sum faszerowany

Jak już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi Zobacz więcej
comber porzeczkowy z bakaliami Wracają upały. I ani mi w głowie ciasta z masami. W sumie to miałam dziś nic nie piec ale zrobiłam mały spontan i wyszedł taki comber. Bardzo smaczny, wilgotny, Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Faszerowane jajka w szynce

Faszerowane jajka w szynce 152

0
Czy wyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników, wypieków, i są również samodzielnymi daniami Zobacz więcej
Kupiłam piękne cukinie, leżały sobie tak i czekały na to aż coś z nich przygotuję. No i postanowiłam zrobić jak zwykle faszerowane. W sumie takie najbardziej lubimy. Taka cukinia może być podana na Zobacz więcej
Kasza jaglana prażona na maśle z jabłkiem, cynamonem i płatkami migdałów Lubię u kogoś gotować, pogrzebać w szafkach. Chociaż w sumie, u kogoś takiego jak tu, to prawie jak u siebie. Czuję się Zobacz więcej
wiedliśmy prym z pomocą kucharza Roberta Żmudy, który dzielnie nam towarzyszył. Przygotowaliśmy w sumie 14 dań, od takich całkiem małych jak kanapki małopolskie do takich jak żurek na serwatce, Zobacz więcej
Ziemniaki nie królują w mojej kuchni. W sumie to mogę powiedzieć, że znajdują swoje miejsce na naszym stole "od święta". Mam do nich jakiś wstręt z dzieciństwa, zawsze wolałam makarony, ryże itp. Nie Zobacz więcej
żarciem, kwestia czasu. W sumie czekolady to bym zjadła. I parzone i ptysia, i sera też z chęcią. 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta sody, słodzidło 50g twarogu, Zobacz więcej
« Naleśniki ze szpinakiem Papryka faszerowana ryżem i mięsem Taką paprykę pamiętam z dzieciństwa. W sumie to żaden wynalazek, farsz jak na gołąbki tylko wpakowany do środka papryki. Można ją zapiekać Zobacz więcej
ziemniaczana: jw. ;) (tylko, że w szafce) :) SUMA: zaokrąglijmy -> 3 zł / 4 porcje ! ZOSTAŁO: 97 zł Deserowe jabłka faszerowane dżemem pod bezową czapą! - 2 duże jabłka ( najlepiej dojrzałe Zobacz więcej
W sumie pieczenie tak małego kawałka mięsa nie ma specjalnego sensu . Ale ponieważ piekłam faszerowanego kurczaka na następny dzień to obok ułożyłam porcję piersi indyczej w pikantnej marynacie z Zobacz więcej
Uff dawno nie pisałem o garach ale dziś wręcz muszę bo to absolutnie obłędny deser wart utrwalenia. Jeśli masz osobę dla której warto zmitrężyć w kuchni trochę czasu to poniższy przepis będzie jak Zobacz więcej
CośDobrego
CośDobrego Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś Dobrego
Faszerowana cukinia

Faszerowana cukinia 390

0
Cukinie przyjechały do mnie prosto z ogródka od rodziców. W sumie to nie tylko cukinie, ale i marchewki, ogórki. Za wszystko bardzo dziękuję . Jak wiemy istnieje bardzo wiele przepisów na faszerowaną Zobacz więcej
Ten przepis jest przepisem, który powstał z zupełnego przypadku, podczas tak zwanego ,, czyszczenia lodówki''. Użyłam do niego w sumie samych resztek, między innymi resztkę tajskiej zupy, która o Zobacz więcej
"pływało", ubrania suszyły się przez dwa dni. Dziś już tylko symbolicznie. W sumie to chyba lepiej :D kanapki, sałatka (por, jajko,seler), jajka faszerowaneChwalę się Wam moim pierwszym w życiu Zobacz więcej
Jajko w sosie tatarskim, faszerowana pierś z kurczaka i pieczywo Dzisiaj resztki z imprezowego stołu wchodzą w ruch. Mama ma w nawyku, że zawsze przygotowuje jedzenia na wyrost, dlatego przez Zobacz więcej
Placki widziałam już na innych blogach - chociaż w sumie nie wiem czy były z ziemniaków, na pewno były faszerowane szpinakiem - ja dodałam do tego fetę a ciasto na wzór placków, które robiła nam Mama. Zobacz więcej
telewizyjnych. W książce znajdziemy dania m.in takie jak : faszerowane uda kaczki tarta z cebulą i boczkiem ciasto bretońskie wytrawne naleśniki z kozim serem orzechowa tarta z jabłkami pita grecka Zobacz więcej
Sezon na cukinię trwa, więc nie dajmy się jej zmarnować :) W sumie do jej faszerowania możecie użyć prawie wszystkiego co przyjdzie Wam na myśl, mój przepis może być tylko bazą, zachęcam do Zobacz więcej
przez 30-40 minut. Mozzarellę kroimy w plasterki i na 5minut przed końcem pieczenia przykrywamy nią papryki. Podajemy i jemy jeszcze gorące, chociaż w sumie wydaje mi się, że na zimno też byłyby Zobacz więcej