surówka z botwiny

Składniki: - 2 garści botwiny - mała cukinia - marchewka - szczypiorek - garstka orzechów włoskich sos: - 1,5 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki soku z cytryny - 1,5 łyżki masła orzechowego -1,5 łyżki Zobacz więcej
Smak lata na talerzu :-) Zdrowo i kolorowo! Składniki: proporcje nie mają większego znaczenia. ja wolę gdy truskawek jest więcej niż zieleniny. - garść botwiny - 2 filiżanki truskawek - płatki Zobacz więcej
Rewelacyjne małe okonki. Małe, a nawet malutkie. Lepsze niż fritto misto. Tak świeże i delikatne. Tylko w Węgorzewie! Bar Mazurski przy ul. Zamkowej. Niepozorny, lecz absolutnie godny polecenia. Zobacz więcej
Botwinę wykorzystuję do robienia zup i surówek. Trochę znudziła mi się w takiej formie, więc tym razem posłużyła mi jako baza warzywnego farszu. Składniki: - 2,5 filiżanki posiekanej botwiny - Zobacz więcej
Co warzywnego jest w sezonie? Sałata Botwina Boćwina Kalarepa Szczaw Szpinak Szparagi Młoda kapusta Dymka Szczypiorek Koperek Natka pietruszki Co mogę z tego zrobić? Surówki Sałatki Zupy Pasty Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Surówka z botwinki

Surówka z botwinki 392

0
Botwina, czyli młode liście buraka ćwikłowego zawiera żelazo, wapń i wiele witamin. Pobudza apetyt, koi nerwy, jest łatwostrawna. Ponadto jest prosta w przygotowaniu. Można z niej wyczarować pyszną Zobacz więcej
Mięso mielone + botwina = dietetyczne cudo ugotowane na parze! Ostatnio szukałam inspiracji na dania z botwiny. Teściowa podarowała nam jej mnóstwo - z własnego ogródka. Chciałam ugotować coś naprawdę Zobacz więcej
Pyszną, zdrową sałatkę dzisiaj mam dla Was, same witaminy. Uwielbiam kiedy nawet bardzo proste sałatki są pięknie podane a dziś mam rewelacyjną salaterkę. Salaterka przyjechała do mnie z Kolekcji Zobacz więcej
do zup również wykorzystuje się je do zawijania gołąbków. Liście są duże i rozłożyste, więc świetnie nadają się do tego celu. Natomiast pozostałą, białą część - łodygę, ugotowaną podaje się w białym Zobacz więcej
Wiosna to czas, kiedy wszyscy jemy więcej warzyw. Nic dziwnego. Zaczynają się od nich uginać sklepowe półki, a feeria barw potrafi przyprawić o zawrót głowy. Warzywa we wszystkich kolorach tęczy Zobacz więcej
, wyroby cukiernicze, ciastka, bagietki, kaszka manna, kluski słodkie pieczywo cukiernicze, ciasta, płatki śniadaniowe słodzone, kakaowe, czekoladowe itp. brokuły, kapusta, fasola, groszek, kalafior, Zobacz więcej
› Przepisy › Zupy › Dania bez mięsa › Dietetyczne › Chłodnik litewski z jajkiem Kategorie Mięsa Grill Zupy Dla dzieci Ciepłe dodatki do obiadu Dużo i do syta Dania bez mięsa Ryby i owoce morza Zobacz więcej
(1) luty 2010 (1) kwiecień 2010 (1) czerwiec 2010 (1) sierpień 2010 (1) wrzesień 2010 (1) grudzień 2010 (2) maj 2011 (3) czerwiec 2011 (2) wrzesień 2011 (1) październik 2011 (1) luty 2012 (1) Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Burgery botwinkowe

Burgery botwinkowe 128

0
Dobry TVN. Robi się je błyskawicznie, świetnie się lepią, nie trzeba ich smażyć, a wszystkie składniki można kupić w warzywniaku pod domem. Tak przygotowane kotleciki można zapakować do dobrych bułek Zobacz więcej
więc coś podobnego, co niestety okazało się być po prostu białą marchewką (?). Również kupując włoszczyznę nie znajdziemy w niej pietruszki a zamiast niej dostaniemy… kapustę… Pozostając w temacie Zobacz więcej
jako danie główne - z sosem pieczarkowym, pomidorowym i surówką, lub w wegetariańskich burgerach. Kotlety z fasoli i kaszy jaglanej Składniki (na około 12 -17 sztuk) 2 szklanki ugotowanej białej Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Sezon na truskawki :)

Sezon na truskawki :) 86

0
(1) pizza(1) przekąski(1) roladki(1) ryby(2) sałatki(3) Serniki(6) sos(1) surówki(2) Tarty(6) torty(1) warzywne wariacje(10) wielkanoc(1) wołowina(1) z owocami(13) zdrowe(8) zupy(3) tutaj szukamy Zobacz więcej
ok 10 minut lekko smarując mięso przy pomocy pędzelka wywarem z formy, w której się piecze. Pod koniec pieczenia (na ok 5 minut przed planowanym końcem) obsyp mięso odrobiną soli oraz posmaruj je Zobacz więcej
Zastanawiałam się co z buraka lubię bardziej górę czy dół? Wyszedł mi remis. Zimą dół jest niezbędny, wiosną góra. Świeżutkie liście botwiny smakują cudowniew zupie, sałatkach, w tartach, zapiekankach Zobacz więcej
Na sklepowych półkach sezon na botwinkę trwa od dawna. Jednak w moim ogródku dopiero teraz botwina urosła wystarczająco duża. Mam na jej punkcie absolutnego bzika i serwuję w najrozmaitszych daniach. Zobacz więcej