suszone kanie smażone

W tym roku sezon grzybowy jest bardzo kiepski. Niestety susza swoje zrobiła. Kilka dni deszczu sprawiły jednak, że coś się ruszyło. Na straganach pojawiły się borowiki. Idąc na ranny spacer z psem Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Kanie w panierce

Kanie w panierce 636

0
Moje ulubione grzyby, Kanie zwane tez sowami. Mogłabym je jeść i jeść. Są lepsze od kotletów schabowych :-) 3 kapelusze grzybów Kanie 1 jajko 7 łyżek bułki tartej sól pieprz 1/2 papryki czerwonej 3 Zobacz więcej
krokiety ziemniaczano-serowe z suszoną kanią Krokiety ziemniaczano- serowe z dodatkiem suszonej kani. Jak mamy ugotowane ziemniaki np. które zostały z obiadu to zrobimy je w 15 minut. Jeżeli nie macie Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się Zobacz więcej
Kanie okazały się być bardzo wdzięcznym obiektem do współpracy. Nie dość, że smakują jak kotlet schabowy, to doskonale komponują się z różnymi dodatkami. Liście szpinaku i grillowany pomidor z cukinią Zobacz więcej
porcje podgrzybków! Jak wspaniale pachną suszące się na kaflowym piecu prawdziwki! A jaka pyszna jest jajecznica z kurkami bądź z kanią! A jakie smakowite są kanie w cieście! I jak dobrze zasmakować Zobacz więcej
Nie jestem grzybiarzem, ale za grzybami przepadam. Lubię świeże, suszone, marynowane. Smażone kanie, rydze i prawdziwki. Opieńki w pierogach, sałatki z maślaków. Wszystkie. Szczęściem zbierają Zobacz więcej
Jesień pełną gębą choć kalendarz mówi, że jeszcze trwa lato, ale to już takie babie z zimnymi nocami, mgłami i rosą o poranku. Na straganach pełno grzybów: borowiki, podgrzybki, kanie i kozaki Zobacz więcej
Czubajka kania jest jednym z moich ulubionych grzybów. Spotykana w zasadzie wszędzie, tym razem te okazy znalazłem w podczas pracy terenowej w wąwozie. Najczęściej przygotowuje je w wersji smażone a Zobacz więcej
Wpis Flaki z kani pochodzi z bloga Paszczaki gotują Flaki z kani. Kanie wiadomo, najlepsze panierowane i smażone, ale kiedy masz ich ponad kilogram, trudno to przejeść w takiej formie, a właśnie ponad Zobacz więcej
Wpis Flaki z kani pochodzi z bloga Paszczaki gotują Flaki z kani. Kanie wiadomo, najlepsze panierowane i smażone, ale kiedy masz ich ponad kilogram, trudno to przejeść w takiej formie, a właśnie ponad Zobacz więcej
mix 3 w 1 z młynkiem firmy Kania, można również samemu zrobić. Przygotowanie: Piersi filetujemy na pół wzdłuż. Posypujemy przyprawą 3 w 1: rozmarynem, solą morską, cytryną, i pieprzem. Kładziemy na Zobacz więcej
Agnes Ka
Agnes Ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kozafit.blogspot.com
Grzybobranie!

Grzybobranie! 133

0
więcej. Zebraliśmy, nie licząc mojego kumpla - 3 pełne kosze. Najwięcej było podgrzybków... ...ale zaskoczyła nas na drodze też czubajka kania i jeden borowik szlachetny (jaka szkoda, że tylko jeden) Zobacz więcej
selera kawałek kapusty włoskiej 300 g podgrzybków 2 gałązki rozmarynu 1,5 litra bulionu grzybowego 1 papryczka chili 10 cm kawałek pora sól pieprz olej rzepakowy do smażenia grzybów 200 g makaronu Zobacz więcej
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Smażone kanie

Smażone kanie 1569

0
Sezon na kanie w pełni. Rodzice uwielbiają zbierać grzyby i kiedy przynieśli ostatnio kilka pełnych koszy, postanowiłam je jakoś zagospodarować. Najwięcej znaleźli maślaków i kani. Niestety prawdziwki Zobacz więcej
jednym z warunków uzyskania urlopu było zdobycie suszonych grzybów. dwa tygodnie przed wyjazdem przekazałam rodzicom, żeby zaczęli się za nimi rozglądać. sygnały były jednakowe przy wszystkich Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
MAKARON Z KURKAMI

MAKARON Z KURKAMI 183

0
Grzyby w moim domu rodzinnym jadało się w różnych postaciach. Świeże, smażone podane w śmietanie lub przygotowane na okres zimowy - suszone lub marynowane. Te bardzo popularne: podgrzybki, prawdziwki Zobacz więcej
udało nam się pójść na grzyby, zrobić ognisko, usmażyć na nim kanie, ryby i ziemniaki... Do listy dorzucić trzeba kopytka, sos grzybowy i trochę wyskokowych napojów... Było cudnie jak zawsze... Zobacz więcej