świeży łosoś z orzechami piniowym

Drukuj Danie z serii „ekspresowo”. Wędzonego łososia wystarczy jedynie podgrzać z orzechami i śmietaną w czasie gdy gotuje się makaron. Pracy przy tym prawie wcale, a efekt rewelacyjny. Orzechy Zobacz więcej
Wczoraj gofry a więc dziś nieco zdrowiej. Troszkę sałaty, trochę łososia, orzechów, rodzynek , i pomidorków i już mamy np apetyczną kolację . No i co tu dużo mówić bombę wszelkich witamin i kwasów Zobacz więcej
Lekko podwędzany, świeży łosoś pod pierzynką pesto z suszonych pomidorów, zapiekany w cieście francuskim był naprawdę smaczny. Wygląda równie ciekawie. Nadaje się idealnie na przyjęcia, po upieczeniu Zobacz więcej
Nie lubię wytwornych restauracji, ale to danie smakuje i wygląda jak z najlepszej restauracji właśnie. I jego przygotowanie zajmuje nie więcej niż 10 minut. Rozpływający się w ustach śmietankowy Zobacz więcej
Składniki: na 2 porcje 100 g surowego łososia, 30 ml oleju z czosnkiem i bazylią, 1 łyżeczka orzechów piniowych, 1 łyżka startego parmezanu, 30 ml oleju rzepakowego, 4 pomidory suszone, garść rukoli, Zobacz więcej
... :) Na około 3 porcje potrzebne nam będzie: - pół opakowania drobnego makaronu - 1 cukinia - mała cebulka - 150g zielonej fasolki szparagowej(świeżej lub z puszki) - 1/2 szklanki świeżych liści Zobacz więcej
naturalnego lub śmietany 2 łyżki białego wina kilka orzechów piniowych lub włoskich garść listków świeżej bazylii olej sól pieprz (najlepiej świeżo zmielony) Makaron ugotować al dente. Na patelni Zobacz więcej
i kształt:) - 1 opakowanie wędzonego łososia - sól Na pesto: - 1 pęczek świeżej bazylii (tzn. 1 doniczka) - garść orzechów piniowych lub orzechów nerkowca - kilka łyżek oliwy z oliwek - 3-4 łyżki Zobacz więcej
pomidorki śliwkowe, siekany świeży szpinak, oryginalny włoski makaron spaghetti o moim ulubionym kształcie Bucatini i cienka wstążka zielonego ogórka sprawiły, że nasze kubki smakowe oszalały, a my Zobacz więcej
3/4 szklanki orzechów piniowych (dałam pół na pół piniole i uprażone migdały) okruchy z jednej świeżej kajzerki 1 jajko 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki sól, pieprz oliwa z oliwek Zobacz więcej
1 puszka pomidorów krojonych 1 op. chleba chrupkiego razowego (np. Sonko) 1 op. wafli ryżowych naturalnych 1 op. płatków owsianych górskich 1 op. suszonych moreli 1 o. suszonej żurawiny 1 op. Zobacz więcej
Kolejna smaczna propozycja na łososia z piekarnika, tym razem dodatkiem był czerwony ryż, który ma lekko słodki smak oraz prażone orzeszki piniowe, które nadają ciekawego aromatu całości potrawy. Ryż Zobacz więcej
Świeża, lekka i bardzo smaczna – sałatka z moich ulubionych czerwonych buraczków z wędzonym łososiem, serem gorgonzola i kukurydzą. Wszystkie te smaki doskonale się komponują, a całość dopełnia Zobacz więcej
owoce z całego świata: morele, śliwki, daktyle, figi, kandyzowaną skórkę z cytryny czy pomarańczy oraz w zasadzie wszystkie orzechy począwszy od migdałów w łupinach po orzechy nerkowca, cedrowe, Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj blogaObserwujesz bloga
starvingcool
Bagels!

Bagels! 225

1
w środku bajgla! Co do nadzienia....właściwie nie ma ograniczeń. Możemy wymyślać co się nam podoba. Dla mało kreatywnych podam kilka opcji ;p Bagels: 10 bułeczek Składniki: 10g świeżych drożdży 500g Zobacz więcej
Trawka Cytrynowa
Trawka Cytrynowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trawka Cytrynowa
Gnocchi Verdi

Gnocchi Verdi 237

0
pomidorów suszonych, posiekanych Garść orzechów włoskich lub piniowych, posiekanych i uprażonych Parmezan lub grana padano do posypania Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Świeży Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
RESTAURACJA 99

RESTAURACJA 99 188

0
. W menu znalazło się aż osiem pozycji, w tym dwie na słodko. Na wstępie do kieliszków nalano bardzo popularnego, ale jakże smacznego Prosecco. Oprócz wina musującego do menu zostały dobrane także Zobacz więcej
parmeńskiego, włoskie orzechy i karmelizowane owoce granatu Chicche Tricolore - sos z gorgonzolą i orzeszkami piniowymi Danie "niespodzianka" Ryszarda Majewskiego - polski tatar z makaronem - Zobacz więcej
w zasadzie jest banalne dlatego też uważam, że lepiej zrobić je samemu niż kupować już zamknięte w słoiku, często gęsto niepozbawione wzmacniaczy smaku i konserwantów. Banalne w przygotowaniu gdyż Zobacz więcej
wpis:http://smakhiszpanii.blogspot.com.es/2013/12/polvorones-i-o-innych-swiatecznych.html, a pod dzisiejszym przepisem znajdziecie moje propozycje na świąteczne dania, przekąski i desery:). Składniki Zobacz więcej