surówka z brukselki

Surówka z brukselki zdrowa ,pyszna to kolejna inwestycja w nasze zdrowie:). Surówka z brukselki składniki 25 dag brukselki 2 szt pomidora, sok z cytryny, Sól morska- MŁYNEK, pieprz biały lub Zobacz więcej
Po prostu nie lubię brukselki i już! Gotowana jest dla mnie nie do przełknięcia. Znalazłam jednak na nią swój sposób.Pieczona z innymi warzywami w piekarniku jest super, ale jeszcze lepiej smakuje Zobacz więcej
Brukselka nie należy do najbardziej lubianych warzyw, wielu osobom przeszkadza jej gorzki smak. Muszę przyznać, że i ja nie jestem wielbicielką tego warzywa, ale są potrawy, w których jej smak bardzo Zobacz więcej
Chwilowe, bo już dzisiaj obok kurczaka zapragnęłam czegoś innego, czegoś co było mi dotąd obce. Opowiadałam już kiedyś o pokonywaniu brukselkowej fobii w ramach wpisu o jesiennej panzanelli, a teraz Zobacz więcej
Bardzo już tęsknię za świeżymi, soczystymi, pełnymi smaku warzywami i owocami. Niestety jeszcze trochę muszę na nie poczekać, póki co próbuję wycisnąć z dostępnych warzyw jak najwięcej smaku. Dlatego Zobacz więcej
W dzieciństwie nie lubiłam brukselki. Kojarzyła mi się z rozgotowanymi, gorzkimi kulkami pływającymi w zupie. Później jej charakterystyczny smak stał się dla mnie intrygujący. Ale absolutnie nie na Zobacz więcej
Składniki: 10 brukselek awokado 1/2 granatu nieduże jabłko łyżka musztardy (u mnie francuska) łyżka soku z cytryny łyżka syropu klonowego (lub innego słodkiego) Wykonanie: Brukselkę drobno Zobacz więcej
Surówka ma tak piękny zielony kolor, że na talerzu robi się od razu wiosennie :) Jedna z tych lżejszych sałatek, która będzie dobrym akompaniamentem do mięsa. Słonecznik dodaje tego "oleju" surówce, Zobacz więcej
Kolejna surówka, którą od razu zjadłam całą. Brukselka na surowo, na słodko. Wariacja na temat poprzedniej pysznejsurówki ze świeżej brukselki. Nic, tylko robić i jeść. Samo zdrowie :) Składniki: - 20 Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Pielęgnować kogoś to taka rozsądna, trzeźwa i praktyczna forma miłości. KarelČapek Brukselkę zazwyczaj się gotuje, ale przecież jak każdą kapustę można ją wykorzystać do zrobienia Zobacz więcej
Do surówki z młodej kapusty lubię dodawać małosolne lub kiszone ogórki i sok od nich, to bardzo orzeźwia i podnosi smak. Tym razem miałam otwartą kiszoną brukselkę i pomyślałam, że to będzie świetny Zobacz więcej
Nigdy nic nie miałam do brukselki. Nigdy nie przeszkadzało mi, że jest trochę mdła, a czasami nawet gorzka Nawet będąc dzieckiem uwielbiałam śmieciówę i zawsze z ochotą wyławiałam te maleńkie Zobacz więcej
Obiecałam wczoraj przepis na surówkę z brukselki i białej kapusty.Bardzo lubię mieszać różne odmiany kapusty w jedną całość, a tęsurówkę uwielbiam zwłaszcza z dodatkiem wspaniałego sosu winegret. Sos Zobacz więcej
Duszone żeberka w aksamitnym sosie z morelami, fantastycznie komponują się z jęczmienną kaszą. Podane z surówką, której podstawą jest surowa brukselka, tworzą pyszny poniedziałkowy obiad :) 700 g Zobacz więcej
Brukselka…Ostatnio przeczytałam na jakimś bloguw komentarzach, że brukselka to śmierdzące warzywo, do niczego się nie nadaje…po prostu masa dziwnych epitetów, zktórymi wcale się nie zgadzam. Pomijając Zobacz więcej
Trochę zawiła nazwa...ale tak to właśnie wygląda. Razem z Ewą głowiłyśmy się nad obiadem i wpadłyśmy na taki pomysł. Słodka dynia, gorzka brukselka i do tego przepyszny grillowany kurczak:) Składniki: Zobacz więcej
Trochę inny sposób podania brukselki. Na surowo. Jeżeli lubimy surówkę bardziej wilgotną, warto przygotować więcej dressingu. Kolejna próba oswojenia brukselki - udana. Inspiracją był przepis ztej Zobacz więcej
Moja kolejna propozycja na pyszną, chrupiącą surówkę. Lubicie brukselkę? Jeśli tak, zajrzyjcie do przepisów na: Jak ugotować brukselkę Zapiekanka z makaronem, brukselką i tuńczykiem Brukselka z Zobacz więcej
Dzisiaj krótko, zwięźle i „kawiasto naławiasto”, bo piątek, piąteczek, piątunio ucieka i nie poczeka… Propozycja lekkiego obiadu lub kolacji, ze świeżą, chrupiącą brukselką i pietruszką na ciepło w Zobacz więcej
Brukselka – kapusta brukselska – wyhodowana w Brukseli w latach dwudziestych XIX wieku. 300 g brukselki, 2 mandarynki, sok z 1 limonki, 1 – 2 łyżki miodu płynnego, 4 łyżki oliwy. Brukselkę obrać z Zobacz więcej