surówka do wołowiny duszonej

Wczorajszy obiad prezentował się następująco: Ziemniaczki ugotowane do miękkości, w ziołach i dodatkowo zapieczone bez tłuszczu aby chrupkości nabrały. Wołowina duszona w sosie własnym z łyżeczką Zobacz więcej
Wczorajszy obiad prezentował się następująco: Ziemniaczki ugotowane do miękkości, w ziołach i dodatkowo zapieczone bez tłuszczu aby chrupkości nabrały. Wołowina duszona w sosie własnym z łyżeczką Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
buena appetite
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 420

2
Składniki: 0,5 kg wołowiny sól pieprz łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżka śmietany świeży koperek łyżka masła, najlepiejklarowanego Przygotowanie: Wołowinę myjemyi kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy Zobacz więcej
. Na każdy zraz wyłożyć cebulę, ogórek, paprykę. Zawinąć, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na złoty kolor. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą, obłożyć cebulą w krążkach. Dodać ziele, pieprz, Zobacz więcej
obgotowujemy grzyby. Do mięsa dodajemy grzyby I bullion. Dusimy na wolnym ogniu ok 15 min. Dodajemy cebule, sól, pieprz. Potrawę dusimy pod przykryciemdo miękkości. Czas jest uzależniony od mięsa. Zobacz więcej
Surówka idealnie pasuje na Wielkanoc do pieczonych i duszonych mięs, zwłaszcza wieprzowiny i wołowiny... Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: sok z połówki Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Tantuni

Tantuni 112

0
Dziś mam przepis dla wielbicieli mięsa. Tantuni to rodzaj duszonego mięsa podawanego w placku zwanym lavaş. Tantuni składniki: 1,5kg chudej młodej wołowiny lub cielęciny dowolne przyprawy i dodatki Zobacz więcej
Dla odmiany wołowina w sosiku, z ziemniaczkami i surówką. Składniki: -mięso wołowe - ok. 0,7 kg -sól, pieprz -płatki słodkiej czerwonej papryki -czosnek niedźwiedzi -świeża lub mielona kolendra -olej Zobacz więcej
Dziś propozycja bardzo aromatyczna i zdrowa. Bitki z mięsa wołowego podlane wiśniówką i duszone w sosie z dodatkiem wiśni (mrożonych) oraz przypraw korzennych. 600 g chudej wołowiny na zrazy 50 ml Zobacz więcej
mięso. Chleb posmarowałam musztardą i pokroiłam w kostkę, dodałam do mięsa i ciągle mieszając gotowałam. Kiedy chleb się rozpadł doprawiłam do smaku solą. Podałam z kaszą gryczaną i surówką z Zobacz więcej
Obiad na sobotę - wołowina w najprostszym wydaniu... tylko z cebulką i odrobiną przypraw. Potrzebuje co prawda trochę czasu, ale gotuje się sama. U mnie z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty Zobacz więcej
Kapusta Kiszona z Majerankiem i Wędzonką Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Pieczarki w Śmietanie Kapusta Kiszona z Majerankiem i Wędzonką Mój ulubiony dodatek, a w zasadzie surówka Zobacz więcej
Składniki: 4 plastry chudej wołowiny 1 ogórek kiszony pół cebuli 4 paseczki boczku 4 małe łyżeczki musztardy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 grzybków suszonych 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela Zobacz więcej
dodatków w postaci ziemniaków, ryżu czy makaronu, ale z dobra surówką. Dla połówka z ziemniaczkami i surówką. Zapraszam do wypróbowania! Przepis na 2 porcje 200g chudej wołowiny łyżeczka oliwy z Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ZRAZY PO LITEWSKU

ZRAZY PO LITEWSKU 120

0
Domowy knedlik na bazie bułki (tutaj znajdziecie przepis) oraz surówka ze świeżych buraczków (przepis tutaj) to tło dla przepysznych zrazików z wołowiny. Nadziane suszonymi grzybami, cebulką i Zobacz więcej
Moja propozycja na wielkanocny obiad. Składniki: 600 g wołowiny na pieczeń zioła prowansalskie, łyżeczka kminku 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego mała garść suszonych grzybów 2 ząbki Zobacz więcej
solą i pieprzem . Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie . Na koniec gotowania dodajemy zielony groszek .Gulasz podajemy z ziemniakami lub kaszą i surówką . Zobacz więcej
Duszona wołowina idealna na świąteczny obiad. Robiłam również z karczku i wyszedł przepyszny i delikatny. Brasato Składniki: - 1,5 kg mięsa wołowego - 2 szt marchewki - 1 szt pietruszki - 1 cebula - 1 Zobacz więcej
Raj dla podniebienia! oczywiście miłośników wołowiny. To kolejna propozycja z wykorzystaniem wołowiny krzyżowej QMP. bardzo kruche i delikatne, pełne smaku. U nas z ziemniakami i surówka z kapusty Zobacz więcej
liść laurowy, ziele angielskie i dusić godzinę.Gdy woda wyparuje dolewać wrzątek. Kiedy mięso zmięknie dorzucić kostkę rosołową. Chwilkę podgotować a na koniec doprawić i zagęścić sos mąką Zobacz więcej