Przepis na stryków

Powiązane przepisy:

Kto lubi placki ziemniaczane ręka do góry! A kto lubi placki ziemniaczane ze śledziem?!? :) Aaaa jedliście w ogóle takie coś?? Bo jak nie to polecam, są na prawdę smaczne, oczywiście jeśli lubicie Zobacz więcej
Dzisiaj na obiadmoje ulubione danie.Mogłabym je jeść codziennie. ;) Składniki: 1,5 kg ziemniaków 2 średnie cebule 0,5 szklanki mleka 1 jajko 0,5 łyżeczki cukru 0,5 szklanki bułki tartej mąka sól Zobacz więcej
Kaaisa
Kaaisa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Skumbrie w tomacie
Koktajl agrestowo-porzeczkowy

Koktajl agrestowo-porzeczkowy 234

„Hania! Stryk Feliks przywiózł agrest!” – dało się słyszeć w moim domu rodzinnym rokrocznie w lipcu. Nadawcą zawołania była zawsze moja Babcia, odbiorcą, oficjalnie, moja Mama, ale tak naprawdę Zobacz więcej
Zjechał w moje progi gość niezwykle miły i o sercu szczerym - Maciej Nowak, obieżyświat kulinarny. Nie zjechał sam lecz z całą ekipą telewizyjną, by pokazać moje dzieciaczki w Dzień Dobry TVN. Sama Zobacz więcej
mychunia
mychunia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje małe kucharzenie
Kotlety mieone

Kotlety mieone 11

Moje małe kucharzenie: Kotlety mieone Moje małe kucharzenie Etykiety Bułeczki Ciasta Dania obiadowe Desery Muffinki Przetwory Przystawki Sałatki środa, 14 października 2015 Kotlety mieone Zobacz więcej
Na wielu blogach pojawiły się ostatnio pierogi z mięsem. Takiego smaka narobiły nam sugestywne zdjęcia, że postanowiłam i ja ugotować i wrzucić swoją wersję tych najbardziej pracochłonnych (niestety…) Zobacz więcej
Piękna pogoda, wakacyjne wyjazdy i czy też weekendowe spotkania z przyjaciółki to zawsze fajny pretekst, że spędzić miło czas i oczywiście przy okazji wspólnie zjeść coś smakowitego. Muszę przyznać, Zobacz więcej
honorata8
honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ciastaztradycjami
Kuchnia śląska bez tajemnic

Kuchnia śląska bez tajemnic 197

Kuchnia śląska najczęściej kojarzy nam się ze zrazami, kluskami śląskimi. Znajdziemy w niej mnóstwo zapożyczeń odwołujących się do innych regionów czy tradycji. Te same potrawy możemy znaleźć pod Zobacz więcej
Przepis powinien zaczynać się tak: „Weźmisz dziewkę służebną, a bacz, by była krzepka!”. Ewentualnie: „Weźmisz Babcię Bronię, a wiadomo, że krzepka!”. W ostateczności: „Weźmisz słabowatą Hurmę i Zobacz więcej
Pisałam już, że od maja ogromna ilość posiłków powstaje w naszej altanie. Tak było też w ten weekend. W sobotę byłam na bazarze Olkuska, który uwielbiam najbardziej z wszystkich jakie odwiedziłam w Zobacz więcej
Hajduczek
Hajduczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hajduczek naturalnie
Imbirówka stryja Dionizego

Imbirówka stryja Dionizego 313

Przed laty w numerze specjalnym magazynu „Kuchnia” znalazłam przepis pod tytułem „Imbirówka stryja Dionizego”. Ta broszura jest poświęcona owocowym i warzywnym zapasom na zimę i nosi tytuł „Dziadkowe Zobacz więcej
Trochę późno piszę tego posta bo tą "jarzynkę" robiłam już jakiś czas temu na kolację, mam nadzieję że macie jeszcze groszek cukrowy (ja tak) lub możecie go kupić bo warto zrobić sobie taką ciepłą Zobacz więcej
Peppers stuffed with salmon Składniki. 3 strąki papryki czerwonej 20 dag łososia lub dorsza 1 kromka chleba tostowego 1 łyżeczka soku z cytryny 150 ml śmietany kremowej 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki Zobacz więcej
versione italiana Oglądałam kiedyś bardzo interesujący program o tym ile dobrej żywności jest wyrzucane codziennie w naszych domach. Prowadząca, Lisa Casali w kilku odcinkach opowiadała o tym dlaczego Zobacz więcej
Karolina
Karolina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zmysły w kuchni
Na styku zimy i wiosny

Na styku zimy i wiosny 228

W sobotę miałam cztery pory roku w ciągu dwóch godzin. Ostre słonce przeplatało się z opadami deszczu, śniegu i gradu. Do tego silny wiatr. Ubiegłej nocy był mróz, a rano trawa zamrożona na kość. Zobacz więcej
Co robicie we wtorek 19.03.2013 r.? Jesteście na wystawie fotografii kulinarnej w OKI DOKI art am i coś tam? To świetnie! Pamiętajcie o 18.00! :-) Bardzo, bardzo, bardzo serdecznie zapraszamy na Zobacz więcej
Szybka i łatwa do zrobienia, piekę ja zwykle z przeznaczenie na kanapki, choć na ciepło smakuje równie dobrze :) 1 kg mielonego mięsa wieprzowego ( u mnie dość tłuste gulaszowe) 3 ząbki czosnku Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z cukrem pudrem
sałatka z tortellini

sałatka z tortellini 1914

Moja sałatka jest mocno paprykowa, pożywna, nam bardzo smakowała, właściwie pieczywo nie było potrzebne :) 0,5 paczuszki tortellini z mięsem 150 gram szynki konserwowej + 150 gram sera żółtego 0,5 Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Kolorowa sałatka z papryką

Kolorowa sałatka z papryką 1592

Ponieważ po przygotowaniu kolorowej pieczeni rzymskiej zostało mi sporo kolorowej papryki, zrobiłam z niej sałatkę. Sałatka to właściwie trochę takie „sprzątanie lodówki”, bo wrzuciłam do niej to, co Zobacz więcej
Marius Vakovičius
Marius Vakovičius Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W SMAK
Mamut z orzechami

Mamut z orzechami 557

Szparagi szparagami, ale nie zapominajmy o fasoli szparagowej! Zwłaszcza tej tycznej, typu Mamut - o mięsistych, płaskich, szerokich strąkach dorastających nawet do 20 cm długości. Strąki tej fasoli Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: