Męża wzięło na ryby. A że nie uznaje on żadnych kostek i mrożonek, rybka ma być świeża. Więc... przyniósł mi ze sklepu to-to-czarne-coś, czym udało mu się postraszyć dzieci ;) Nie powiem: rybka dobra.
Zobacz więcej
Dzisiejsze danie powstało pod wpływem chwili. Naszła mnie ochota na pierogi z... zielonym groszkiem. Jednak nie miałam czasu na przesiadywanie w kuchni i lepienie małych pierogów. Postanowiłam zrobić
Zobacz więcej
Dim sum to chińskie pierożki gotowane na parze. Pierwszy raz jedliśmy je podczas naszego pobytu w Chinach. Można je tam było spotkać praktycznie na każdym kroku: sprzedawano je i na ulicznych
Zobacz więcej
Ja i moja siostra od zawsze jesteśmy fankami kuchni azjatyckiej. Miałyśmy przyjemność spróbować jej w wielu krajach i w każdym była kompletnie inna. Kuchnia ta w większości zalicza się do Fusion
Zobacz więcej
Cześć =) Sum, to ryba słodkowodna o dość delikatnym smaku i różowo-białym mięsie i zwartej strukturze. Ryba ta charakteryzuję się kilkoma parami "wąsów". Jest bardzo popularną rybą w Ameryce
Zobacz więcej
Pierożki dim sum są moim wielkim przysmakiem, ale dotychczas zawsze zamawiałam je w restauracjach. W końcu zachęcona przez Macieja - jednego z moich Czytelników, trochę o nich poczytałam, obejrzałam
Zobacz więcej
Parnik to nowy malutki bar na Woli serwujący chińskie pierożki dim sum - gotowane na parze lub smażone. W otoczeniu fast foodów (w pawilonach znajdziemy liczne azjatyckie bary) Parnik oferuje zdrowe
Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kg ryby- ja wzięłam suma przyprawy do marynaty: sól, tymianek, pieprz, czosnek, sok z cytryny 1 brokuła masło płatki migdałów Rybkę zamarynowałam wcześniej obsypując ją solą, pieprzem,
Zobacz więcej
Mięso suma jest białe, średnio tłuste i bardzo delikatne a dodatkowo nie posiada prawie ości. Do tego jest bardzo bogate w łatwo przyswajalne, pełnowartościowe białko. Kto raz spróbował, na pewno do
Zobacz więcej
około 9 miesiące temu - Brak komentarzy Tym razem przepis na rybę smażoną w panierce Żeby nie było nudno panierka zawiera dużą ilość świeżej pietruszki i koperku, które nadają rybie ciekawy smak.
Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Mięso suma jest białe, delikatne i nieco tłuste. Dużym plusem jest też fakt, że nie zawiera ono dużo ości. Ryba najlepiej smakuje bez
Zobacz więcej
Dim sum to ogólna nazwa przekąsek, których tradycja wywodzi się z małych herbaciarni w mieście Kanton w południowych Chinach. Chociaż mogą przybierać najróżniejsze formy (nawet słodkich deserów),
Zobacz więcej
Uwielbiam chińskie pierożki Dim Sum! Jadłam je w kilkuwersjach, z różnym nadzieniem. Dzisiaj do środka dałam krewetki, czerwoną paprykę, por, szczypior i czosnek. To wszystko wymieszane z sosem
Zobacz więcej
Męża wzięło na ryby. A że nie uznaje on żadnych kostek i mrożonek, rybka ma być świeża. Więc... przyniósł mi ze sklepu to-to-czarne-coś, czym udało mu się postraszyć dzieci ;) Nie powiem: rybka dobra.
Zobacz więcej
Przyznaję, że suma przyrządzałam po raz pierwszy. W sklepie napatoczyła się świeżutka tuszka suma afrykańskiego i postanowiłam zabrać go ze sobą do domu. Każda dobra ryba najlepiej smakuje
Zobacz więcej
Żyby zrobić dobrego suma, trzeba wiedzieć jak go spreparować przed ewentualnym smażeniem czy zrobieniem go w inny sposób ;) Drogie Panie, otóż trzeba wiedzieć co się je :) Sum jest rybą mulistą, która
Zobacz więcej
Ryby słodkowodne są zdrowe lekkostrawne i smaczne a jeszcze lepiej smakują złowione samodzielnie,choć sum jest rybą raczej tłustą dlatego postanowiłam go upiec z warzywami, wyszło pysznie! Zachęcam do
Zobacz więcej
Muszę szczerze przyznać, że dawno nie jadłem tak dobrej ryby. W ostatnim czasie przez natłok obowiązków i mnóstwo pracy, większość obiadów była robiona na szybko. Zdarzyło mi się nawet piec łososia w
Zobacz więcej
meet ALICE: Sum afrykański Sum afrykański Pierwszy raz miałam do czynienia z sumem, w dodatku afrykańskim. Teraz pozostaje mi porównać go smakowo z sumem pospolitym. Gdzieś przeczytałam, że w smaku
Zobacz więcej
Pierożki dim sum gotowane na parze Dodane 17 kwietnia, 2013 w Dania główne Lekkie pierożki gotowane na parze. Przepis z genialnego programu Rewolucja na talerzu z małymi zmianami. Składniki: Ciasto: 2
Zobacz więcej