studnia smaków

{{headerMessage}}
Dokładnie 4 lata temu ukazał się pierwszy wpis w Studni Smaków. Dziękuję Wam za ten czas. Za to, że zaglądacie na mój blog, czytacie i korzystacie z przepisów. Szczególne podziękowania należą się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć! Ale dawno mnie tu nie było! Osoby obserwujące funpage Studni Smaków na Facebook’u widziały, że tam się udzielałam co jakiś czas. Teraz wracam już na stałe. Cieszę się jak dziecko, że znowu będę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć! Ale dawno mnie tu nie było! Osoby obserwujące funpage Studni Smaków na Facebook’u widziały, że tam się udzielałam co jakiś czas. Teraz wracam już na stałe. Cieszę się jak dziecko, że znowu będę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, musicie się bardziej postarać ;) A tak serio – moje wizyty wcale nie są takie straszne! Mam nadzieję, że Dorota i Paweł, których odwiedziłam w pierwszej kolejności, a także Agnieszka, ze Studni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach koktajlowych z marką Russell Hobb, które odbyły się w Restauracji Umberto na Cytadeli w Poznaniu. Dzisiaj pokażę Wam tylko zdjęcia, natomiast o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć! W Poznaniubyładzisiajpiękna, słonecznapogoda. W końcuzrobiłosięciepło-25ºC. :) W związkuz tym, żeStudniaSmakówjest blogiempoznaniankito chciałabymWamtrochęmojegomiastapokazać. Dziśpierwszywpisz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jako dodatek do kurek z bundzem, z mojej niewysychającej studni inspiracji, Kwestii Smaku. Musiałam tylko wprowadzić siermiężny zamiennik, z racji totalnego braku melonów w Lidlu, gdzie robiliśmy Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakLick
Intro

Intro 21

0
{{headerMessage}}
Nazwa bloga to nieprzypadkowy dwuznacznik. Połączenie polskiego SMAK, angielskiego LICK, po to by uzyskać niderlandzkie brzmienie SMAKLICK. Smakelijk, czyli po niderlandzku smacznego. Idea pojawiła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
także do pozostałychuczestniczekLubelskiego Kociołka: Karolina -Sto kolorów kuchni Marlena -Kuchnia Marlenity Wiosenka -Eksplozna smaku Marta -Niebieska pistacja Dorota -Sierotka Marysia w kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ziemniaki sprowadzono do Irlandii ze Stanów Zjednoczonych około roku 1590.Jako, że nie wymagają żyznej gleby, rośliny te szybko się przyjęły, stając się głównym pożywieniem zarówno ludzi, jak i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne, aromatyczne ciasto z bakaliami, do którego wykorzystuje się białka. W smaku przypomina nieco czekoladę bakaliową. Bogate w cenne składniki odżywcze pochodzące z żurawiny, orzechów i kakao, Zobacz więcej
sailor_loony
sailor_loony Obserwuj blogaObserwujesz bloga
breakfast & food inspirations
33.

33. 101

0
{{headerMessage}}
Sos z masła orzechowego i krówki zrobię jeszcze nie raz - rewelacyjne przenikanie się smaków - chyba wszyscy znają smak orzeszków w karmelu. Wystarczy podgrzać łychę masła orzechowego (u mnie crunchy) Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Herbata Mao Jian

Herbata Mao Jian 22

0
{{headerMessage}}
Xin Yang Mao Jian Żródło: en.wikipedia.org, na licencji CC Kolejny gatunek mojej ulubionej, zielonej herbaty. O odmianie Studnia Smoka można poczytać TUTAJ, natomiast o senchy TUTAJ. Co prawda na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przepis na banalnie proste "danie", przekąskę. Do zrobienia w kilka minut, gdy na szybkiego chcemy przygotować coś dla gości, lub na ciepłą przekąskę. Ciasto francuskie to studnia pomysłów na Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska
Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe 1473

0
{{headerMessage}}
;-) ze Studni smaków. Składniki: - 200 g masła - 200 g cukru - 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią - 1/4 łyżeczki przyprawy korzennej* - 3 jajka - 250 g mąki - 2 i 1/2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy tramwaje i autobusy w Waszych miastach też są pełne studentów zmierzających na pierwsze zajęcia? Trochę im zazdroszczę tej beztroski, domowych obiadków od mamy i imprezowania w środku tygodnia. Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe 192

1
{{headerMessage}}
To mój pierwszy wypiek z dynią i żałuję, że nie zrobiłam go wcześniej! Ciasto dzięki dyni ma bardzo ładny kolor, a do tego jest wilgotne i odpowiednio słodkie. Z pewnością idealny wypiek na jesienny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten smak zna chyba każdy, kto przynajmniej raz spędzał wakacje na wsi. Ja miałem to szczęście, że co roku jeździłem z rodzicami na miesiąc wakacji do rodziny na wsi. Pamiętam ten czas kiedy latało się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Marlena - Kuchnia Marlenity Wiosenka - Eksplozna smaku Marta - Niebieska pistacja Dorota - Sierotka Marysia w kuchni Edyta - Pasja smaku Ela - To i owo stokrotki Agnieszka - studnia miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rolady to "studnia bez dna", pomysły na nadzienie, podanie i połączenie smaków nie mają końca :) Są bardzo efektowne i mile przyjmowane przez wielu, dlatego lubię podawać je na spotkaniach rodzinnych. Zobacz więcej