suchy mal

miksując. Na koniec dodać barwnik spożywczy i dokładnie go rozprowadzić. Obie mąki przesiać i dodać do piany w dwóch porcjach miksując na niskich obrotach, aby całość się połączyła. Masę wyłożyć do Zobacz więcej
Jednym z symboli jesieni wpisujących się w kanon skojarzeń z tą porą roku są urocze, małe ssaki czyli jeże. Jeśli szukacie sposobu na dobrą zabawę w kuchni z waszą pociechą, to dzisiejszy przepis Zobacz więcej
Taka wiosna bez słońca i ciepła to jak zima bez Bożego Narodzenia… Narzekać nie będę, bo jeszcze tak niedawno słońce świeciło niestrudzenie i cierpliwie przez niemal 2 tygodnie dzień po dniu… jak na Zobacz więcej
, cebule, 2 zabki czosnku, lisc laurowy, galazke rozmarynu, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Cebule i pora podrumienilam na suchej patelni - podobno dodaje to smaku i koloru bulionowi. Zobacz więcej
bardzo zadowalający. Poza tym w kuchni warto otwierać się na to conieznane i zaskakujące. Bea podała dwie wersje przepisu na chleb. Ja wybrałam chleb na poolish i taką wersję zamieszczam poniżej, Zobacz więcej
- pomarańczową, słoneczna, szeleszczącą suchymi liśćmi. **Słoneczną. Piękną!****Zanim pokażę Wam jesienne przepisy z ... 4 dni temu Białe nad czerwonym Blog Roku 2013 Magazynu WINO - Najwięcej dla Zobacz więcej
łyżek miałkiego cukru, 4 dkg drożdży, posolić i wszystko doskonale razem ubić na pianę, potem wsypać 40 dkg suchej, dobrej mąki, wlać kieliszek alkoholu i wybijać łyżką na misce, uważając, aby ciasto Zobacz więcej
che l’inverno almeno ... 14 godzin temu Wino i oliwa, czyli nasze toskańskie smaki RIBOLLITA- toskańska zupa z fasolą i chlebem - Zima w Toskanii to czas ribollity. Czyli chłopskiej zupy z fasoli, Zobacz więcej