sum w occie balsamicznym

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wielkim fanem fasolki szparagowej. Jednak tradycyjna propozycja czasami nie wystarczy. Tym razem próbowałam uzyskać smak jaki pamiętam z domu. Mój Tato uwielbia Zobacz więcej
ostatnio pisałam warsztatach organizowanych przez Ikea, i że mimo tematyki krążącej jedynie w okolicy kulinariów wyszłam z nich z przepisem na marynowane ogórki. W ten sposób serwowane ogórki Zobacz więcej
Malutkie młode ziemniaczki pieczone w occie balsamicznym, pyszne. Podaliśmy z sałatą. Mogą być samodzielną potrawą, albo dodatkiem do innego dania. Przepis wg. Szymona Kubickiego. Składniki 500 g Zobacz więcej
Pogrążyliście się już w truskawkowym szale? My tak – codziennie truskawki na surowo i w koktajlach,a jak nam się trochę przejedzą takie na surowo zacznie się etap przerabiania i eksperymentowania. Na Zobacz więcej
Sum jest bardzo zdrową,delikatną rybą , dużo mięsa ości prawie wcale.Jest największą rybą słodkowodną.Mięso idealne, a po przyrządzeniu jest w środku soczyste .Świetny jako stek z ryby.Z tą ryba Zobacz więcej
Pomysł na tę paprykę zaczerpnęłam z Magazynu Kuchennego. Przepis nieco zmodyfikowałam, żeby nie było identycznie Tak zamarynowana papryka jest pyszną przekąską. Wspaniale smakuje z chrupiącą Zobacz więcej
Muszę szczerze przyznać, że dawno nie jadłem tak dobrej ryby. W ostatnim czasie przez natłok obowiązków i mnóstwo pracy, większość obiadów była robiona na szybko. Zdarzyło mi się nawet piec łososia w Zobacz więcej
Hit, który na moim wielkanocnym stole pojawia się już od kilku lat. Jeśli nie boicie się spróbować czegoś nowego o dosyć ciekawym smaku to Wam polecam tę przekąskę. Ja w tym roku na pewno znów zrobię. Zobacz więcej
Czy widujecie w sklepach radicchio i zastanawiacie z czym się to je? Może nawet się nie zastanawiacie, ponieważ jużsobieto odpuściliście, w przekonaniu, że jest to do niczego. Wiele lat ja również Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z miłości do gotowania
Sum pieczony w folii

Sum pieczony w folii 6556

około 9 miesiące temu - Brak komentarzy Tym razem przepis na rybę smażoną w panierce Żeby nie było nudno panierka zawiera dużą ilość świeżej pietruszki i koperku, które nadają rybie ciekawy smak. Zobacz więcej
Grafik Od Kuchni
Grafik Od Kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grafik Od Kuchni
W sumie… kopytka

W sumie… kopytka 36

W sumie… kopytka – Grafik Od Kuchni Menu Szukaj Strona główna Pantonierka Przepisy Śniadania Obiady Vege Kiszonki Myśli nie zmieszane Dookoła talerza O mnie Kontakt Menu Szukaj Myśli nie zmieszane, Zobacz więcej
Pożegnanie z truskawkami… Pyszny i prosty pomysł na owocowy deser, dodatek do owsianki, puddingu, ryżu, budyniu czy lodów. Polecam! SKŁADNIKI: 1/2 kg truskawek 2 łyżki cukru trzcinowego 1 i 1/4 łyżki Zobacz więcej
Ależ pyszne danie mam dzisiaj do pokazania. Delikatna ryba w aromatycznym sosie, taka jak ta pierwszy raz na naszym stole. O tym że warto jeść ryby przekonywać już nikogo nie muszę? Pracy mało a efekt Zobacz więcej
Sałatka pełna witamin i kolorów! Bez nabiału, czy jajek! Lekka! Do obiadu! Czy solo, jako przekąska ;) Składniki: 240g fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej) 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1 Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Sum...klasycznie w panierce

Sum...klasycznie w panierce 2655

sum- zdecydowanie najlepsza ryba słodkowodna tutaj klasycznie-w panierce Oczyszczoną i umytą rybę pokroić na mniejsze kawałki. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą Zobacz więcej
Dla tych, co stronią od warzyw - grillowana karkówka. Niby polski klasyk, ale jednak z niecodzienną marynatą. Pyszne smaki południa czyli oliwa z oliwek, cytryny, czosnek i rozmaryn oraz ocet Zobacz więcej
Sum afrykański to od niedawana jedna z moich ulubionych ryb. Chociaż znam ją od kilkunastu miesięcy (jako córka wędkarza od dziecka znałam smak suma pospolitego), często po nią sięgam. To także ryba Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak cień
Czerwona cebula w occie balsamicznym.

Czerwona cebula w occie balsamicznym. 996

Jadłam ją po raz pierwszy w czasach, w których czerwona cebula była w Polsce prawie tak mało popularna jak banany. Przywieziona była z Włoch przez moją Babcię, która swoje wakacje spędzała na Sycylii. Zobacz więcej
Będąc kiedyś w małej włoskiej restauracji jadłam nietypowo, bo nie pastę, czy pizzę, przepyszną sałatkę z kurczakiem marynowanym w occie balsamicznym. Przez kilka lat brakowało mi tego smaku, aż do Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Siłasmaku
Łosoś w occie balsamicznym

Łosoś w occie balsamicznym 155

--- Marynowanie ryby w occie balsamicznym, tak jak i mięsa, nadaje jej charakterystyczny, przepyszny smak. Tak przygotowane ryby idealnie nadają się na grilla (także na patelnie grillową), ale równie Zobacz więcej