surówka z kapusty do chińszczyzny

{{headerMessage}}
Bardzo prosta do wykonania surówka z kapusty pekińskiej. Przygotowałam ją na poczekaniu i podałam jako dodatek do przygotowanej przeze mnie chińszczyzny (klik). Prócz kapusty potrzebna jest jeszcze Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Surówka colesław

Surówka colesław 970

1
{{headerMessage}}
Jedna z naszych ulubionych surówek. Doskonale pasuje do większości mięs oraz chińszczyzny. Szybko się ją zarówno robi jak i zjada :) Polecam bardzo :) Składniki: 1 mała kapusta lub 1/2 główki większej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna odsłona surówki z pekinki - tym razem wzbogacona o moje ulubione pędy bambusa. Surówka i ich udziałem jest pysznie chrupiąca i ma zdecydowanie bogatszy, lekko egzotyczny smak. Pokuśmy się więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chińskich Kurczaka wymieszać z fixem, dodać mąki, jajka i majonez. Wymieszać do połączenia się składników, odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie kłaść porcję ciasta na rozgrzany olej i smażyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sosu dostosuj do własnych preferencji smakowych). Dopraw solą. Wszystko podduś jeszcze chwilę, do momentu aż jarzynki będą miękkie ale jeszcze chrupiące. Podawaj z ugotowanym ryżem jaśminowym oraz Zobacz więcej
gotuj się
gotuj się Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotuj się do gotowania
Sajgonki

Sajgonki 160

0
{{headerMessage}}
Kuchnia Chińska a raczej spolszczona chińszczyzna przez długi czas nie była moją faworytką wręcz przeciwnie, omijałam ją zazwyczaj szerokim łukiem, ostatnio jednak coś mi się odmieniło, ba! Nawet sama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tego przepisu szukałam przez długi czas! O tym, że nie jestem fanką chińszczyzny już wspominałam, dzisiaj c.d. tej historii. Jedyna rzecz, która od zawsze przypadała mi do gustu w tego typu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słodko - kwaśna surówka z kapusty... Poszatkowana, biała kapusta. Wiórki soczystej marchewki. Kosteczki ostrej cebuli. A całość w słodko - kwaśnej zalewie. Pyszna surówka, jak z chińskiej knajpki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To nasza ulubiona wersja kurczaka, a'la chińszczyzna, bardzo aromatyczna, przełamana słodyczą powideł śliwkowych. Bardzo polecam jeśli znudził Wam się zwyczajny kurczak w ziołach. Polecam piec mięso w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. mieszanki chińskiej 1 słoik sosu słodko-kwaśnego 2 woreczki ryżu sól, pieprz przyprawa złoty kurczak Miesza Pierś z kurczaka przyprawić przyprawą złoty kurczak i usmażyć na złoto na patelni. Dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kwaskowatym smaku. Surówka idealnie nadaje się nie tylko do chińszczyzny, np. domowych sajgonek, ale również do wszelkich dań mniej lub bardziej typowo polskich. Składniki: 1/2 małej główki kapusty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 opakowanie ugotowanego makaronu chow main (lub ewentualnie ryż) Na surówkę: 1/4 główki białej kapusty 1/2 ogórka wężowego 1 marchewka 3 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny sól Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Listopadowa surówka

Listopadowa surówka 305

0
{{headerMessage}}
oraz miska sałatki. Wszystko ślicznie lśniące od oliwy :) Surówka z kapusty włoskiej: * 1/2 główki małej kapusty włoskiej, * garstka suszonej żurawiny, * kilka orzechów włoskich, * kilka suszonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. W tego rodzaju barach najczęściej zamawia się coś mięsnego (np. kurczak na chrupko, kurczak w cieście, itp.) i do tego podawany jest stały zestaw: ryż i surówka. Sam ryż nie wzbudza szczególnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisy Zapiekanka z ryżem i... Zapiekanka z ryżem i parówkami to pomysł Madzi na smaczny...czytaj dalej 11 maja 2015 Dodaj komentarz Wątróbka drobiowa z cebulką Kiedyś nie przepadałem z wątróbką, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
układamy pomiędzy kurczakiem. Całość posypujemy (sporą ilością) przyprawy do grilla i podlewamy ok. 200 ml wody. Kurczaka pieczemy przez ok. 1 godz. 40 minut w temperaturze 160 st. C. Smacznego. Zobacz więcej
Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Nowy adres bloga

Nowy adres bloga 120

0
{{headerMessage}}
:)KOKOS:)KONKURSY:)KREMY:)KUCHNIA FIŃSKA;)KUCHNIA REGIONALNA:)KUCHNIA WŁOSKA;)KURCZAK:)LIKIERY:)MAJÓWKA;)MAK:)MAKARON:)MALINY:)MARCHEWKA;)MIĘSA;)MIĘSA;) BOŻE Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię „chińszczyznę”. Mam swój ulubiony lokal, niestety nie w moim mieście. Gdy nachodzi mnie smak na makaron z warzywami robię go sobie w domu. Nie jest to wprawdzie danie tak idealne jak w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, Egipcie czy Maroku- staje się nijaka, płaska w smaku, zreformowana w złą stronę, podawana z jakąś koszmarną kulą posklejanego ryżu i jeszcze gorszą surówką z kapusty. Nigdy w Chinach nie spotkałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie raczej łatwe w wykonaniu a na pewno mniej pracochłonne niż krokiety... Wystarczy zrobić farsz, nałożyć na papier ryżowy, zwinąć i usmażyć. Wychodzi bardzo fajny obiad:) Jeśli ktoś nie lubi smaku Zobacz więcej