syrop z imbiru

Dzisiaj na blogu znów króluje rabarbar :). Tym razem ma dla Was pyszny syrop z rabarbaru z imbirem. Jest idealnym dodatkiem do wody, koktajli, drinków czy nawet herbaty. Korzystajcie póki w naszych Zobacz więcej
lekkibrzusio
lekkibrzusio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lekkibrzusio
Syrop z imbiru

Syrop z imbiru 1205

0
trafiłam na spiżarnię Lidla, a dokładniej na syrop imbirowy. Najtrudniejszym zadaniem z całego przepisu jest obranie imbiru, więc trudno nie spróbować zrobić własnego. Syrop jest bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
Zbliża się sezon przeziębień stąd pomysł na imbir kandyzowany. Działa bakteriobójczo, wspomaga odporność, super smakuje. Świetnie pomaga przy bólu gardła- od ponad roku nie stosuję innych medykamentów Zobacz więcej
Taki słodki, pachnący przyprawami syrop przydać się może zimą do wielu rzeczy. Do słodzenia napojów, choćby herbaty i kawy, do ciast i deserów, do polania placków, naleśników albo gofrów. Wystarczy Zobacz więcej
Witajcie! Dziś prezentuję Wam imbir kandyzowany, bez którego ja od 3 lat nie wyobrażam sobie sezonu jesienno-zimowego. Można wykorzystać go do piwa, grzanego wina, ciast, do deserów, herbaty, kawy lub Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Syrop z imbiru

Syrop z imbiru 6053

3
złapac jakąs zarazę ,bo każdy prycha ,smarka ,płuca wypluwa .Można spróbowac pokonac zarazki i wzmocnic odpornośc syropem z imbiru .Polecam - wypróbowany'' na ludziach ''( tj w osobie mojego męża Zobacz więcej
Imbir jest z pewnością znany wszystkim ze swoich właściwości rozgrzewających i pomagających zwalczać infekcje. Jego piekący smak wymaga jednak niewielkiego zrównoważenia, aby w pełni cieszyć się Zobacz więcej
Zauroczona zapachem kwiatów czarnego bzu postanowiłam wypróbować jeszcze syrop bzowy z imbirem. Przepisu na ten wytwór mojej wyobraźni nie zamieściłam w głównym wpisie o zaletach czarnego bzu, bo Zobacz więcej
inspirowany tym przepisem 500g imbiru 800g cukru 1l wody 10 ziaren pieprzu szczypta soli cukier do obtoczenia imbiru Imbir obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki, zalać wodą, dodać sól, pieprz Zobacz więcej
Kolejną moją propozycją z serii "coś do herbatki" jest syrop z pigwy z imbirem. Pigwy są z mojego ogródka dlatego mam pewność, że nie były pryskane i są bez żadnej chemii. Na blogu możecie już znaleźć Zobacz więcej
Miał być przepis na syrop imbirowy. Miał i będzie.Ale będzie też o jego skutku ubocznym. Bo zamiast wyrzucać imbir z którego gotowałam syrop, poprostu obtoczyłam w cukrze i zostawiłam do wyschnięcia. Zobacz więcej
Przepis na syrop imbirowy zaczerpnięty z tej stronki: (klik!). Słodki, mocno aromatyczny, pozostawia po sobie lekko pikantny posmak. Ja najczęściej używam go do słodzenia zielonej herbaty. Świetnie Zobacz więcej
Pigwowiec znalazł się u mnie w kuchni zupełnym przypadkiem. Mąż po powrocie z Polski przywiózł zawiniątko małych żółciutkich owoców przypominających z daleka śliwki renklody. Na moje pytanie co mam z Zobacz więcej
Pigwowiec znalazł się u mnie w kuchni zupełnym przypadkiem. Mąż po powrocie z Polski przywiózł zawiniątko małych żółciutkich owoców przypominających z daleka śliwki renklody. Na moje pytanie co mam z Zobacz więcej
3 tygodnie święta, a zewsząd otaczają mnie pierniczki! Musiałam coś z tym zrobić. Imbir. Nie będę się rozpisywała nad smakiem. Jest pyszny. Nie za ostry, słodki. Syrop idealny do herbaty, do polania Zobacz więcej
Przeglądając ulubione blogi trafiłam na przepis na kandyzowany imbir >klik!< Przymierzałam się do niego dłuższy czas aż w końcu wraz z nadejściem pierwszych jesiennych dni zrobiłam. Stoi teraz Zobacz więcej
Imbir kandyzowany i syrop imbirowy Jest teraz taki okres , że trzeba pomóc naszemu organizmowi walczyć z różnego rodzaju infekcjami a imbir świetnie spełnia tą rolę . Imbir ma działanie przeciwbólowe Zobacz więcej
Składniki: -2 saszetki herbaty czarnej -sok świeżo wyciśnięty z 1 pomarańczy -imbir kawałek około 4cm -syrop klonowy -2 goździki -plasterek cytryny Sposób wykonania: Zaparzamy herbatę w 3/4 szklanki Zobacz więcej
Jakiś czas temu babcia dała mi do spróbowania przysmak, który okazał się zarazem ostry, jak i słodki w smaku. Chwilkę się zastanawiałam, zanim odkryłam, że to kandyzowany imbir w cukrze. Z racji tego, Zobacz więcej
na ich wykorzystanie. Wysmażone w syropie i nazywane przez wszystkich "pigwową cytrynką", były ulubionym dodatkiem do herbaty przez całą zimę. Na szczęście zachował się jeszcze jeden krzaczek Zobacz więcej