suszonymi borowikami

Uwielbiamy taką kapustę, im dłużej duszona tym jest lepsza. Pysznie pachnie i tak samo smakuje. Borowiki nadają jej wspaniałego aromatu. Najczęściej podaję ją z rybą i ziemniakami. Borowiki szlachetne Zobacz więcej
Sztuka mięsa dziś na obiad i to w nie codziennym stylu zapewniam, że równie będzie smaczne co przygotowane w tradycyjny sposób. Składniki: karkówka 1.1/2 kg pieczarki 6 szt sersuszonymi borowikami Zobacz więcej
Cześć! Dziś chciałabym się podzielić z Wami moim ulubionym sposobem na polędwiczki. W towarzystwie borowików, suszonych pomidorów, wina, świeżego tymianku i śmietany – smakują obłędnie. Musicie Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
więcejyofu!
Gulasz z suszonymi borowikami

Gulasz z suszonymi borowikami 101

Niestety zepsuł mi się komputer i chwilowo walczę z niedogodnościami sprzętowymi (naprawdę nie mogę uwierzyć, że kiedyś korzystałam z laptopa, na którym piszę w tej chwili i byłam zadowolona z jego Zobacz więcej
Kiedy na wykwintne obiady nie ma czasu, trzeba pomyśleć o czymś szybkim. Szybkim, nie znaczy pozbawionym smaku. Wystarczy kilka dobrych składników, a możemy uraczyć nasze podniebienie czymś prostym, Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Pierogi z suszonymi borowikami

Pierogi z suszonymi borowikami 108

Nie ma nic, co bardziej kojarzy mi się z jesienią niż grzyby. Pachnące ziemią dary lasu najczęściej suszę, by zrobić z nich wigilijną zupę grzybową lub uszka do czerwonego barszczu. Tegoroczne zbiory Zobacz więcej
Skład: 800g świeżej szynki klik klik 300g wątroby wieprzowej 2-3 nogi z kurczaka 40g suszonych borowików Leśne Skarby 1 kajzerka 2 marchewki kawałek selera 2 pietruszki 2 cebule 1 jajko 5 liści Zobacz więcej
Mężu długo mnie męczył, abym znowu zrobiła risotto, bo to jego ulubiona potrawa z ryżem. W końcu więc uległam i przygotowałam risotto z borowikami i cukinią. Aby risotto miało ładny żółty kolor, Zobacz więcej
Borowiki z jajek - kuchnia podkarpacka W Cieszanowie na Podkarpaciu wielkanocne faszerowane jajka zamieniają się w piękne borowiki. Ten oryginalny pomysł okazuje się bardzo prosty w wykonaniu, a jajka Zobacz więcej
Co za ser! Ser z grzybami to mój eksperyment. Nie wpadłabym na niego, gdyby nie suszone borowiki w promocji:-). A gdy już miałam borowiki i mleko, to powstał ser. Ser więcej niż doskonały. I całkiem Zobacz więcej
Zima powoli dobiega końca, więc na pożegnaniedla wszystkich zmarzluchów takich jak ja, mocno rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa z rewelacyjnym połączeniem smaków. Aż szkoda będzie mi tak długo czekać Zobacz więcej
Boże Narodzenie bez karpia niemoże się obejść, przynajmniej nie u nas ;-) Najbardziej mi smakuje w każdy kolejny dzień, wyciągnięty z lodówki jako przegryzka:-) Tu podany z borowikami w wydaniu Zobacz więcej
Weekend przepiękny, ciepły jak za oceanem...dwa lata temu o tej porze spacerowałam w Laredo na plaży zbierając muszle, piękne, duże o niesamowitych kształtach jakich dotąd nie widziałam. Wczoraj Zobacz więcej
Jeden z ulubionych makaronów. Bardzo aromatyczny za sprawą borowików i pasty truflowej. W paście truflowej zakochałam się jakiś czas temu, na otwarciu krakowskiej restauracji Magdy Gessler, gdy został Zobacz więcej
400 g świeżego makaronu tagliatelle 30 g suszonych borowików 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu (w całości, nie skubać :D) garśćnatki plaster usmażonej polędwicy wołowej* oliwa sporo Zobacz więcej
Wołowina to moje ulubione mięso. Najlepszy lekko krwisty stek:) Niestety w domu nie wszyscy podzielają moje gusta i ciut ją muszę przemycać. Bitki robię dość często w standardowej postaci- z ogórem , Zobacz więcej
To już ostatni post z serii "pamiętacie jak pisałam o II półfinale konkursu BlogerChef" :) Pęczotto, o którym nie usłyszałam złego słowa, wszystkim smakowało, mimo że pęczakowi nie zaszkodziłaby Zobacz więcej
Wołowina to moje ulubione mięso. Najlepszy lekko krwisty stek:) Niestety w domu nie wszyscy podzielają moje gusta i ciut ją muszę przemycać. Bitki robię dość często w standardowej postaci- z ogórem , Zobacz więcej
Uwielbiam papryki faszerowane, papryka na ciepło po prostu zamienia się w inne warzywo... jest jakby bardziej słodka, taka delikatna... no po prostu przepyszna :) Możemy w nią napakować naprawdę Zobacz więcej
PerfekcyjneGotowanie
PerfekcyjneGotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Perfekcyjne Gotowanie
Borowik

Borowik 371

W weekend byłyśmy na grzybach poniżej kilka zebranych okazów oraz przydatne informacje o borowiku. Zbieranie grzybów to idealny czas na spędzenie czasu z rodziną / przyjaciółmi, kontakt z naturą i Zobacz więcej