strączkowe

{{headerMessage}}
WARSZTATY STRĄCZKOWE Warsztat dla każdego, kto chciałby wyjść poza szablon polskiego specjału czyli fasolki po bretońsku;) Dla wegetarian, wegan i alergików - wyczarujemy potrawy, które nas zaskoczą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
że się popsują i w razie kryzysu są na wyciągnięcie ręki. Strączkowe SOS 1/2 puszki fasoli (dowolna/ lub miesznka) lub cieciorki/ soczewicy/ groszku/ bobu ulubione kiełki (ok 25g - 1/2 opakowania) Zobacz więcej
MyVeganKitchen
MyVeganKitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Vegan Kitchen
Strączkowy mix

Strączkowy mix 181

1
{{headerMessage}}
: Gotujemy (wcześniej oczywiście namoczone) strączki w bulionie warzywnym, aż zmiękną. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, musztardą oraz ulubionymi przyprawami. Dolewamy trochę oliwy i miksujemy na Zobacz więcej
Doris
Doris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
półperfekcyjna doris
Strączkowa jarzynowa

Strączkowa jarzynowa 96

0
{{headerMessage}}
i fasolę białą z puszki i wyszła mi strączkowa zupa :) Ugotowałam ją na kurczaku, którego zjadłam na niedzielny obiad z młodymi ziemniakami i kalafiorem. Nic się nie zmarnowało, wszystko wykorzystane Zobacz więcej
dietoholic
dietoholic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zdrowe gotowanie
kotlety strączkowe

kotlety strączkowe 145

0
{{headerMessage}}
Przeważnie jak robię kotlety w piekarniku, to mam ochotę powiedzieć: "wygląda jak kupa, ale smakuje znacznie lepiej"... Tym razem postanowiłam zrobić kotlety strączkowe- soczewicowo-kukurydziane. W Zobacz więcej
asienka
asienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
fajna kuchnia
Strączkowy kociołek

Strączkowy kociołek 248

0
{{headerMessage}}
. Wyszedł pyszny ‘kociołek’ o konsystencji gulaszu, w smaku trochę przypominający fasolkę po bretońsku, ale zdecydowanie lepszy i smakowo dużo ciekawszy. Zapraszam do wypróbowania. Naprawdę warto. Zobacz więcej
blankariot
blankariot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eatyourdream
pasztet strączkowy

pasztet strączkowy 163

0
{{headerMessage}}
Nie wiem jak u Was, ale u mnie w święta zawsze pojawia się pasztet. Zwykle robię na dwie foremki, po czym jeden sztukuję i zamrażam. W tym roku do pasztetu użyłam miksu warzyw strączkowych z gotowej Zobacz więcej
Katarzyna Czerniawska
Katarzyna Czerniawska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
o-smaku
zupa strączkowa

zupa strączkowa 7

0
{{headerMessage}}
chilli, drobno pokrojone świeża zielenina w dużych ilościach: natka pietruszki, kolendry, szczypior, liście lubczyku lub selera, koperek, kiełki najlepiej ostre - rzodkiewki, rzodkwi, czarnej rzepy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Grecji nie ma rozwiniętej kultury jedzenia mięsa, zaś białko pozyskiwane jest głównie z ryb oraz z roślin strączkowych. Wśród strączków powszechnie spożywa się bób, soczewicę, soję, ciecierzycę oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
syrop z mniszka lekarskiego » Sałatka z groszku strączkowego Oto sałata bardzo kolorowa a do tego zdrowa:) jedyny minus sałatki to to, że można ją robić tylko w okresie letnim ze względu na groszek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie : curry z ciecierzycy, w którym jestem zakochana po uszy, muffiny z orzechami arachidowymi, które są niezwykle proste i bardzo smaczne, sałatka z fasoli mung z kuskusem, którą zajadaliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo udany eksperyment strączkowy :) 400g róznych warzywstrączkowych U mnie była to gotowa mieszanka wskładzie: jaśkarłowy, bala fasola, groch, fasola malinka, fasolaczerwona, soczewica zielona i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warzywa strączkowe to zdecydowanie najtańszy, najbardziej dostępny, szybko działający i bezpieczny środek obniżający poziom „złego” cholesterolu. Już 170g gotowanej białej fasoli spożywanej przez 3 Zobacz więcej
Mar
Mar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pikle & Binokle
Strączkowe i tymianek

Strączkowe i tymianek 409

0
{{headerMessage}}
Dla mnie to para idealna. Strączkowe lubię też z majerankiem. Ale to przywołuje wspomnienie maminej grochówki, albo fasolowej. Gęstych zup tego typu nie jadłam od lat. Wolę lżejsze wersje. Wolę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O właściwościach roślin strączkowych można długo pisać, główne to: wysoka zawartość białka roślinnego 20-35% (soja do 50%) duża zawartość błonnika, niewielka ilość tłuszczu, wysoka zawartość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dyskutowaliśmy ostatnio jaką to ochotę mamy na zupę grochową i fasolę po bretońsku, ale jakoś nie było okazji ugotować. A , że przy okazji zakupów wpadła mi w ręce soczewica w puszcze to postanowiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Strączkowe w roli głównej Składniki na cztery porcje: Biała fasola (nasiona suche) - szklanka Cieciorka (nasiona suche) - 1/2 szklanki Groszek konserwowy - 1/2 dużej puszki Papryka czerwona - duża Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak przygotować rośliny strączkowe do gotowania? Wiadomo większość roślin strączkowych trzeba namoczyć w wodzie najlepiej na noc. Soczewice czy fasole mung nie wymagają moczenia. Niektóre gatunki Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Zimowa zupa strączkowa

Zimowa zupa strączkowa 99

0
{{headerMessage}}
Potężne mrozy sprawiają, że mam ochotę na dania ciężkie i tłuste. Nawet do pracy na drugie śniadanie, zabieram ze sobą w pudełeczku boczek... surowy, wędzony i tłusty :) W ten weekend na naszym stole Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zjadanie fasoli, grochu, soczewicy, soi czy cieciorki w naszym klimacie nie pasuje zbyt wielu osobom. Sytuację ratują chyba jedynie nasi poczciwi wegetarianie. W końcu jedzenie tych roślin wiąże się z Zobacz więcej