swiss chard

Co chciałbym powiedzieć o tymdaniu?Jedną, najważniejszą rzecz – zapomniana jagnięcina powinna rychło powrócić na polskie stoły! What I want to say about this dish? The one, most important thing – Zobacz więcej
Greens and Pasta Swiss chard is one of those versatile greens that you can prepare in many ways. I like to serve Swiss chard over pasta with Parmesan. Swiss Chard Pasta: 1 box/bag/container of your Zobacz więcej
Sezon na warzywa i owoce nadal trwa, ryneczki i bazarki kuszą feerią barw i kształtów. Z młodych warzyw uwielbiam... wszystko. Ale świeża botwinka to coś, na co czekam cały rok. Zupa z botwinki, którą Zobacz więcej
Foto u góry to moje ostatnio u l u b i o n e zdjęcie... ;) W sumie to nawet trudno zdefiniować mi dlaczego. Bo KOLOR. Bo kompozycja. Bo sposób w jaki ułożyła się niedbale rzucona szmatka. U w i e l b Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 300 g mąki pszennej makaronowej (durum) / 10.5 oz pasta wheat flour/ 300 g di grano duro 3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova Zobacz więcej
Hi friends, You might have noticed that we are expecting a little sprout to join our little family soon. I couldn’t have been more excited and happy about it! My pregnancy started with almost 4 months Zobacz więcej
Bardzo zachęcam do ugotowania tej potrawy. Wiem, że wiele osób jest negatywnie nastawionych do zupy rybnej, jedni mają jakieś przykre doświadczenia z przeszłości, a inni po prostu myślą, że zupa rybna Zobacz więcej
Swiss meringue buttercream / krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej - Rusty fork Click “Like” to read us on Facebook You are awesome! Thanks, don't show this thing again please! You are awesome! Zobacz więcej
How to make Swiss Meringue Buttercream Frosting Scroll down for recipe in English Swiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej, to chyba najfajniejsza i najlepsza masa do Zobacz więcej
How to make Swiss Meringue Buttercream Frosting Scroll down for recipe in English Swiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej, to chyba najfajniejsza i najlepsza masa do Zobacz więcej
Skład: miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, cukier, kakao w proszku, naturalny aromat waniliowy Informacje dodatkowe: może zawierać orzechy, mleko łącznie z laktozą, soję Rodzaje: Swiss Plane 85%, Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polski: Wykonanie: Oczyścić łodygi buraków z włókien (jak łodygi rabarbaru) i przekroić je wzdłuż (by ukrócić proces gotowania, są grubsze od liści), zobacztutaj. Opłukać Zobacz więcej
Baby Swiss to ser typu szwajcarskiego, podobny do ementalera, stworzony w Stanach Zjednoczonych w XX wieku przez szwajcarskich imigrantów. Baby - bo waży niewiele ponad 2 kg (oryginalny ementaler waży Zobacz więcej
Coś słodkiego, pysznego i nieskomplikowanego. Przeglądając stronę Food Network UK znalazłam ten przepis i postanowiłam wypróbować. ... Polecam na święta i nie tylko. Składniki 4 jajka (oddzielić Zobacz więcej
Kuchnia szwajcarska to niezła zagwozdka, oczywiście pierwsze co przychodzi mi na myśl to jakże oryginalne raclette i fondue. Jednak Szwajcaria to o wiele więcej, to mieszanka kultur i kulinarnych Zobacz więcej
Biszkopt czekoladowy, krem śmietankowy i maliny. Idealne połączenie które na pewno każdemu przypadnie do gustu. Rolada bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Biszkopt bardzo ładnie i równo rośnie a co Zobacz więcej
Travelogue | Swiss Made Grand Tour. From the road to TV #SwissMade #GrandTour #NDTVGoodTimes {part 2} - Passionate About Baking Home About me Contact Me Mentions Recipe Index Fit Foodie food bloggers Zobacz więcej
Home About Mentions Contact me Recipe Index Gallery/Images Links 2015/08/16 August 16, 2015 Travelogue | Swiss Made Grand Tour. Letting the good times roll #SwissMade #GrandTour #NDTVGoodTimes {part Zobacz więcej
Podczas zimowych odwiedzin w Szwajcarii posmakowaliśmy nieco tradycyjnych serowych przysmaków. Tym razem wybraliśmy się w weekend do kantonu Appenzell, gdzie produkowany jest słynny ser appenzeller. Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolski: Wykonanie: Fasolę jaś (dla 2 osób ok 100-150 g) namoczyć na noc, ugotować w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową, wody nie wylewać. Burak szpinakowe (ew. szpinak Zobacz więcej