świąteczny bigos na wędzonym aromacie

Święta Bożego Narodzenia za pasem. Zawsze na Święta przygotowujemy najlepszy Świąteczny bigos, bo bez bigosu to u nas nie święta. Robimy bigos przed Świętami w wielkim garze, z dużej ilości gatunków Zobacz więcej
przepis na ŚWIĄTECZNY BIGOS NA WĘDZĄCE w pełnej krasie. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci wszystkich gości przy Świątecznym Stole. Polecam! ------------------------------------------- Liczba Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czas na obiad
Bigos z piekarnika

Bigos z piekarnika 94

0
Bigos to jedno z tych dań, które na świątecznym stole musi być, bez niego nie wyobrażam sobie świąt. I choć jego wersji jest wiele w tym roku postanowiłam zrobić bigos z piekarnika. Ten typ bigosu ma Zobacz więcej
spotkań przy blasku świec i zapachu choinki. Przypominamy sobie smaki i aromaty świątecznych potraw, które zawsze gościły na naszym wigilijnym stole - nasze małopolskie smaki z dzieciństwa : czerwony Zobacz więcej
Święta Wielkanocne za pasem. Zawsze na każde Święta, zarówno Wielkanocne, czy też na Boże Narodzenie przygotowujemy najlepszy Świąteczny bigos, bo bez bigosu to nie są święta. Gotujemy bigos przed Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
To jest zapach lasu...

To jest zapach lasu... 98

1
Jałowiec pospolity, wiecznozielony krzew, przybiera formy drzewa i krzewu wiecznie zielonego. Jego igiełki są kłujące, jakby broniły się od intruzów, które chcą zagarnąć jego owoce. Ciekawy, leśny Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
ŚWIĄTECZNY BIGOS

ŚWIĄTECZNY BIGOS 460

0
Domowy bigos z wędzonymi śliwkami, suszoną gruszką, tymiankiem i cząbrem, pachnący świętami... Po raz pierwszy w życiu gotowałam taki świąteczny bigos i bardzo chciałam skupić w nim wszystkie Zobacz więcej
Wegański bigos u mnie w domu musi być na każde święta. Jest dość pracochłonny, zatem staram się przygotować większą ilość i mrozić na zapas. Zalet bigosu nie trzeba przedstawiać – oprócz Zobacz więcej
" Mój najlepszy bigos! Jeszcze nie miałam okazji zjeść lepszego. Robiony z różnego rodzaju mięs, z mnóstwem suszonych grzybków, aromatem jałowca i akcentem wędzonych śliwek oraz śliwowicy. Odpowiednio Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
SUSKA SECHLOŃSKA

SUSKA SECHLOŃSKA 19

0
Żadne wędzone śliwki nie mają takiego smaku i aromatu jak suska sechlońska. Nazwa pochodzi z gwary Beskidu Wyspowego, gdzie „suska” oznacza suszkę, czyli podsuszaną, podwędzaną śliwkę, a „sechlońska” Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Niezbędne produkty: 4 kg kapusty kiszonej 0,5 kg wędzonego boczku 1,5 kg żeberek 0,4 kg surowego boczku 0,9 kg wołowiny 1,5 kg kiełbasy 4 cebule 0,5 kg suszonych śliwek 3-4 wędzone Zobacz więcej
dziwić się czemu taka jałowa? Ja nie płuczę - odlewam, co najwyżej nadmiar kwaśnego soku i po ugotowaniu sprawdzam smak kapusty. Jeśli za mało kwaśna, wówczas mam czym uzupełnić smak, a jeśli Zobacz więcej
nie kosztuje fortuny. Śledzik Nawegańskich wigilijnych stołach zamiast klasycznego śledzika królują boczniaki – lekko podsmażone lub marynowane. Będą idealnym dodatkiem dokanapki zwegańskim Zobacz więcej
Małgosia i Piotr
Małgosia i Piotr Obserwuj blogaObserwujesz bloga
akacjowyblog
Bigos

Bigos 63

0
) lody(7) pieczywo(36) przetwory(12) przystawki(32) ryby i owoce morza(18) sałaty(9) śniadania(13) zupy(10) Popularne posty Marynowana, pieczona pierś gęsi z sosem z wina, porto i porzeczki, puree z Zobacz więcej
(1) podroby(1) pomidory(5) porady(7) proste dania(14) protokół autoimmunologiczny(13) przystawki(4) ryby(7) ryż(8) siemię lniane(1) śniadanie(11) sosy(1) spaghetti(3) stek(2) surówki(3) Święta(2) Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Drink - Mojito

Drink - Mojito 1077

5
Prześlij komentarz Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Przyciski Listonic Kategorie Boczek (9) Ciasta i desery (39) Drinki i napoje (11) Grill (2) Grzyby Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Bigos

Bigos 1178

1
Nie ma bigosu ekspresowego, tak jak nie można ugotować prawdziwego rosołu na skrzydełkach - i to w pół godziny. Procedury nie przyspieszy szybkowar. Gotowanie bigosu to rytuał. Zima to dla niego Zobacz więcej
parą i dymem powstaje w garnkach. Lubię tę porcję ciepła, jaka wraz z aromatami unoszącymi się nad garnkiem otula mnie, gdy zastanawiam się co tu jeszcze dodać … co zmienić … W mojej białej Zobacz więcej
sos zgęstniał i stał się jedwabisty i pokrył cały makaron. Nakładamy na talerze, posypujemy startym serem i pieprzem i koniecznie skrapiamy cytryną. Autor:Wiewiórao08:35 Zobacz więcej