strudel z makiem

Wiem, że do świat jeszcze daleko, ale może komuś się przyda przepis na strudel drożdżowy z makiem. Zresztą nikt nie powiedział, że takie wypieki można jeść tylko w okresie świątecznym. Ja osobiście Zobacz więcej
niula
niula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buduj Smak
Makowiec - strudel z makiem

Makowiec - strudel z makiem 509

0
jajka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub pasty waniliowej Szczypta soli Składniki masę makową: 300g dobrego mielonego maku 0,5 szklanki cukru pudru 3 łyżki miodu 0,5 kostki masła (100g) 1 Zobacz więcej
Przepis na ciasto makowe, w którym wykorzystaliśmy biały mak od Skworcu, a zamiast rodzynek suszone daktyle oraz orzechy pekan. http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html Składniki 250 g mąki 2 Zobacz więcej
Przepis na ciasto makowe, w którym wykorzystaliśmy biały mak od Skworcu, a zamiast rodzynek suszone daktyle oraz orzechy pekan. http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html Składniki 250 g mąki 2 Zobacz więcej
Zapraszam do dodawania wszelkich zrolowanych CIAST – biszkoptowych, kruchych, drożdżowych, bezowych, makowych, czekoladowych ….. innych. Olbrzymich strudli i miniaturowych roladek. Słodkich: z owocami Zobacz więcej
Strudle to jeden z moich ulubionych rodzajów ciasta. Poznałam je wiele lat temu na Węgrzech, gdzie są bardzo popularne. Potem doświadczyłam ich w Wiedniu, by następnie przenieść je do swojej kuchni i Zobacz więcej
Strudle to jeden z moich ulubionych rodzajów ciasta. Poznałam je wiele lat temu na Węgrzech, gdzie są bardzo popularne. Potem doświadczyłam ich w Wiedniu, by następnie przenieść je do swojej kuchni i Zobacz więcej
Strudel z kruchego ciasta francuskiego,z masą makową, podwójną ilością rodzynek, który przygotujesz w bardzo krótkim czasie! Francuska strucla z makiem opakowanie ciasta francuskiego jajko do Zobacz więcej
10 porcji. Przygotowanie 40 minut. Pieczenie 45 minut. Ciasto: 250 g maki jajko sol 50 g stopionego masla gdy za suche dodac 1-2 lyzki smietanki. Ciasto zagniesc i odstawic pod ciepla miske na 30 Zobacz więcej
Strudel Składniki. 45 dag maki pszennej 450 3 dag drożdży 5 dag cukru 3 żółtka surowe 5 dag masła 300 ml mleka 20 dag masła białko do smarowania ciasta mąka do podsypywania Nadzienie. 30 dag sera Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Sos waniliowy

Sos waniliowy 1702

0
go do polania strudla- polecam i... Zapraszam! Sos waniliowy .200 ml smietany kremowki .100 ml mleka pelnego .80 gr cukru .3 zoltka .laska wanilii lub aromat Zobacz więcej
Sezon na jabłka trwa więc mogę się tym nacieszyć, a jeszcze jak mam możliwość sama zebrać jabłek do swoich wypieków to rosnę :) Wszędzie jabłeczniki więc trochę się wyłamuje i dziele się swoim Zobacz więcej
Tradycyjny wiedenski strudel,popularny zwlaszcza w Austrii,a uwielbiany przez Niemcow.Najlepiej smakuje podany na cieplo z bita smiatana,sosem waniliowym lub lodami. Skladniki na ciasto : 300 g maki + Zobacz więcej
cygańsku Kulki mięsne w occie Śledzie gajowego Kolorowa sałatka śledziowa Ryba w różowej galarecie Śledzie w śmietanie Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami Sałatka śledziowa z porem i czerwoną Zobacz więcej
Sandra
Sandra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poranek na słodko
Pudding jogurtowy

Pudding jogurtowy 146

2
zje: piernik, babeczki korzenne, przeogromny wieniec drożdżowy z makiem, dwa strudle, babka piaskowa i ciasto zebra. Oprócz tego gotowe są też paszteciki, krokiety, pieczeń z indyka, ryba po grecku i Zobacz więcej
na ciasto: 3,5 szkl. maki 0,5 kostki margaryny 1 szkl. mleka 25 dag. drożdży szczypta soli 2 całe jaja Nadzienie : 3 jabłka 15 dag. moreli 15 dag. rodzynek cynamon cukier waniliowy Wykonanie: W Zobacz więcej
minut do wyrośnięcia. Następnie podzielić ciasto na 2 części. Każdą rozwałkować na kształt prostokąta. Rozłożyć na cieście ugotowaną kapustę oraz kiełbasę wzdłuż dłuższego boku ciasta. Ciasto zawinąć Zobacz więcej
://przepisyjoli.com/2014/12/kutia/ KUTIA Z RYŻEM http://przepisyjoli.com/2014/12/kutia-z-ryzem/ MAKÓWKI http://przepisyjoli.com/2015/11/makowki/ WIGILIJNY KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW Zobacz więcej
warkoczem z ciasta francuskiego. Przed podaniem proponuję posypać ciasto cukrem pudrem, będzie jeszcze smaczniejsze. Zapraszam ;-) Składniki: 1 rulon prostokątnego ciasta francuskiego (230g) 1 żółtko Zobacz więcej
i ciasto się przykleiło ;) Strudel jabłkowy nie należy do pięknych ciast, niemniej jednak nie należy oceniać „książki po okładce”. Ja gwarantuję Wam, że ciasto przypadnie każdemu amatorowi jabłek i Zobacz więcej