suszenie ziół

Skończyły się czasy, kiedy azjatyckie zioła przylatywały do Polski samolotami, a każdy aromatyczny listek był na wagę złota. Najpierw Czesi przetestowali uprawę egzotycznych roślin na własnej ziemi, a Zobacz więcej
Uwielbiam wegańskie pasztety, szczególnie zroślin strączkowych. Zielony groszek to bogactwo witamin (A, C, E, K, z grupy B) isoli mineralnych (m.in. wapnia, potasu, żelaza, magnezu) oraz kwasu Zobacz więcej
Zielono mi, czyli jak zachować świeżość ziół - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te Zobacz więcej
Orzeźwiająca i lekka sałatkazcukinią wdwóchkolorach i smakach. Pluszielone listki ziół, oliwa z oliwek,farfalle. Wykorzystałam cukinię w dwóch kolorach, żółtym i zielonym, dzięki czemudanie wygląda Zobacz więcej
Lubicie w daniach połączenia słodko-słone? Jeśli tak, to ta tarta przypadnie Wam do gustu. Słony, wyrazisty smak niebieskiego sera pleśniowego, aromatyczna pasta z ziół i awokado wraz ze słodkim Zobacz więcej
No to jest straaaszne! Emma, szczur teatralny Dorzucając „Sekrety wiejskich ziół” do koszyka podczas zakupów internetowych, wiedziałam tylko, że to chyba pierwsza książka odzikiej włoszczyźnie Zobacz więcej
Chciałam rozpocząć ten wpis słowami „Kiedy mamy za oknem lato..”, jednak spojrzawszy przez okno raczej powinnam zacząć :Kiedy w lecie mamy wczesną jesień, możemy poświęcić odrobinę czasu i przygotować Zobacz więcej
Katalina
Katalina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne delicje
Suszenie ziół

Suszenie ziół 117

Droga Aniu, na herbatkę zaparza się ususzone ziele. Mi bardzo smakuje, choć niektórzy muszą się przekonać do jej smaku:). Mnie przekonuje to, że jest bardzo zdrowa. Dobra na zaburzenia przemiany Zobacz więcej
Ostatni tydzień to wielka walka z organizacją najbliższych kilku miesięcy. Szkoła, korepetycje, studia podyplomowe. Jakiś szał. Czekam na wolny dzień jak na gwiazdkę. ;) Dzisiaj kilka rzeczy o Zobacz więcej
Znamy 4 podstawowe sposoby przechowywania ziół, które pozwolą nam cieszyć się nimi cały rok. Możemy je suszyć, mrozić i przechowywać w zalewie oraz soli. Suszenie Zioła suszymy w zaciemnionych Zobacz więcej
Majeranek,lebiodka majeranek,majeranek ogrodowy (Origanum majorana L.) to gatunek roslin nalezacy do roslin jasnowatych.Dziko rosnacy majeranek to wloskie oregano. To roslina przyprawowa osiagajaca Zobacz więcej
Podczas gigantycznych upałów (biedaczki z tych, którzy podczas wyczekanego urlopu wyjechali na drugi koniec świata, by troszkę się wygrzać...) o niczym innym nie marzę, jak o nieco chłodniejszym Zobacz więcej
LUBCZYK - SUSZENIE - TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ LUBCZYK - SUSZENIE (15.05.2017)GOŁĄBKI z SOSEM POMIDOROWYM Zobacz więcej
Wspaniały przepis, wspaniały efekt. To nalewka, można powiedzieć, Bożonarodzeniowa, składniki kojarzą mi się z kompotem wigilijnym:-). Nalewka niesamowicie aromatyczna, smaczna i zdrowa - oczywiście w Zobacz więcej
Właśnie zaczyna się sezon na chwasty. Zmiksuj pokrzywę z owocami i ciesz się zdrowiem oraz witalnością przez całą wiosnę! Czytaj więcej » Zobacz więcej
Każdy rodzic docenia gdy dziecko pójdzie spać i wreszcie ma wolne I choć staramy się nie jeść po godzinie 19 to czasem lubimy sobie umilić wieczór czymś smakowitym. Do tego nasze, niegdyś Zobacz więcej
Chleb z dodatkiem mąki jaglanej, mąki z pszenicy Kamut, suszonych pomidorów i ziół - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Zobacz więcej
Jestem wToskanii, jeszcze się na dobre nie zadomowiłem, nie rozkręciłem, ale myślę sobie, że wypadałoby połączyć moją codzienną kuchnię (główniefrancuską)z czymś z Włoch. Tak na dobry początek. Jakiś Zobacz więcej
Te pieczone udka to wariacja na temat włoskiej sałatki caprese w połączeniu z mięsem. Niezwykle pyszna wariacja, odmieniająca nudne udka w ciekawe danie. Tak przyrządzone mięso możemy podać jedynie w Zobacz więcej
Jestem wToskanii, jeszcze się na dobre nie zadomowiłem, nie rozkręciłem, ale myślę sobie, że wypadałoby połączyć moją codzienną kuchnię (główniefrancuską)z czymś z Włoch. Tak na dobry początek. Jakiś Zobacz więcej