świąteczna granola

kardamonovy
kardamonovy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kardamonovy
Świąteczna granola

Świąteczna granola 36

0
Ostatni świąteczny przepis, wrzucony dosłownie na ostatnią chwilę. Zaraz wracam do obijania się, więc nie będę się dzisiaj rozpisywać. Granola jest nazwana świąteczną, ponieważ w części składa się z Zobacz więcej
Jest aktualnie moje ulubione śniadanie. Taka granola z jogurtem, do tego świeży sok z pomarańczy - i nic więcej nie potrzeba! Owa granola składa się oczywiście z płatków owsianych z dodatkiem Zobacz więcej
Przyszedł czas na kolejny świąteczny prezent. Tym razem proponuję bożonarodzeniową granolę: ciekawy pomysł na wykorzystanie świątecznych smaków w nieco mniej tradycyjnej formie. Przy całej prostocie i Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Świąteczna granola

Świąteczna granola 72

0
Świąteczna granola W świątecznym klimacie, smakach i zapachach. Po wigilijnej uczcie, będzie idealna na pożywne i lekkie śniadania :) Składniki: 2 szklanki płatków zbożowych (miks pszennych, żytnich, Zobacz więcej
Ta wersja granoli to chrupiące płatki z dużą ilością orzechów, wzbogacone aromatem korzennych przypraw. Dodatek suszonych jabłek i żurawiny uzupełnia świąteczny charakter mieszanki. Smakuje świetnie Zobacz więcej
Warto mieć marzenia. Spełniają je Małe Anioły, a jeśli im braknie czasu, spełniamy je sobie sami. Mój był zajęty ważniejszymi sprawami, więc zakasałam rękawy i zabrałam się do pracy. Granola chodziła Zobacz więcej
gołąbków lub bigosu. Nie potrafiłabym odmówić go innym. Ale skoro rozum radzi, a i jego czasem należy słuchać, zapraszam na poświąteczne lżejsze śniadanie. Żeby nie przeżyć (lub raczej nieprzeżyć) Zobacz więcej
Jeśli przypadkiem zostanie Wam trochę bakalii ze świątecznych wypieków, to koniecznie je zachowajcie. Przydadzą się do przygotowania świątecznej granoli piernikowej. Do zrobienia granoli zabierałam Zobacz więcej
Przepyszna granola ze świątecznym akcentem czyli pokruszonymi pierniczkami Stempelod Delecty. Pełna orzechów, miodu i korzennych przypraw, doskonale sprawdzi się na świąteczne śniadanie. Można też ją Zobacz więcej
Od trzech lat, dzień przed Wigilią robię granolę. Wtamtym roku obdarowałam takim niskobudżetowym prezentem moich przyjaciół (isprawdziła się idealnie). Wtym roku zostawiłam cały słoik dla siebie i Zobacz więcej
Święta świętami, ale na śniadanie muszę zjeść owsiankę. A żeby nie było tak jak zwykle, to w święta dodaję granoli z korzenną nutką i suszonymi owocami. Tak to ja mogę świętować. A że granoli wychodzi Zobacz więcej
Dopiero co zaczął się rok szkolny, a tu już jesteśmy w drugiej połowie listopada. Ani się obejrzę, a będą Święta, Sylwester, Studniówka, ferie, Wielkanoc... MATURA! :-D A potem... Ponad 4 miesiące Zobacz więcej
z nią dla mnie związane. Bo to jest taki brak permanentny, zostawiający ślad. Szczęśliwie, kontakty z blogiem, choć też ograniczone, nie zostały uniemożliwione całkowicie. Przygotowuję dalej swoje Zobacz więcej
UWAGA!Zdjęcia i teksty na tym blogu są mojego autorstwa. Proszę nie publikuj ich w swoim imieniu, tylko odsyłaj do źródła.Szanuj prawa autorskie (ustawa z dnia 04.02.1994 r. o prawie autorskim i Zobacz więcej
Składniki: 250g płatków owsianych (tym razem błyskawicznych ale wole mieszane ze zwykłymi) 100g cukru trzcinowego Demerara (ok.10 łyżek) 60g miodu (dwie czubate łyżki) garść orzechów włoskich garść Zobacz więcej
Składniki: 200g płatków owsianych zwykłych 30g cukru trzcinowego Demerara 80g miodu 60g pestek słonecznika w sumie 90g dowolnych orzechów, u mnie włoskie, laskowe, nerkowce i całe migdały 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
papierem do pieczenia wysypujemy mieszankę i rozprowadzamy po całej powierzchni. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30 min. Po 15 minutach za pomocą łyżki mieszamy naszą granolą, aby się nie Zobacz więcej
przypieczone granole - ta na zdjęciu piekła się ok. 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika, do granoli dodać żurawinę oraz skórkę pomarańczową. Wystudzić - mieszając co pół godziny (żeby nie porobiły się Zobacz więcej
pieczenia kilkukrotnie przemieszać. Po wyciągnięciu z piekarnika i ostudzeniu do granoli dodać płatki migdałowe i czekoladę. Przechowywać w szklanym, suchym pojemniku lub zakręcanym słoiku. Źródło - Zobacz więcej
Domowa granola dyniowa z jogurtem naturalnym, domowym musem jabłkowym, domową masą makową i przyprawami. Zobacz więcej