strucla z marmoladą

składniki na ciasto (2 strucle): 0,5 kg mąki pół kostki drożdży 0,5 kostki roztopionej ciepłej margaryny szklanka mleka 4/5 szklanki cukru (ciasto jest słodkie, czyli takie jak lubię, ale można dodać Zobacz więcej
Strucla z marmoladą to ciasto mojego dzieciństwa, słodkie, aromatyczne, dające wiele możliwości, by zaskoczyć smakiem. Pamiętam jak była pieczona przed Świętami jako ciasto którym mogliśmy się zajadać Zobacz więcej
Ciasto jakie lubimy, pieczone na co dzień albo od święta. Strucla z marmoladą lub z makiem to ciasta jakie piekę bardzo często:) Polecam i Wam:) Składniki: 1 kg maki 8dag drożdży 20 dkg cukru + 3 Zobacz więcej
Chyba najlepszą reklamą tego wypieku będzie to, że strucle zniknęły w ciągu kilku godzin.. Tak puszystego, pachnącego ciasta ze wspaniała kruszonką już dawno nie jadłam.. Z podanego przepisu wychodzą Zobacz więcej
Puszysta i niezwykle aromatyczna... z nadzieniem różanym. Ulubione ciasto mojego męża Doskonale smakuje z herbatką, kawą lub mlekiem. Moja ulubiona wersja jest z zimnym mlekiem sojowym.... pyszności Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam ciasto drożdżowe z dodatkiem ubitych białek. Powiem szczerze, że jedną blachę zjedliśmy zaraz po upieczeniu, tak nas kusił jego wspaniały aromat unoszący się po domu. W sam raz Zobacz więcej
cukier i cukier waniliowy. Następnie wlewamy rozpuszczone ale zimne masło i aromat zapachowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy prostokąt. Nakładamy na niego marmoladę. I rolujemy je. Zobacz więcej
Strucla z marmoladą... Puszyste, pachnące i pięknie wyrośnięte ciasto drożdżowe. Słodka, różana marmolada wewnątrz. A na wierzchu waniliowa kruszonka. Idealna do kawy! Zapraszam! Składniki: Ciasto: Zobacz więcej
Strucla z marmoladą to drożdżowy zawijaniec, wykonany z klasycznego ciasta drożdżowego, upieczony w formie keksowej. Warstwa marmolady nie jest duża, aby za bardzo nie obciążać strucli i nie ma Zobacz więcej
z nich rozwałkować na grubość około 4 mm i długość blaszki. Posmarować połową marmolady, zawinąć w roladę. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Zwinięte strucle ułożyć na blaszce, o wymiarach Zobacz więcej
Od prawie dwóch tygodni jestem w Polsce i rozkoszuję się pobytem w rodzinnym domu. Obie z moją Mamą lubimy ciasta drożdżowe, więc upiekłam nasze ulubione rolady. Polecam przepis na to ciasto drożdżowe Zobacz więcej
„Podstawowym składnikiem marmolad są owoce bogate w pektynę mające zdolność krzepnięcia. Można je robić z jednego rodzaju owoców lub łączyć owoce zawierające dużo pektyny z owocami o mniejszej jej Zobacz więcej
i położyć na blasze wysmarowanej masłem. Piec we wcześniej nagrzanym do 180-200 stopni piekarniku ok.45-50 minut. Polukrować jeszcze gorące lukrem: 100 g cukru pudru 1 łyżka rumu 2-3 łyżki soku z Zobacz więcej
Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Strucla brzoskwiniowa

Strucla brzoskwiniowa 229

0
Najprostsza z możliwych strucla drożdżowa z dżemem brzoskwiniowym. Najlepsza byłaby oczywiście domowa marmolada. Ja akurat tego smaku domowej konfitury nie posiadam, dodałam więc kupny dżem, który też Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
od a do z na talerzu
strucla z dzemem

strucla z dzemem 141

0
nastepnie dalej rozsmarowalam dzem).Formowac strucle.Przepis zaleca dalej przekroic strucle wzdluz i zaplatac w ten sposob, aby widoczne bylo nadzienie-ja ten etap pominelam.Ulozyc na blasze Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Marmolada dyniowo-jabłkowa

Marmolada dyniowo-jabłkowa 561

0
„Pyszna słodka marmolada o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Doskonała do tostów, drożdżówek i strucli. Jej przygotowanie najlepiej rozłożyć sobie na dwa dni. Pierwszego dnia rozparować i zesmażyć z Zobacz więcej
. 400 g maku przygotowanego do wypiekow zoltko 100 g rodzynek namoczonych w rumie 100 g posiekanych orzechow wloskich Ciasto walkujemy na prostokat. Nadziewamy masa makowa i zwijamy. Smarujemy Zobacz więcej
było zbyt lejące (zbyt klejące), dodać jeszcze mąki. Wyrobić. I tu następuje dowolność. Można formować kulki, nadziewać je marmoladą i usmażyć na głębokim oleju. Będą pączki. Można wyłożyć keksówkę Zobacz więcej
. Ciasto odstawić na pół godziny przykryte ściereczką w ciepłe miejsce. W międzyczasie przygotować nadzienie. W rondelku rozpuścić masło z cukrem, gdy zacznie się gotować ściągnąć z gazu wsypać kakao Zobacz więcej
Rogaliki drożdżowe z marmoladą Składniki: kg mąki 200 g masła 2 żółtka 3/4 szklanki śmietany 18-22% 25 g drożdży konfitura lub marmolada białko z żółtek do smarowania cukier puder do posypania Zobacz więcej