surowka z kapusty pekinskiej

pokrojona cebulę i też zrumienić. Na patelnię wlać bulion. Przykryć patelnię pokrywką. Zmniejszyć gaz. Gotować, aż sos się zredukuje i będzie aromatyczny i ciemny. Gulasz podawać z kaszą kuskus i Zobacz więcej
pokroic w plasterki lub zostawic w calosci. Tunczyka odsaczamy z zalewy. Wszystkie skladniki mieszamy razem w misce, przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy przyprawy / sosu i polewamy oliwa – Zobacz więcej
mleko, gotujemy, cały czas mieszamy, aż uzyskamy lekko gęsty sos. Przyprawiamy wg uznania. Wlewamy sos do naczynia z tortlellini. Posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok. 30 Zobacz więcej
4 lyzki soku jablkowego sol, pieprz Selera obrac, zetrzec na tarce jarzynowej. Papryczke chili drobno posiekac. Wymieszac selera i papryczke z octem, sokiem jablkowym i olejem. Doprawic do smaku. Zobacz więcej
jabłka 2 gałązki natki 1 niewielka marchewka Sos 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki musztardy szczypta soli, pieprzu 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania Składniki na sos wymieszać Składniki Zobacz więcej
Dzis jeden z szybszych obiadow, smaczny, zdrowy i kolorwy. Przede wszystkim kotlet, cos co jest chyba podstawa obiadu w Polsce. Poza tym troche ziemniakow i surowka – klasycznie, ale z oryginalna Zobacz więcej