stromboli, czyli jakby kanapka na gorąco

na długo. Pamiętam, że wsiadając do samolotu kierunek Berlin myślałam, że długo nie wezmę do ust pizzy. Jednak minęły dwa dni i zaczęłam o niej obsesyjnie myśleć. Uzależnienie? Jakiś czas temu Zobacz więcej
Stromboli- to rodzaj kanapki podawanej na gorąco i pochodzi z kuchni włoskiej. Oryginalny przepis jest na bazie ciasta do pizzy, ja jednak zmodyfikowałam go i użyłam chleba tostowego pszennego. Zobacz więcej
Moja wariacja na temat tej włoskiej potrawy, nazywanej również kanapką na gorąco. Nadzienie można dowolnie zmodyfikować, ja akurat miałam ochotę na takie serowo-pomidorowe. Składniki: Ciasto Zobacz więcej
wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Stromboli

Stromboli 163

2
Stromboli to taka wariacja na temat pizzy i kanapki Wykorzystujemy tu ciasto drożdżowe podobne jak do pizzy, tylko zamiast robienia placka, ciasto z farszem zwijamy i sklejamy (można go też ponacinać Zobacz więcej
z domu. Mam do dyspozycji: ser żółty, kabanosy, pomidora, resztki sałatki, cebulę i drożdże. Ha! Stromboli! Włoska kanapka, od której na pewno przytyje się w biodrach ale dzisiaj jest moim kołem Zobacz więcej