strucel z kapustą i karpiem

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Już niedługo święta !

Już niedługo święta !  142

0
i grzybami. Trochę kapusty duszonej, ryba po grecku, różne śledzie, kluski z makiem.... Obowiązkowo kompot z suszu i ciasteczka cynamonowe a także strucla z makiem. Być może także piernik żydowski, Zobacz więcej
Znacie określenie Wystarczająco Dobre Święta*? Lata temu, gdy wyjechaliśmy z Polski, nasze święta stały się z konieczności inne. Zdarzały się takie, w czasie których jedyną wigilijną potrawą była Zobacz więcej
choinki. Czyli muszę zdążyć ze wszystkim. Ciekawa jestem jak Wy rozplanowaliście Wasze przygotowania do Świąt? Dania na Wigilię i Swięta 2011 Oto moje dania wigilijne w roku 2011: Barszcz czerwony Zobacz więcej
Pewnie zastanawiacie się, co podać na wigilijną wieczerzę? Ja w tym roku zaplanowałam: 1. Barszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków 2. Uszka z grzybami z mieszanych grzybów leśnych 3. Karpia w Zobacz więcej
Podobno w Święta nie liczy się kalorii. Podobno .... Podobno po świętach nie powinno się stawać na wagę ! Podobno .... A ile kalorii mają najpopularniejsze świąteczne przyjemności :) ?? 250 ml Zobacz więcej
się rozpakowała, już leciałyśmy pokapustę, żebynakwasić liści nagołąbki imieć zczego zrobić pierogi. Oprócz chwilowej przerwy nahawajskie wakacje nasze dni są wypełnione świątecznymi przygotowaniami. Zobacz więcej
... ja jestem przekonana, że tak (jak pewnie każdy ;) Wesołych świąt! W tym roku zaplanowałam: 1. Barszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków 2. Uszka z grzybami z mieszanych grzybów leśnych 3. Zobacz więcej
Sylwia Saute.pl
Sylwia Saute.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saute.pl
Makowiec

Makowiec 760

0
Makowiec - Saute.pl Mapa strony Kontakt Przepisy Porady Saute.pl Przepisy Ciasta Makowiec Przepisy Świąteczne Makowiec Ryba po grecku Tatar ze śledzia Barszcz czerwony Ciasto na pierogi Karp wigilijny Zobacz więcej
wszystko w jednym miejscu. Może zainspirują te przepisy także was. Na pewno będzie trochę starych, ale też kilka nowych potraw. Oto moje propozycje na dania naŚwięta 2012: Kluski śląskie wydają się Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Wieczerza wigilijna

Wieczerza wigilijna 465

0
, polewka migdałowa, zupa rybna, kapusta z grochem, kapusta z grzybami, pierogi, kasza, ziemniaki, dania z ryb, gołąbki z kaszą i grzybami, kluski z makiem lub zalane kompotem z suszonych owoców, Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Retro Święta

Retro Święta 129

0
, a na koniec wszyscy zatańczymy walca (tak, w przedpokoju) i tanecznym krokiem podejdziemy do stołu. Co zjemy? Zupę migdałową, grzybową i barszczyk, kulebiaka z rybą, kapustę z grzybami, sandacza po Zobacz więcej
Anita podaje do stołu Wyświetl mój pełny profil Odwiedziny lotnisko baliceKalendarz na stronę Polub na facebooku! Zapraszam i zachęcam do polubienia oficjalnej strony "Anita podaje do stołu" na Zobacz więcej
Anita podaje do stołu!: SMAŻONY KARP WIGILIJNY Strony STRONA GŁÓWNA KONTAKT ODWIEDŹ NA FACEBOOKU wtorek, 24 grudnia 2013 SMAŻONY KARP WIGILIJNY SKŁADNIKI: - karp (1,2kg), - 3 jajka, - 4 - 5 łyżek Zobacz więcej
... WIGILIJNY KOMPOT Z SUSZU KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI KRUCHE CIASTECZKA PRZEŁOŻONE WYSOKOSLODZONYM DŻEME... DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z FARSZEM GRZYBOWYM RÓŻOWA SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ŚLEDZIE Z PRAŻONĄ Zobacz więcej
Karp marynowany w occie Śniadania Obiady Kolacje Przekąski Desery Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Pierniczki I już czuć zapach świąt - zapach pierniczków roznosi się po całym domu, czuć Zobacz więcej
Polski. A tradycję, jeszcze dawniejszą niż przedwojenna, mamy przebogatą. Kiedy czytam opisy dawnych obiadów, kolacji, nie tylko świątecznych, aż kręci się w głowie. Niezwykła różnorodność i Zobacz więcej
kulinarny maraton. Do stołu zasiadamy po całodziennym poście i wtedy kiedy normalnie od niego wstajemy. I się zaczyna. Barszcz z uszkami, smażony karp, smażone pierogi z kapustą, surówka z kapusty, Zobacz więcej
malowanymi bukietami fiołków. Gotowane, smażone, faszerowane, w galarecie zastygłe szczupaki i karpie. Nie było tylko potrawy codziennej – stosów chrupiących karasi. Podśmiewali się z naszego ubóstwa Zobacz więcej