surówka z kapusty i marchewki na mleku

Znakomicie zastępuje surówkę z młodej kapusty. Warto spróbować. Składniki: -kilka liści kapusty pekińskiej -marchew -jabłko -kawałek pora -posiekany koperek -sól, cukier, olej Oddzielamy liście Zobacz więcej
Pyszna surówka do obiadu tym razem z czerwoną kapustką.Dodałam do niej marchewkę,jabłko i natkę pietruszki.Wyszła pyszna :). SKŁADNIKI 1/2czerwonej kapusty 3 jabłka 3 marchewki sok z cytryny natka Zobacz więcej
Surówka z białej kapusty, marchewki,jabłka i cebuli pół małej głowki białej kapusty, 1 duża marchewka, 1 cebula, 2 średnie jabłka, sól i pieprz do smaku, 2 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka Zobacz więcej
Klasyczna surówka, która w podobnej wersji od lat pojawia się na polskich stołach. I dobrze, bo to połączenie wyraźnych smaków, które się uzupełniają. Słodka marchewka, ostra szalotka, kwaśne ogórki - Zobacz więcej
Idealna tradycyjna surówka, którą pamiętam z dziecinnych lat, była zawsze serwowana do smażonej ryby. W domu było nas dużo, więc i składniki są na rodzinną dwudniową porcję dla każdego. Od siebie Zobacz więcej
Pyszna surówka z białej kapusty z marchewką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym, który nadaje całej surówce fajnego smaku. Do tego łatwa i szybka do zrobienia. Taka suróweczka bedzie pysznym dodatkiem Zobacz więcej
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki to delikatna i prosta w wykonaniu surówka pasująca zarówno do mięs jaki ryb. Smaczna, delikatna surówka doprawiona sokiem z cytryny i jogurtem naturalnym. Zobacz więcej
Murena
Murena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mała w garnku miesza
SURÓWKA Z PORA I MARCHEWKI

SURÓWKA Z PORA I MARCHEWKI 317

Kolejna pyszna suróweczka do obiadu.Składa się tylko z dwóch składników ale jest naprawdę pyszna.Pasuje i do ryby i do różnego rodzaju mięska. SKŁADNIKI ok.300g pora biała i zielona część ok.300g Zobacz więcej
. Czerwona kapusta jest często, przynajmniej mam takie wrażenie, niedoceniana w kuchni. Może przez jej tendencję do zmiany koloru, twardość, a może przez dość wyrazisty smak, nie wiem. My bardzo Zobacz więcej
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka – Bullio Follow me Bullio Przepisy kulinarne Strona główna Przepisy Boże Narodzenie Ciasta Ciastka i desery Dania dietetyczne Makarony i kluski Obiady Zobacz więcej
Lato to czas kiedy mamy wybór mnóstwa warzyw. Korzystajmy z tej obfitości maksymalnie. Ja w tym czasie jadam głównie warzywa pod każdą postacią. Przygotowuję również mnóstwo surówek. Oto jedna którą Zobacz więcej
Składniki: -pól główki małej słodkiej kapusty -jedna duża marchewka -jedno jabłko -sok z połowy cytryny -łyżeczka cukru -olej słonecznikowy -sól -pieprz Ścieramy kapustę na tarce o dużych oczkach, Zobacz więcej
Dzisiaj zachęcam do przygotowania bardzo smacznej, chrupiącej i pełnej witamin surówki z młodej kapusty, marchewki, jabłka oraz rzodkiewek. Poniższa surówka jest łatwa, szybka i prosta do Zobacz więcej
Składniki: Główka białej kapusty o wadze około 3 kg; 3 średnie marchewki. Zalewa: 1 szklanka oleju; 1 szklanka zimnej wody; 1 szklanka białego cukru; 1/2 szklanki octu spirytusowego 10 %; 2 łyżki Zobacz więcej
Jedna z prostszych surówek do przygotowania. Oczywiście można ją wzbogacić o inne dodatki, ale według mnie nie jest to konieczne. Czasami przygotowuję ją z gotowym sosem sałatkowym. Nie mieszam go Zobacz więcej
Smaczna surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka pasuje zarówno do mięs i ryb Czytaj więcej » Zobacz więcej
Smaczna surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka pasuje zarówno do mięs i ryb Czytaj więcej » Zobacz więcej
Tradycyjna, szybka i smaczna surówka. Znam ją z dzieciństwa, podawana była zawsze do obiadu składającego się z ryby i gotowanych ziemniaków. Ale żeby nie było tak monotonnie w kuchni.... - pasuje Zobacz więcej
Moje ulubione składniki w tej kombinacji podbiją wasze podniebinia, błyskawiczna surówka pełna witamin idealna jako dodatek do obiadu na kolacje lub jako zdrowa przekąska którą możecie sobie zapakować Zobacz więcej
Surówka, którą często podaję do obiadu. Jest bardzo prosta i składa się tylko z kilku składników. Najlepiej przygotować ją co najmniej pół godziny przed podaniem i przechowywać w lodówce. 1 średnia Zobacz więcej