suszona papryka nadziewana ryżem

"Śmiech wcale nie jest złym początkiem przyjaźni, a na pewno jej najlepszym zakończeniem." Oscar Wilde składniki: pierś z kurczaka szpinak feta zielony groszek suszone pomidory czosnek makaron w Zobacz więcej
Składniki: 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 papryka żółta 1 papryka zielona 2 puszki tuńczyka w sosie własnym pęczek natki pietruszki 500 g pieczarek 2 garści szpinaku 2 szklanki oliwek zielonych oliwa z Zobacz więcej
Filet nadziewany morelą 2 filety z piersi kurczaka 16-20 sztuk suszonej moreli imbir, bazylia, papryka Z kurczaka rozcinamy serduszka i rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron imbirem, Zobacz więcej
Papryka zapiekana z serem pleśniowym Bardzo smaczne papryczki zapiekane z serem pleśniowym to miła odmiana od tradycyjnych nadziewanych mięsem. Jeżeli nie chcecie jeść boczku, można go zastąpić np. Zobacz więcej
4 papryki białe 100 g soczewicy czerwonej 100 g ryżu dzikiego i parboiled natka pietruszki 2 ząbki czosnku 4 suszone pomidory w oleju twardy ser np. grana padano 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Zobacz więcej
Składniki: 12 szt. słodkiej papryki białej (wybrać wszystkie równej wielkości) 1/2 kg mielone mięso z idnyka lub wieprzowe 2 szklanki ugotowanego ryżu, kaszy lub quinoa garść rodzynek, garść orzeszków Zobacz więcej
Czy szaszłyki muszą być zawsze nadziewane na przemian, np. mięso, warzywo, itp... Jak się okazuje: NIE ! Przedstawiam Wam nowy pomysł i sposób na efektywne szaszłyki z mini roladek, jak Wam się Zobacz więcej
Nadziewane papryki to jedno z popularnych letnich dań. Najczęściej nadziewamy je mięsem lub ryżem. Znalazłam jednak ciekawą alternatywę: soczewica i kuskus również sprawdzają się idealnie :) Polecam, Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Faszerowana papryka

Faszerowana papryka 1132

1
Dzisiaj szybkie danie, mało wymagające, a efekt końcowy bardzo zadowalający. Moje ulubione czerwone papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem. Przepisów na faszerowane warzywa jest wiele imyślę, że Zobacz więcej
qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Nadziewana papryka

Nadziewana papryka 1094

0
Dziś proponuję bardzo lekkie danie tj. nadziewaną paprykę. Paprykę podaję zamiast z ziemniakami z gotowanym ryżem. Nie dodaję wtedy ryżu do farszu. Składniki: - 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego - 4 Zobacz więcej
Gdy nie ma pomysłu na obiad, można poprostu "nadziać" czymś paprykę! Moja mama przygotowywała papryki nadziewane mielonym mięsem i ryżem -farsz podobny do tego z tradycyjnych gołąbków. Ja postanowiłam Zobacz więcej
Kiedyś nie lubiłam mięsa z dodatkiem owoców...No cóż, wszystko się z czasem zmienia... Mięso pieczone z dodatkiem moreli lubię szczególnie. Lekki, dietetyczny indyk i zdrowe, mięsiste Zobacz więcej
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym z ryżem i koperkiem Czas przygotowania: ok. 1 h Składniki: Zobacz więcej
Karkrówka
Karkrówka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karkrówka
Lunch boxy do pracy 23

Lunch boxy do pracy 23 352

0
suszonymi pomidorami i tymiankiem - puree ziemniaczane z groszkiem - surówka z marchewki i jabłka, doprawiona sokiem z cytryny 2. - Grillowana pierś z indyka (marynowana w tyminaki, soku z cytryny, Zobacz więcej
magda_1308
magda_1308 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łycha smaków
Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinie 46

0
Cukinie faszerowanemożemyprzygotowywać przez cały rok, jednak teraz można kupić naszą polską, a dodatkowo jest najsmaczniejsza i najtańsza. Danie jest bardzo lekkie, więc super się sprawdza na obiad Zobacz więcej
magda_1308
magda_1308 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łycha smaków
Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinie 28

0
Cukinie faszerowanemożemyprzygotowywać przez cały rok, jednak teraz można kupić naszą polską, a dodatkowo jest najsmaczniejsza i najtańsza. Danie jest bardzo lekkie, więc super się sprawdza na obiad Zobacz więcej
9 skórek z udek 1 szkl ryżu 300 g mięsa mielonego 1/4 cebuli sól pieprz pół papryki szczypta bazylii szczypta oregano oliwa 3-5 pomidory suszone z oliwy 2 łyżki konfitury z jarzębiny 2 łyżeczki Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Żeby jednak natchnąć żołnierzy walecznością, nie ma, moim zdaniem, niczego lepszego jak zdolność wzniecania w ludziach nadziei. Cyrus II Wielki Nadziewając cukinię można się Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AL's kitchen
Nadziewane patisony

Nadziewane patisony 2223

2
konserwowe. Z patisonów robimy sałatki, gulasze i inne potrawy, w których sprawdziłaby się tradycyjna dynia. Oto i patison faszerowany ryżem z orzechowym podtekstem. Składniki: 3 patisony torebka Zobacz więcej
do jednej z kobiecych gazet. Rada: jeśli używacie drewnianych patyczków do szaszłyków, pamiętajcie, aby namoczyć je w wodzie przed użyciem, co najmniej na 30 minut. Mięso najlepiej jeśli będzie Zobacz więcej