studnia smaków

Dzień dobry! Cześć! W weekend na Facebook’u oraz Instagramie po raz pierwszy pokazałam logo Studni Smaków. Tak, wreszcie po 6 latach je mam! Bardzo się z tego powodu cieszę. Mam nadzieję, że się Wam Zobacz więcej
Dokładnie 4 lata temu ukazał się pierwszy wpis w Studni Smaków. Dziękuję Wam za ten czas. Za to, że zaglądacie na mój blog, czytacie i korzystacie z przepisów. Szczególne podziękowania należą się Zobacz więcej
Cześć! Ale dawno mnie tu nie było! Osoby obserwujące funpage Studni Smaków na Facebook’u widziały, że tam się udzielałam co jakiś czas. Teraz wracam już na stałe. Cieszę się jak dziecko, że znowu będę Zobacz więcej
Cześć! Ale dawno mnie tu nie było! Osoby obserwujące funpage Studni Smaków na Facebook’u widziały, że tam się udzielałam co jakiś czas. Teraz wracam już na stałe. Cieszę się jak dziecko, że znowu będę Zobacz więcej
Lato w tym roku jest bardzo kapryśne, jednego dnia słupki termometrów sięgają lub nawet przekraczają 30 stopni, a kolejnego temperatura utrzymuje się na poziomie 17 stopni. Jednego dnia susza, a Zobacz więcej
Gdy otwierałam cykl wpisów, listę chętnych do zaglądania im w garnki miałam na co najmniej 10 osób (i to z samego Poznania!). Gdy jednak przyszło co do czego, blogerzy zaczęli… tchórzyć ;) Kochani, do Zobacz więcej
annakuklinska
annakuklinska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojeprzepisy-ania
Kurczak 5 smaków

Kurczak 5 smaków 56

Polecam bardzo smaczne danie na obiad lub kolację. Składniki: - 1 filet z kurczaka - 400 g mieszanki mrożonych warzyw po chińsku - 1 cebula - sól - 1 łyżka sosu sojowego - szczypta czosnku Zobacz więcej
MojaQchnia
MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaQchnia.pl
Pizzerinki – 7 smaków

Pizzerinki – 7 smaków 42

Każdy z nas jest inny. Każdy lubi coś innego. Czy musimy jeść więc to samo? Nie Zrobiłam swoim chłopakom pizzerinki. Każda inna ze składnikami takimi jakie lubi każdy z nich. Ciasto na pizzę: Ciasto: Zobacz więcej
Letnie wariacje smaków dla zdrowia i urody Czytaj więcej » Zobacz więcej
Witajcie, Dziś będzie o łączeniu smaków dzięki którym nasze zmysły krzyczą PYCHA! Foodpairing - bo taka jest międzynarodowa nazwa tego zagadnienia to zbiór wiedzy o produktach spożywczych których Zobacz więcej
Ina z roślinnego bloga truetastehunters.com zaczęła gotować z miłości. Początkowo nie była to miłość do gotowania, tylko do pewnego mężczyzny, który dobrze gotował. Dość typowe jest to, że przejście Zobacz więcej
Łowcy smaków to książka autorki znanego bloga True Taste Hunters – Iny Rybarczyk. W książce znajdują się wegańskie przepisy bez glutenu i bez rafinowanego cukru. W książce znajdziecie m.in. przepisy Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Rollo mix smaków

Rollo mix smaków 43

Dawno nie było u nas tortilli, więc nadrabiam zaległości. Tortilla mix smaków a dlaczego ? Sami się przekonacie jak zobaczycie jakie są składniki. Przyprawa do gyrosa, mieszanka chińska, sos arabski i Zobacz więcej
Dwa Miejsca
Dwa Miejsca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dwa Miejsca
Marcowy Rynek Smaków

Marcowy Rynek Smaków 25

Tęskniliście? My trochę…i sami w sumie do końca nie wiemy dlaczego. Czy to chodzi o to jedzenie z trucków? Wiadomo, że tak ale chodzi też o ten chill na rynku i uśmiechnięte twarze dookoła rozkosznie Zobacz więcej
Prezentowana pizza to połączenie różnych smaków z jakimi spotykamy się w podróżach... Dlaczego nie łączyć, jakże znanej każdemu Polakowi marchewki z mniej popularnymi jeszcze suszonymi pomidorkami? Zobacz więcej
Czy świat kuchni roślinnej, bez glutenu i rafinowanego cukru może być smaczny i różnorodny? Zdecydowanie tak! Udowadnia, to Ina Rybarczyk w swojej książce „Łowcy smaków”. I choć osobiście nie jestem Zobacz więcej
Wczoraj wystartowała kolejna edycja Restaurant Week. W Łodzi stoliki znikaja jak ciepłe bułeczki, ambasadorzy kuszą zdjęciami i relacjami, a wszyscy cieszą się na wielką ucztę. Ja w przyszłym tygodniu Zobacz więcej
Znacie blog True Taste Hunter s ? Jeśli nie to jak najszybciej powinniście to zmienić i odwiedzić tę przepyszną i pełną inspiracji stronę. Jeśli tak to zapewne ucieszy Was wiadomość, że nakładem Zobacz więcej
Książka "Schronisko smaków" wydawnictwa Edipresse napisaną przez Magdę Gessler polecam z czystym sumieniem, np. tym, którzy tęsknią za górami, tęsknią za tą atmosferą, za smakami i zapachami.. a także Zobacz więcej
kulinarnagosia
kulinarnagosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Przemyślenia
Eksplozja smaków

Eksplozja smaków 24

Wczorajszy Pęczak znakomity zachęcił mnie do połączenia go z łososiem. Zakupiłam więc 200 g dorodnego łososia, posoliłam, lekko popieprzyłam, skropiłam odrobiną oliwy i owiniętego w folię aluminiową, Zobacz więcej