sto900

ZOBACZ TAKŻE:

krytyka_kulinarna
krytyka_kulinarna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Krytyka kulinarna
sto900, Warszawa

sto900, Warszawa 90

fb ul. Solec 18/20, Warszawa sto900 było naszym pierwszym wyborem jeśli chodzi o majowy Projekt Powiśle. Podążyliśmy za waszymi sugestiami, które zostawiliście na naszym fejsbukowym profilu i było to Zobacz więcej
kuchniamagdaleny
kuchniamagdaleny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia MagdaLeny
PESTO Z BOBU

PESTO Z BOBU 34

Trwa sezon na bób, więc trzeba korzystać ile się da Dziś u mnie pesto z bobu z dodatkiem bazylii oraz orzechów nerkowca. Doskonale smakuje na ciepło, np. z makaronem lub na zimno w formie pasty, np. Zobacz więcej
ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To be
Bób z pesto

Bób z pesto 90

Kolejna odsłona bobu. Tym razem z pietruszkowym pesto. Składniki: 300 g bobu pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku ok. 100 g parmezanu sól i pieprz 5 łyżek oliwy z oliwek garść orzechów włoskich Bób Zobacz więcej
domowacukiernia_ewy
domowacukiernia_ewy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa cukiernia Ewy
Ciasto W-Z

Ciasto W-Z 142

Ciasto, które bardzo szybko znika, kawałek po kawałku ;) Kolejny przepis znany z dzieciństwa, teraz chyba nieco zapomniany, ale jak miło się wraca do tych smaków! Też lubicie? Puszyste, czekoladowe Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto W-Z

Ciasto W-Z 53

Ciasto W-Z to jedno z tych ciast, które każdy zna i nie trzeba go zbyt długo przedstawiać. Moja wersja to czekoladowy biszkopt przełożony dżemem wiśniowym i kremem z bitej śmietany i serka mascarpone, Zobacz więcej
Marta lunchboxodkuchni.pl
Marta lunchboxodkuchni.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lunchboxodkuchni.pl
Prosto

Prosto 4

Prosto – lunchboxodkuchni.pl Lunchboxy lunchbox wiosenny lunchbox letni lunchbox jesienny lunchbox zimowy cotygodniowa logistyka Przepisy śniadanie drugie śniadanie lunch extrasy O mnie Kontakt 0 Zobacz więcej
mrowieckaro
mrowieckaro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjadłam niebo
PROSTO!

PROSTO! 29

Pełnoziarniste gofry pszenno-owsiane z wegańską nutellą i bananem pełnoziarniste gofry pszenno-owsiane przepis znajdziecie w poprzednim poście: tutaj wegańska nutella banan kolorowa posypka do picia: Zobacz więcej
edyta
edyta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kochanie przez gotowanie.
Pesto

Pesto 6527

Kto jeszcze nie zna uroku pesto powinien szybkonaprawićswój błąd. Najpopularniejsze, dostępne w sklepach są dwa rodzaje pesto: czerwone bazuje na paście pomidorowej i suszonych pomidorach, natomiast Zobacz więcej
justyna
justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sosweetsospicy
Ciasto 3bit

Ciasto 3bit 13967

Składniki na dużą blachę (25x40cm): herbatniki 600g masa kajmakowa 900g (2 puszki) mleko 800ml 2 fixy do śmietany cukier waniliowy budynie waniliowe z cukrem - 2 opakowania 250g masła prawdziwego w Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Pesto

Pesto 6034

Składniki: 2 lub 3 pęczki świeżej bazylii 15 dkg świeżego parmezanu 2-3 ząbki czosnku 30 g orzechów piniowych (można zastąpić słonecznikiem lub orzechami włoskimi) 70-100 ml oliwy Zobacz więcej
elanowakowska
elanowakowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszności Słodkości
Ciasto "4 w 1"

Ciasto "4 w 1" 100

Masz ochotę na ciasto z makiem, kokosowe, kakaowe czy kisielowe? Już nie musisz piec czterech ciast. Proponuję ciasto "4 w 1" przełożone kremem budyniowym i frużeliną wiśniową. Składniki: Biszkopt: 6 Zobacz więcej
Kotwfilizance
Kotwfilizance Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kot w filiżance
Sto lat, sto lat…

Sto lat, sto lat… 562

Uwielbiam tort bezowy. Kojarzy mi się przede wszystkim z imieninami i urodzinami, bo to właśnie taki tort przygotowywała moja Babcia na rodzinne przyjęcia, a była w tym mistrzynią! Tort był wysoki, Zobacz więcej
przygodawkuchni
przygodawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przygoda w Kuchni
PESTO

PESTO 2494

Składniki: 100gr świeżej bazylii 400ml oliwy z oliwek 50gr orzeszków piniowych 3 ząbki czosnku 50gr startego parmezanu sól i pieprz do smaku Bazylie, oliwę z oliwek, orzeszki, parmezan i czosnek Zobacz więcej
Kuchnia-Domowa.pl
Kuchnia-Domowa.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Domowa.pl
Pesto

Pesto 1287

czwartek, 27 października 2011 20:02 Przepis na klasyczne, zielone pesto z bazylią i orzeszkami piniowymi (Pesto alla genovese). Idealne nie tylko do makaronu, ale również do pizzy, mięs, ryb, sera, Zobacz więcej
Smakiedyty
Smakiedyty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.smakiedyty.blogspot.ie
Pesto

Pesto 2227

Pesto to potrawa włoska, pochodząca z Genui. Najważniejszym składnikiem jest świeża bazylia. Podajemy z makaronami, chlebem, rybami itd...Wiecie że pesto przeciwdziała szkorbutowi ? :) Zrobienie pesto Zobacz więcej
Kolejny blog o gotowaniu
Kolejny blog o gotowaniu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kolejny blog o gotowaniu
Pesto

Pesto 1842

Potrzebujemy: 2 szklanki świeżych listków bazylii 2 grubo pokrojone ząbki czosnku 1/2 łyżeczka soli 1/2 szklanki orzeszków piniowych - lekko prażonych 1/3 szklanki startego parmezanu 1/2 szklanki Zobacz więcej
loveginger
loveginger Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
loveginger
Sto lat! :)

Sto lat! :) 56

Życzę sobie wszystkiego najlepszego! (Świeczka wbita w jabłko, bo wypieków nie jadam ;) Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczny kąsek
Sto lat, sto lat!

Sto lat, sto lat! 82

Dokładnie 5 lat temu, w deszczowy poniedziałek 13go sierpnia, przyszedł na świat nasz starszy synek:) Okrągłe urodziny, to okazja do dużego świętowania! Był i tort, były świeczki, goście Zobacz więcej
Delimamma
Delimamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Delimamma
Sto lat!!!

Sto lat!!! 76

No i znów siostra się nie zrozumieliśmy. Ja mówiąc o babeczkach myślałem o "kobiałkach" vel "women", "diewoczki", ... A tak poważnie to potwierdzam, że jest to bardzo dobry pomysł na tort urodzinowy a Zobacz więcej
kotek
kotek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kotekwkuchni.blog.pl
Pesto

Pesto 1877

Tradycyjny przepis na włoskie pesto to swieża bazylia, ser piccorino, parmezan, orzeszki pinii i oliwa z oliwek. Moja wersja jest bardziej na studencką kieszeń i nie jest wcale wiele gorsza. świeża Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: