szalotka z marcepanem

;> Sprawdź przepis na ciasto do pierogów. Składniki na farsz do 20-30 pierogów z kapustą i grzybami: 50 g suszonych grzybów 1 kg kiszonej kapusty 3 szalotki (lub jedna duża cebula) 4 łyżki oleju Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
LE BISTRO ROZBRAT

LE BISTRO ROZBRAT 37

0
Rozbrat. Kuchnia francuska to kwintesencja uczuć i emocji, jest pełna afrodyzjaków, o czym przekonałam się na spotkaniu w Le Bistro Rozbrat. Warsztaty pod czujnym okiem Alaina Budzyka – właściciela Zobacz więcej
posiekanej szalotki. Nie trzeba solić, bo zrobiło to już morze. Było to pyszne. Muszę spróbować zrobić jeszcze wersję zapiekaną, na którą od dawna się zabieram. Ślimaki Moje spóźnienie miało też Zobacz więcej
są to:sansho – pieprz syczuański,prażona skórka pomarańczowa,czarny sezam,biały sezam,len,imbir,nori. A oto jak to zrobić: Aby przygotować bulion:Korpusy z kaczki i pręgę wołową wkładamy do Zobacz więcej
BOŻE NARODZENIE Babka cytrynowa z żurawinami Baba drożdżowa czekoladowa Baba drożdżowa (Neli Rubinstein) Baba drożdżowa podolska (puszysta) Babka pomarańczowo migdałowa (z mąką ryżową) Christmas cake Zobacz więcej
Życia : Pasta do chleba z pieczonej dyni Dominika – blog Garnkofilia : Ciasto dyniowe bez glutenu, wegańskie Dominika Wójciak – blog Kulinarne Bezdroża : Dyniowy hummus z kuminem / Jaglane, dyniowe Zobacz więcej
z pierwszym daniem – sałatką z suszonej flądry. Jak wyjaśniła Katrine, „baksuld” to niemal zupełnie zapomniany specjał. Dawniej suszenie i wędzenie pozwalało zabezpieczyć ryby przed zepsuciem i Zobacz więcej
z żurawinami Shortbread Skórka pomarańczowa Sos tatarski Stollen (niemiecki) Stollen II (niemiecki) Stollen III z żurawinami i marcepanem (niemiecki) Śledzie marynowane - inlagd sill (szwedzkie) Zobacz więcej
(austriacki) Drożdżowy wieniec żurawinowo marcepanowy (duński) Drożdżowy wieniec z wiśniami i migdałami (skandynawski) Drożdżówki żurawinowe z marcepanem Eggnog Elisenlebkuchen niemieckie pierniczki Zobacz więcej
(ciasteczka migdałowe) Rogale świętomarcińskie Rolada z faszerowanego szczupaka Sałatka śledziowa z burakami (szwedzka) Schab pieczony z liści laurowymi Schab z nadzieniem jabłkowo żurawinowym Zobacz więcej