sushi maki

{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Sushi - Maki Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
niby nic
niby nic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niby nic - a pupa rośnie
Sushi Maki

Sushi Maki 82

1
{{headerMessage}}
, wycinamy trochę miąższu i przekrawamy jeszcze na 2 podłużne prążki. Sezam delikatnie przyrumieniamy na suchej patelni. Sushi Maki - z ogórkiem i wasabi Rozłożyć bambusową matę, położyć 1 plaster Zobacz więcej
abbra
abbra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje kucharzenie
Sushi maki

Sushi maki 408

0
{{headerMessage}}
wzdłuż cienką warstwę pasty wasabi, ułożyć na niej paski ogórka (o średnicy ok.5 mm), paski awokado i rybę. Zwinąć w rulon przy pomocy maty i pokroić ostrym nożem na kawałki o średnicy ok.2,5 cm. Zobacz więcej
najsmaczniejsze
najsmaczniejsze Obserwuj blogaObserwujesz bloga
najsmaczniejsze.pl
Maki sushi

Maki sushi 210

0
{{headerMessage}}
krabowe albo ryby surowe (ale nie jest to konieczne). Maki sushi dzieli się na podrodzaje w zależności od ilości i ułożenia składników. Moje są z dwoma składnikami więc są to Hosomaki. Nigdy Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Sushi Maki

Sushi Maki 205

0
{{headerMessage}}
opcji i wyszły "ładniejsze" -powiedzmy! Nie mniej jednak zjedzone zostały wszystkie! A oto one :-) Sushi Maki. Składniki: 1 szklanka ryżu do sushi ja użyłam krótko ziarnistego do risotto :-)) 1 Zobacz więcej
kasia.b
kasia.b Obserwuj blogaObserwujesz bloga
według przepisu
Sushi maki

Sushi maki 211

0
{{headerMessage}}
smakowe. Moje maki: Jak na pierwszą próbę - wyszło całkiem nieźle :) Użyłam ogórka, awokado i wędzonego łososia bo ryzyko surowej ryby wydało mi się jednak zbyt duże. Nori lepsze niż w restauracjach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
listek nori, matową częścią do góry, tak aby łatwiej nam było zawijać sushi. Mokrymi rękoma na brzegu algi układamy ryż (tak, by zajmował 2/3 algi), na warstwie ryżu umieszczamy wybrane dodatki Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pani Kucharka
Sushi maki

Sushi maki 140

0
{{headerMessage}}
Sushi- maki Jest jedną z najpopularniejszych dań świata i eksportową potrawą Japonii. Nic więc dziwnego ze kilka małych kawałeczków w restauracji kosztuje sporo pieniędzy. Na szczęście podstawowy Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pani Kucharka
Sushi maki

Sushi maki 114

0
{{headerMessage}}
Sushi- maki Jest jedną z najpopularniejszych dań świata i eksportową potrawą Japonii. Nic więc dziwnego ze kilka małych kawałeczków w restauracji kosztuje sporo pieniędzy. Na szczęście podstawowy Zobacz więcej
magdadaj
magdadaj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
do ostatniego okruszka...
Sushi-maki

Sushi-maki 27

0
{{headerMessage}}
Wiem,shusi powinno być małym dziełem sztuki. Mimo że moje sushi nie jest idealne z wyglądu to jest smaczne i jestem z nich zadowolona :) Razem z synem świetnie się bawiliśmy rolując maki. Wbrew Zobacz więcej
Shinju
Shinju Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne wędrówki Shinju
Sushi maki

Sushi maki 308

0
{{headerMessage}}
tygodniu dostałam bardzo przyjemną paczkę produktów marki Blue Dragon. W skład zestawu wchodziły: paczka ryżu do sushi, ocet ryżowy, sos sojowy, słoiczek z imbirem, prasowane algi nori, zupa miso, Zobacz więcej
KulinarnePogawedki
KulinarnePogawedki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Pogawędki
Maki-sushi

Maki-sushi 106

0
{{headerMessage}}
Kris: Istnieje wiele rodzajów sushi. Dzisiaj przygotujemy maki-sushi czyli sushi zwijane. Sushi to tradycyjna potrawa kuchni japońskiej składająca się z gotowanego ryżu zaprawionego zaprawą octową Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Maki-sushi

Maki-sushi 48

1
{{headerMessage}}
Sushi (すし, 寿司, 鮨) jest znaną na całym świecie wizytówką kuchni japońskiej. Powszechnie kojarzone jest jako danie zawierające surową rybę, podczas gdytak naprawdę nie jest to kluczowy składnik – równie Zobacz więcej
magda heba
magda heba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dietetyk od kuchni
Sushi maki

Sushi maki 40

0
{{headerMessage}}
ich świeżości i nie mieszkamy nad morzem, więc używamy ryb wędzonych na zimno (szczególnie łososia). Oczywiście można robić maki zupełnie wegetariańskie czy wegańskie. Maki składają się z wodorostów Zobacz więcej
PatchuliaM
PatchuliaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qlinarnie i qlturalnie
Sushi maki

Sushi maki 81

0
{{headerMessage}}
miski (nie metalowej!), dopraw octem ryżowym, odrobiną cukru i soli, wymieszaj drewnianą łyżką. Zwijanie sushi maki Składniki: ugotowany ryż prasowane liście alg morskich/nori ogórek (tylko Zobacz więcej
ellae
ellae Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże ze smakiem
sushi maki z łososiem

sushi maki z łososiem 94

0
{{headerMessage}}
uwielbiam ten smak mogłabym jeść codziennie potrzebujemy: ryż ocet ryżowy cukier nori awokado wasabi kapusta pekińska łosoś rzodkiew ogórek zielony papryka czerwona marchew ryż gotujemy tak aby był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sushi futo maki -troszkę kuchni japońskiej w moim wydaniu . Przepis troszkę spolszczony udomowiony . Bardzo dobre . składniki -ryz do sushi Kupiec1 szkl -łosoś 1 filet -majonez ok 2 łyżki -chrzan Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wasabi i . paluszki krabowe. Teraz zwijamy maki sushi przy pomocy naszej maty ściskając je, ale tak, by nie wyszły bokiem składniki. Zamieszczam fajny filmik instruktażowyznalezionynaYouTube:)) Zobacz więcej
Lola
Lola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Commandaria
California maki i sushi maki

California maki i sushi maki 111

0
{{headerMessage}}
półkach, bez zbędnej bieganiny i szukaniny. To naprawdę znacznie ułatwia sprawę. Ja wybrałam avocado, ogórka, łososia i paluszki krabowe. Pycha, po prostu pycha. Z podanych składników wychodzi Zobacz więcej
slodkokwasny
slodkokwasny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SlodkoKwasnyCom
Szybkie sushi maki

Szybkie sushi maki 294

1
{{headerMessage}}
Jest wiele rodzajów sushi maki, te najbardziej finezyjne znajdziemy oczywiście w Japonii (próbowaliśmy w Tokio wielu, ale tradycyjnie smakowały nam te najprostsze, może to kwestia przyzwyczajenia, i – Zobacz więcej