świeży łosoś z orzechami piniowym

Drukuj Danie z serii „ekspresowo”. Wędzonego łososia wystarczy jedynie podgrzać z orzechami i śmietaną w czasie gdy gotuje się makaron. Pracy przy tym prawie wcale, a efekt rewelacyjny. Orzechy Zobacz więcej
Wczoraj gofry a więc dziś nieco zdrowiej. Troszkę sałaty, trochę łososia, orzechów, rodzynek , i pomidorków i już mamy np apetyczną kolację . No i co tu dużo mówić bombę wszelkich witamin i kwasów Zobacz więcej
Lekko podwędzany, świeży łosoś pod pierzynką pesto z suszonych pomidorów, zapiekany w cieście francuskim był naprawdę smaczny. Wygląda równie ciekawie. Nadaje się idealnie na przyjęcia, po upieczeniu Zobacz więcej
Nie lubię wytwornych restauracji, ale to danie smakuje i wygląda jak z najlepszej restauracji właśnie. I jego przygotowanie zajmuje nie więcej niż 10 minut. Rozpływający się w ustach śmietankowy Zobacz więcej
Składniki: na 2 porcje 100 g surowego łososia, 30 ml oleju z czosnkiem i bazylią, 1 łyżeczka orzechów piniowych, 1 łyżka startego parmezanu, 30 ml oleju rzepakowego, 4 pomidory suszone, garść rukoli, Zobacz więcej
... :) Na około 3 porcje potrzebne nam będzie: - pół opakowania drobnego makaronu - 1 cukinia - mała cebulka - 150g zielonej fasolki szparagowej(świeżej lub z puszki) - 1/2 szklanki świeżych liści Zobacz więcej
naturalnego lub śmietany 2 łyżki białego wina kilka orzechów piniowych lub włoskich garść listków świeżej bazylii olej sól pieprz (najlepiej świeżo zmielony) Makaron ugotować al dente. Na patelni Zobacz więcej
Czy może być coś lepszego niż domowe i własnoręcznie przygotowane pesto z bazylii? Czy wiecie, że robi się je zaledwie w kilka chwil? Przygotowanie makaronu ze świeżym pesto zajmuje ok. 15 minut. Nie Zobacz więcej
pomidorki śliwkowe, siekany świeży szpinak, oryginalny włoski makaron spaghetti o moim ulubionym kształcie Bucatini i cienka wstążka zielonego ogórka sprawiły, że nasze kubki smakowe oszalały, a my Zobacz więcej
3/4 szklanki orzechów piniowych (dałam pół na pół piniole i uprażone migdały) okruchy z jednej świeżej kajzerki 1 jajko 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki sól, pieprz oliwa z oliwek Zobacz więcej
mleka 2% 1 małe op. wędzonego łososia (100g) 1 pierś z kurczaka 150g filetu z soli 1 mała polędwiczka wieprzowa 1 małe op. szynki włoskiej (np. parmeńskiej) kilka plasterków dowolnego sera żółtego Zobacz więcej
Kolejna smaczna propozycja na łososia z piekarnika, tym razem dodatkiem był czerwony ryż, który ma lekko słodki smak oraz prażone orzeszki piniowe, które nadają ciekawego aromatu całości potrawy. Ryż Zobacz więcej
Świeża, lekka i bardzo smaczna – sałatka z moich ulubionych czerwonych buraczków z wędzonym łososiem, serem gorgonzola i kukurydzą. Wszystkie te smaki doskonale się komponują, a całość dopełnia Zobacz więcej
przykuły „kiszonki„. W Rosji kisi się w zasadzie większość warzyw. To świetna i najstarsza zarazem metoda utrwalania żywności, która pozwala nam na uzyskanie tanim kosztem atrakcyjnych sensorycznie, Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj blogaObserwujesz bloga
starvingcool
Bagels!

Bagels! 229

1
w środku bajgla! Co do nadzienia....właściwie nie ma ograniczeń. Możemy wymyślać co się nam podoba. Dla mało kreatywnych podam kilka opcji ;p Bagels: 10 bułeczek Składniki: 10g świeżych drożdży 500g Zobacz więcej
Trawka Cytrynowa
Trawka Cytrynowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trawka Cytrynowa
Gnocchi Verdi

Gnocchi Verdi 240

0
pomidorów suszonych, posiekanych Garść orzechów włoskich lub piniowych, posiekanych i uprażonych Parmezan lub grana padano do posypania Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Świeży Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
RESTAURACJA 99

RESTAURACJA 99 191

0
, bo jej mięso ma bardzo delikatną konsystencję i nie ma intensywnego rybiego smaku. Myślę, że gładzica przypadłaby do gustu nawet osobom, które nie przepadają za rybami. A już zwłaszcza podana w Zobacz więcej
parmeńskiego, włoskie orzechy i karmelizowane owoce granatu Chicche Tricolore - sos z gorgonzolą i orzeszkami piniowymi Danie "niespodzianka" Ryszarda Majewskiego - polski tatar z makaronem - Zobacz więcej
w zasadzie jest banalne dlatego też uważam, że lepiej zrobić je samemu niż kupować już zamknięte w słoiku, często gęsto niepozbawione wzmacniaczy smaku i konserwantów. Banalne w przygotowaniu gdyż Zobacz więcej
wpis:http://smakhiszpanii.blogspot.com.es/2013/12/polvorones-i-o-innych-swiatecznych.html, a pod dzisiejszym przepisem znajdziecie moje propozycje na świąteczne dania, przekąski i desery:). Składniki Zobacz więcej