Przepis na studnia smaków

Dokładnie 4 lata temu ukazał się pierwszy wpis w Studni Smaków. Dziękuję Wam za ten czas. Za to, że zaglądacie na mój blog, czytacie i korzystacie z przepisów. Szczególne podziękowania należą się Zobacz więcej
Dzień dobry! Cześć! W weekend na Facebook’u oraz Instagramie po raz pierwszy pokazałam logo Studni Smaków. Tak, wreszcie po 6 latach je mam! Bardzo się z tego powodu cieszę. Mam nadzieję, że się Wam Zobacz więcej
Cześć! Ale dawno mnie tu nie było! Osoby obserwujące funpage Studni Smaków na Facebook’u widziały, że tam się udzielałam co jakiś czas. Teraz wracam już na stałe. Cieszę się jak dziecko, że znowu będę Zobacz więcej
Cześć! Ale dawno mnie tu nie było! Osoby obserwujące funpage Studni Smaków na Facebook’u widziały, że tam się udzielałam co jakiś czas. Teraz wracam już na stałe. Cieszę się jak dziecko, że znowu będę Zobacz więcej
Gdy otwierałam cykl wpisów, listę chętnych do zaglądania im w garnki miałam na co najmniej 10 osób (i to z samego Poznania!). Gdy jednak przyszło co do czego, blogerzy zaczęli… tchórzyć ;) Kochani, do Zobacz więcej
Może trudno w to uwierzyć ale Studnia Smaków skończyła wraz z ostatnim dniem sierpnia 5 lat! Szmat czasu, prawda? Dziękuje wszystkim, którzy zaglądają na mój blog, czytają go i korzystają z moich Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Venidle
Herbata Lung Ching (Studnia Smoka)

Herbata Lung Ching (Studnia Smoka) 34

Nie piję kawy, w ogóle, co w czaach kultury Starbucksa i ekspresów „Zrób sobie latte z kapsułki” może wydawać się dziwne. Cenię sobie za to dobrą herbatę, najlepiej zieloną lub białą, niearomatyzowaną Zobacz więcej
W PODRÓŻY: SMAKI BAWARII (mała fotorelacja) Niedawno wróciłam z dwu tygodniowej wyprawy do przepięknej niemieckiej krainy zwanej Bawarią. Była to moja druga podróż do tej niezwykłej części kraju Zobacz więcej
Studnia Smaków
Studnia Smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Studnia Smaków
Bambrzok z boczkiem

Bambrzok z boczkiem 104

Wczoraj na Facebook’u Studni Smaków pod zdjęciem z podziękowaniami dla czytelników z okazji pięciolecia Studnia Smaków toczyła się krótka dyskusja, której fragment możecie przeczytać poniżej. Dzisiaj Zobacz więcej
Dziś nie robiłam domowego deseru postanowiłam go zakupić i wybór padł na Studnię Miłości czyli na miniaturowe ciasteczko proponowane przez znaną od lat w regionie cukiernię Seguin, nazywną Domem Zobacz więcej
Najwyższa pora na opublikowanie podsumowania zeszłorocznej akcji Wielkanocne Smaki. Miałam to zrobić jeszcze przed opublikowaniem zaproszenia do obecnie trwającej, piątej edycji zabawy, ale zebranie i Zobacz więcej
dawny_basik
dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mozaika życia
Smaki i smaczki Pragi

Smaki i smaczki Pragi 96

Zazwyczaj kończę swoje wyjazdowe relacje kuchnią, tym razem będzie inaczej. Zdecydowanie opłaciło się wziąć urlop bezpłatny i dołączyć do W. w Pradze. Ta powitała mnie lekkim chłodem, ale za to Zobacz więcej
Pyszne, aromatyczne ciasto z bakaliami, do którego wykorzystuje się białka. W smaku przypomina nieco czekoladę bakaliową. Bogate w cenne składniki odżywcze pochodzące z żurawiny, orzechów i kakao, Zobacz więcej
Naleśniki z mąką orkiszową Naleśniki - prosta sprawa! Pyszna, dająca nieograniczone możliwości. Mogą być same, prosto z patelni, z farszem na słodko - ja najbardziej lubię z dżemem. Z farszem na słono Zobacz więcej
Wczoraj miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach koktajlowych z marką Russell Hobb, które odbyły się w Restauracji Umberto na Cytadeli w Poznaniu. Dzisiaj pokażę Wam tylko zdjęcia, natomiast o Zobacz więcej
sailor_loony
sailor_loony Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
breakfast & food inspirations
33.

33. 101

Sos z masła orzechowego i krówki zrobię jeszcze nie raz - rewelacyjne przenikanie się smaków - chyba wszyscy znają smak orzeszków w karmelu. Wystarczy podgrzać łychę masła orzechowego (u mnie crunchy) Zobacz więcej
Cześć! W Poznaniubyładzisiajpiękna, słonecznapogoda. W końcuzrobiłosięciepło-25ºC. :) W związkuz tym, żeStudniaSmakówjest blogiempoznaniankito chciałabymWamtrochęmojegomiastapokazać. Dziśpierwszywpisz Zobacz więcej
Bardzo dobra i sycąca zupa. Pomimo, iż nie ma w niej ani odrobiny mięsa, gwarantuję, że po zjedzeniu talerza nie będziecie głodni. Zupa to także studnia zdrowych składników i minerałów. O tym, że Zobacz więcej
Rabarbaru mam w ogrodzie pod dostatkiem i staram się go maksymalnie wykorzystać, dopóki jest jeszcze młody, niezdrewniały. Podobny dżem z rabarbaru, ale z dodatkiem kisielu jadłam już na Podlasiu. Zobacz więcej
Pamiętacie jak na Instagramie pokazywałam Wam przygotowany przez Jaśka Kuronia oryginalny Bouquet Garni (francuska nazwa bukietu świeżych warzyw i ziół: pietruszki, liścia laurowego, tymianku i pora). Zobacz więcej