sum w zalewie octowej

{{headerMessage}}
Ja w sumie nie przepadam za rybami,,ale naszła mnie ochota na jakąś rybkę i to w zalewie octowej..padło na ogonki z łososia... ogonki z łososia mąka sól, pieprz olej Zalewa: 1 szkl. octu 5,5 szkl. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledź po wiejsku Śledzie po japońsku Śledź w śmietanie z jabłkiem, granatem i migdałami Śledzie w śmietanie Moskaliki w śmietanie Śledzie smażone w zalewie octowej Śledzie smażone w pomidorach z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zawsze mu robię Warstwową Sałatkę Śledziową. I jak wyszło? Pysznie! Smakowały mu tak bardzo ze już mnie prosił o to abym znowu je przygotowała! Śledzie w śmietanie 400 g śledzi( matiasy, lub solone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(na 3-4 porcje): - 500g filetu z suma - sól i pieprz - mąką do oprószenia ryby, najlepiej ryżowa - 1 łyżka masła - 1/4 szklanki śmietany kremówki - 2-3 łyżki kaparów z zalewy octowej Sposób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zalewamy ciepłą wodą, tak aby całe mięso było przykryte.Dorzucamyjeszcze kilak ziaren jałowca oraz łyżeczkę rozmarynu i od chwili zagotowania dusimy po przykryciem przez około 60 minut. Po tym czasie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mój gust. W sumie, po głębszym namyśle, nie dziwię się, że takie śliwki nazywają się „w occie”. Jedynie grzybki w zalewie octowej (w stosunku 1:4) byłam w stanie zjeść ze smakiem, a korniszony mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najlepsze śliwki w wytrawnej zalewie jadłam z firmy Eterno. Poważnie. W domu od kilku dni nie robię nic innego jak tylko smażę powidła. Powidła z cynamonem, powidła z goździkami, powidła bez przypraw, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak mówię, że robię słoiki na zimę, to większość moich znajomych dziwi się i najczęściej słyszę komentarz: ŻE TEŻ CI SIĘ CHCE. Przecież teraz można wszystko kupić gotowe, PRAWDA?. Fakt, że są mniej Zobacz więcej
Anna Frag
Anna Frag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Od powidła do pachnidła
Krąp i płotka

Krąp i płotka 644

1
{{headerMessage}}
tego na oczy nie widziałam ale kupiłam bo Pani powiedziała, że do leszcza podobne i do octu dobre. Za leszczem nie przepadam z uwagi na ilość ości ale wzięłam. Wróciłam do domu i czytam, ze to ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kraina Tysiąca Smaków: Warstwowa sałatka z kurczakiem gyros Strony STRONA GŁÓWNA WSPÓŁPRACA ZANIM UGOTUJESZ O MNIE poniedziałek, 30 września 2013 Warstwowa sałatka z kurczakiem gyros Jeśli chodzi o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i śliwkami Blok sezamowy ze śliwkami i nerkowcami Rustykalna tarta ze śliwkami Placek śliwkowo-kokosowy Kaszak "Dzieciństwo Mańki" ze śliwkami Chleb pszenno-gryczany ze śliwkami Pęczak z pijanymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podzielony i rozdano nam prace przygotowawcze – naszej 3 przypadło w udziale oskrobanie i umycie głównych bohaterów warsztatów, a mianowicie halibuta, dorad, miętusów, dorsza, makreli i małych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie ma w tym niczego dziwnego. Gałązka derenia: widzicie na niej dojrzałe i jeszcze zielone jagody. Prawda, że przypominają oliwki? (zdjęcie za Wiki) Sposoby na wykorzystanie derenia. Mówiąc „dereń” Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będę mogła się cieszyć z jesieni co roku i wdychać radośnie chłodne, jesienne powietrze, czytając opatulona w koc książkę na ganku ;D Kulinarnie starałam się w ciągu ostatnich dwóch już w sumie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb z dodatkiem mąki jaglanej, mąki z pszenicy Kamut, suszonych pomidorów i ziół - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się rozpadło. Pasta alla puttanescato jedno z najpopularniejszych dań turystów odwiedzających Włochy. Nazwa tego dania to w wolnym i eleganckim tłumaczeniu 'makaron z sosem pań lekkich obyczajów' - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w dobrym kierunku poszłam, bo wszyscy są zadowoleni :) A przetwory również są sposobem na oszczędność czasu? Przetwory swoją drogą. Sałatkę zawsze mam w spiżarni, pikle mojej córki w zalewie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i kwasu octowego (to tzw. heterofermentacja) – wpływają one na smak oraz zapach kiszonki. Każda gospodyni i technolog żywności wie, że produkt poddany fermentacji musi być całkowicie pokryty sokiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
” ale w zalewie z octu spirytusowego, dlatego lepiej zrobić je sobie samemu z lepszym octem, to rodzaj przetworów, który nigdy się nie psuje. Również przez prawie cały rok możemy tam kupić białą Zobacz więcej