Przepis na strudel z kapustą na miodzie

Kulinarny aforyzm: Natura ludzka każe głodnym walczyć o pożywienie, zmęczonym dążyć do odpoczynku, znużonym pracą szukać wytchnienia, a poniżonym zabiegać o zaszczyty. Shang Yang Uwielbiam taką Zobacz więcej
Uwielbiam dania jednogarnkowe, gdzie w jednym naczyniu mogę upiec lub ugotować cały obiad: mięso, ziemniaki, warzywa. Takim daniem są właśnie żeberka w kapuście kiszonej. Mój przepis to połączenie Zobacz więcej
Przepis na smaczną i lekką gotowaną kapustę czerwoną. Poszatkowaną kapustę gotujemy w wodzie, odcedzamy, dodajemy do niej miód, ocet balsamiczny, ocet ryżowy, sok z limonki, brązowy cukier i odrobinę Zobacz więcej
Ależ fiolet proszę Pani Kolor cudny Talerz się ucieszy Składniki: • 1 kapusta czerwona • 3 cebule całkiem duże • 3 ząbki czosnku • 4 jabłka • 4+6 łyżek oleju • 2 szklanki wody • 3 łyżki soku z Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
winegreta
Ciasteczka owsiane fit

Ciasteczka owsiane fit 13659

Ciasteczka owsiane fit | Wariacje Grety :) Przejdź do wpisów torty Wariacje Grety :) Pomysły na smaczne dania....Zapraszam serdecznie :) Początek Ciasta i torty Dania główne Makarony Miary i porady Zobacz więcej
Kapusta jest w wersji dość pikantnej, z wyczuwalną słodyczą miodu, co wg mnie doskonale do niej pasuje. Tak przyrządzona świetnie będzie smakowała z grillowanym mięsem. Składniki: mała główka białej Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3 Składniki: 30 dag kapusty kiszonej, 6 średnich pieczarek, 15 dag boczku, 1/2 marchewki, 3 Zobacz więcej
Czy już pracowicie rozpoczęliście Nowy Rok? Podjęte nowe wyzwania? U mnie jeszcze tak nie do końca, bo nadal jestem na urlopie i obijam się w domu;-) Chcę Wam zaproponować kolejne danie czyszczące Zobacz więcej
Od dzisiaj do świąt będę prezentować Wam już tylko świąteczne dania. Lubicie przygotowania do Bożego Narodzenia czy uciekacie z krzykiem na samą myśl? Od kilku lat wyluzowałam – nie pucuję wszystkiego Zobacz więcej
W kuchni wegierskiej jest wbrew pozorom sporo dań z makaronem. Znany jest jak w wielu krajach Europy środkowej strudel, czyli cienkie jak papier ciasto makaronowe posmarowane masłem i zapiekane z Zobacz więcej
Sycące danie idealne na obiad, inspirowane kuchnią austriacką i szwajcarską. Strucla z kiszoną kapustą, wędzonym boczkiem i pietruszką. Warto wypróbować. Składniki na strucle o długości 36-38 cm: Zobacz więcej
Wydawałoby się, że połączenie wieprzowiny, kapusty i klucha, to jedynie czeska specjalność, o czym może świadczyć słynne na cały świat danie vepřo knedlo zelo, tymczasem my na Śląsku możemy pochwalić Zobacz więcej
Składniki: - średnia główka czerwonej kapusty - 100 ml octu balsamicznego - 200 g rodzynek sułtańskich - 170 g majonezu - 100 g miodu naturalnego, płynnego - sól i świeżo mielony pieprz do smaku Zobacz więcej
ŚWIĘTA Z JOLĄ – TO PROSTE!– Kochani piszecie do mnie, że już powoli zaczynacie przygotowywać się do nadchodzących świąt. Święta to czas radości i wspólnych spotkań przy stole. W tym wpisie znajdziecie Zobacz więcej
Halo halo :) W porze obiadowej przybywam z propozycją rewelacyjnej surówki z czerwonej kapusty. Do przygotowania w mig :) Surówka z czerwonej kapusty z musztardą i miodem Składniki 1 mała czerwona Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Pada śnieg, pada śnieg, Dzwonią dzwonki sań… Czy u was też tak biało było w miniony weekend jak u mnie? Niesamowicie biało i tak spokojnie. Uwielbiam, kiedy śnieg pada. Niestety po Zobacz więcej
Tweet Dziś przedstawiam przepis na bardzo przyjemny dodatek do dania głównego. Czerwona kapusta duszona z miodem i sokiem pomarańczowym, idealny dodatek w szczególności do mięs. Pomysł i przepis Zobacz więcej
Strudel ten ma wiele zalet,jest zdrowy,nie zawiera cukru,zamiast mleka ( tylko do zaczynu ) dodalam sok wycisniety ze swiezych pomaranczy sycylijskich,ktore charakteryzuja sie czerwonym miazszem i Zobacz więcej
futermama
futermama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt dziś mam na
323. Wigilijny bigos

323. Wigilijny bigos 10

323. Wigilijny bigos Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Apetyt dziś mam Można gotować z pasją a nawet z fantazją ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku ! Blog Zobacz więcej
Kapusta jest chyba najbardziej polską jarzyną, jaka się u nas pojawiła. Krystyna Bockenhaim w książce "Przy polskim stole"pisze, iż można przyjąć, że w IX w. Rzepicha (żona Piasta, protoplasty Zobacz więcej