strucla z marmoladą

składniki na ciasto (2 strucle): 0,5 kg mąki pół kostki drożdży 0,5 kostki roztopionej ciepłej margaryny szklanka mleka 4/5 szklanki cukru (ciasto jest słodkie, czyli takie jak lubię, ale można dodać Zobacz więcej
Strucla z marmoladą to ciasto mojego dzieciństwa, słodkie, aromatyczne, dające wiele możliwości, by zaskoczyć smakiem. Pamiętam jak była pieczona przed Świętami jako ciasto którym mogliśmy się zajadać Zobacz więcej
Ciasto jakie lubimy, pieczone na co dzień albo od święta. Strucla z marmoladą lub z makiem to ciasta jakie piekę bardzo często:) Polecam i Wam:) Składniki: 1 kg maki 8dag drożdży 20 dkg cukru + 3 Zobacz więcej
Chyba najlepszą reklamą tego wypieku będzie to, że strucle zniknęły w ciągu kilku godzin.. Tak puszystego, pachnącego ciasta ze wspaniała kruszonką już dawno nie jadłam.. Z podanego przepisu wychodzą Zobacz więcej
cukier i cukier waniliowy. Następnie wlewamy rozpuszczone ale zimne masło i aromat zapachowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy prostokąt. Nakładamy na niego marmoladę. I rolujemy je. Zobacz więcej
Strucla z marmoladą... Puszyste, pachnące i pięknie wyrośnięte ciasto drożdżowe. Słodka, różana marmolada wewnątrz. A na wierzchu waniliowa kruszonka. Idealna do kawy! Zapraszam! Składniki: Ciasto: Zobacz więcej
z nich rozwałkować na grubość około 4 mm i długość blaszki. Posmarować połową marmolady, zawinąć w roladę. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Zwinięte strucle ułożyć na blaszce, o wymiarach Zobacz więcej
Od prawie dwóch tygodni jestem w Polsce i rozkoszuję się pobytem w rodzinnym domu. Obie z moją Mamą lubimy ciasta drożdżowe, więc upiekłam nasze ulubione rolady. Polecam przepis na to ciasto drożdżowe Zobacz więcej
bez problemu rozsmarować. Takie marmolady doskonale nadają się do przekładania ciast, pieczenia strucli drożdżowej czy rogalików bowiem nie zmieniają swojej konsystencji pod wpływem temperatury.Ja w Zobacz więcej
i położyć na blasze wysmarowanej masłem. Piec we wcześniej nagrzanym do 180-200 stopni piekarniku ok.45-50 minut. Polukrować jeszcze gorące lukrem: 100 g cukru pudru 1 łyżka rumu 2-3 łyżki soku z Zobacz więcej
Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Strucla brzoskwiniowa

Strucla brzoskwiniowa 202

0
Najprostsza z możliwych strucla drożdżowa z dżemem brzoskwiniowym. Najlepsza byłaby oczywiście domowa marmolada. Ja akurat tego smaku domowej konfitury nie posiadam, dodałam więc kupny dżem, który też Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
od a do z na talerzu
strucla z dzemem

strucla z dzemem 136

0
Kolejna propozycja z ksiązkiDOMOWE CIASTA I CIASTECZKA Po cebulakach przyszla kolej na strucle z dzemem.Smaczne, slodkie ciacho do popoludniowej kawki, przy tym nie wymagające wyszukanych skladnikow. Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Marmolada dyniowo-jabłkowa

Marmolada dyniowo-jabłkowa 554

0
„Pyszna słodka marmolada o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Doskonała do tostów, drożdżówek i strucli. Jej przygotowanie najlepiej rozłożyć sobie na dwa dni. Pierwszego dnia rozparować i zesmażyć z Zobacz więcej
Troche inna to strucla niz ta drozdzowa, ale w tym roku mialam ochote sprobowac. Z drozdzowej jednak nie zrezygnowalam gdyz wlasnie stygnie. Moje strucle nie sa idealne, rowniutkie, gladkie bez Zobacz więcej
Poleca: Gabi Dostałam ten przepis od koleżanki Wioli. Koleżanka Wiola na pewno się nie obrazi, że puszczam go dalej w świat. Ciasto zawsze wychodzi - faktycznie! Sama sprawdziłam! Nadaje się i na Zobacz więcej
nieprzecięty. Spleść ciasto ze sobą w warkocz. Można też zrobić ślimaczki tnąc roladę na plasterki około 2,5 centymetrowe. Przed odstawieniem dowyrośnięciaposmarować olejem. Nadzienie 2: powidła Zobacz więcej
wyciskamy sok i mieszamy z cukrem pudrem. Lukrem polewamy wystudzone babeczki. Posypujemy dekoracjami. Do przygotowania bułeczek wykorzystałam masę makową z bakaliami firmy Helio. Masa ta, to Zobacz więcej