suszona zurawina

« Sernik czekoladowo-cytrynowy Piernik z suszona zurawina Nadal piernikuje ;) Jakos w tym roku wygrywaja pierniki-ciasta, choc pieczenie drobnych piernikow nadal w planach ;) Na forme o srednicy 26 Zobacz więcej
Coleslaw to klasyk amerykanskiej kuchni. Mnie udalo sie ja nieco "podrasowac" suszonymi sliwkami i zurawina ;) Dla 4 osob: 600 g bialej kapusty 1 mala cebula lub szalotka 80 g majonezu 200 g kwasnej Zobacz więcej
Wam sie kupic to koniecznie sprobujcie. Smak dyni swietnie sie komponuje z sokiem pomaranczowym i imbirem. Suszona zurawina jest swietnym slodko-kwasnym dodatkiem. Ja podalam do zupy dodatkowo Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Golonka pieczona z zurawina ,suszonymi sliwkami i nie tylko Kulinaria Uli Nie tylko kulinarnie bedzie :) Ładowanie... sobota, 8 marca 2014 Golonka pieczona z zurawina ,suszonymi Zobacz więcej
- 150 g cukru - 150 g suszonych zurawin Wykonanie : Maslo zagniesc z maka (jak przy wyrobie ciasta kruchego). Dodac cukier, jajko, cynamon, proszek do pieczenia. Dobrze polaczyc zagniatajac. Do Zobacz więcej
tak, tak.potrzeba nam doslownie trzech produktow zeby wykonac te pyszne snacki gdy poczujemy glod. zapraszam:) skladniki: banan maslo orzechowe suszone wisnie/rodzynki/zurawina kroimy banana w Zobacz więcej
You're about to be redirected The blog that used to be here is now at http://www.eksperymentalnie.com/2012/02/quinoa-z-cukinia-suszona-zurawina-i.html. Do you wish to be redirected? This blog is not Zobacz więcej
Oklepane i dobrze znane ale pyszne ciasteczka jęczmienne 0,5 kostki margaryny 0,5 szklanki cukru (zwykły lub brązowy) 1 jajko trochę soli cukier wanilinowy 1,5 szklanki płatków jęczmiennych (owsianych Zobacz więcej
Puszyste ciasto z bakaliami, o konsystencji biszkopta. Pachnące cytryną i pomarańczą. Z moimi ulubionymi kandyzowanymi skórkami. Składniki: 3 szklanki maki 1 3/4 szklanki cukru (lub mniej) 5 jajek 1 Zobacz więcej
Salatka z makaronem, peperoni i zurawina. Moja kreacja :) Gdy okazalo sie, ze zostalo makaronu z obiadu postanowilam zrobic salatke na kolacje. Neutralny smak makaronu i kurczaka, pikante peperoni i Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Domowe musli

Domowe musli 374

0
Postanowłam zrobić domowe musli, taka mieszankę śniadaniową do mleka, jogurtu. Wyciągam pojemnik i jest gotowa! Składniki -płatki kukurydziane -Słoneczne Pola Ziarenkowo- prażone ziarna -otręby Zobacz więcej
Przepis p.Anny Olson z Kuchni.tv. Troche go pozmienialam- moje zmiany w nawiasach. 1/2 szklanki rodzynek (wzielam koryntki) 1/2 szklanki suszonej zurawiny lub cranberries (W oryginale bylo- jedna Zobacz więcej
Zimowej gruszki ciag dalszy :) Tym razem wytrawnie :) Dla 4 osob: 2 dojrzale gruszki 1-2 lyzki soku z cytryny 200 ml soku jablkowego 1 Laska cynamonu 300 g roznych salat (u mnie: glowiasta i rzymska) Zobacz więcej
Cookies :) Cooooookies :)))) Tym razem kokosowe z suszona zurawina - dosc slodkie, ale przeciez nie trzeba jesc pieciu na raz... Zrownowazona dieta to przeciez tylko po jednym ciasteczku w kazdej Zobacz więcej
zurawina świeża a ta suszona - to całkiem dwa inne owoce/dania/przekąski ... Świeża, ma tę niesamowitą zaletę, że jest istną bombą witaminową. Dobrze robi na odporność, pomaga przy problemach z Zobacz więcej
kasiap.
kasiap. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Barmbrack

Barmbrack 142

0
Barmbrack Barmbrack to irlandzkie tradycyjne ciasto pieczone na Halloween. Drozdzowe, naszpikowane suszonymi owocami, wspaniale do goracej herbaty w chlodny, jesienny dzien. Tradycja kaze do ciasta Zobacz więcej
W koncu i mnie dopadlo rabarbarowe szalenstwo :) Nie do konca z wlasnej i nieprzymuszonej woli,bo "snopek" rozowego rabarbarudostalam od przyjaciolki. Lezal sobie pozniej przez ladnych kilka dni w Zobacz więcej
powinnam ogarnac i w pare chwil wyczarowuje pyszne ciasto. Nagle brak czasu, czy nadmiar obowiazkow przestaly tu miec znaczenie. Aromat czekolady nastraja mnie optymistycznie. A wiosna jest juz za Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Mazurek bakaliowy

Mazurek bakaliowy 250

0
Ciasto zagniatamy i chlodzimy 1 h. Rozwalkowujemy dosc cienko na jakies 0,5 cm, robimy tez rabek wokol. Podpiekamy 15 minut nakluty widelcem w 200C. Nastepnie smarujemy powidlami sliwkowymi i Zobacz więcej
« Buchty z Gornego Slaska Potrawka z zajaca Dziczyzna jest pyszna ;) Przy gotowaniu zajaca trzeba uwazc na malenkie kuleczki srutu- sa bardzo twarde- trezba wszystkie dokladnie powyjmowac, albo Zobacz więcej