szalotkę siekamy i podsmażamy na maśle.

, * 2 łyżki oliwy do smażenia, * 2 łyżki masła, * 1 szalotka, * 1 gałązkaszałwii, * 1 łyżka posiekanegoświeżegotymianku, * 1 łyżka soku z cytryny, Przygotowanie : Piersi z kury rozbij na kotlety Zobacz więcej
Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne to go
Krem z pora

Krem z pora 52

0
Krem z pora Składniki, 4 porcje: • 2 łyżki masła • 2 łyżki oliwy • 3 pory • cebula dymka lub 2 szalotki • 1 duży ziemniak • litr bulionu warzywnego (ewentualnie wody) • 3 łyżki kremowego serka lub 50 Zobacz więcej
Zupa idealna dla wielbicieli krewetek. Delikatna w smaku <3 Składniki 200 g krewetek tygrysich mała kapusta pekińska 2 marchewki por (biała część) szalotka łyżeczka masła 1 l bulionu krewetkowego Zobacz więcej
Danie kuchni góralskiej...pyszne i aromatyczne. Składniki 1 kg karkówki wieprzowej 1 kg białej kapusty 2 szalotki 5 łyżek masła ocet szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Kapustę grubo siekamy. Mięso Zobacz więcej
Wiadomo, że w upalne dni nasze kubki smakowe "domagają" się lekkich i zwiewnych potraw. Smakuje na gorąco, jak i na zimno. Składniki 3 młode marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 2 szalotki 100 g ryżu Zobacz więcej
Składniki: 1,5 litra bulionu warzywnego, 4 pietruszki (korzeń), 2/3 selera, 4 ziemniaki, 1 biała część pora, 2 szalotki, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz, Zobacz więcej
Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne To Go
Krem z pora

Krem z pora 95

0
8 cze Krem z pora Składniki, 4 porcje: • 2 łyżki masła • 2 łyżki oliwy • 3 pory • cebula dymka lub 2 szalotki • 1 duży ziemniak • litr bulionu warzywnego (ewentualnie wody) • 3 łyżki kremowego serka Zobacz więcej
Kurki po prowansalsku (przepis pochodzi z doradcasmaku.pl) Składniki: 200g grzybów: kurki lub inne 1 szalotka 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek olej 30g masła 1 pomidor posiekana natka pietruszki gałka Zobacz więcej
Wyniki konkursu książkowego: http://podniebiennepieszczoty.blox.pl/2012/05/Pomidorowy-konkurs-ksiazkowy.html Zwyciężczynią okazała się... .. Pani Daria Grygorcewicz! Serdecznie gratuluję! ;) Zobacz więcej
aertis
aertis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gdy soli pieprz...
Risotto grzybowe

Risotto grzybowe 160

1
Składniki (dla 2 osób): 750 ml ciepłego bulionu warzywnego (może być z kostki); 2 duże szalotki; 200 g ryżu arborio; kieliszek białego wytrawnego wina (ewentualnie); garść suszonych borowików (w Zobacz więcej
Prosto i smacznie ,trochę po polsku ,trochę orientalnie. Składniki podwójna pierś z kurczaka kilka pieczarek cebula łyżka masła majonez sól ,pieprz mozzarella (tarta) Sos: 300 ml bulionu warzywnego Zobacz więcej
Czego potrzebujemy? (2 porcje) 300 g polędwiczki wieprzowej 200 ml cydru 50 ml śmietany 30 % 2 jabłka 2 szalotki 1 łyżka brązowego cukru oliwa z oliwek łyżka masła klarowanego gałązka rozmarynu sól, Zobacz więcej
Zainspirowana warsztatami w Akademii Kulinarnej Whirpool postanowiłam zmodyfikować i stworzyć swój własny przepis. Wyszło przepysznie. Z jednego pęczka szparagów wychodzą 2-3 porcje zupy. Składniki - Zobacz więcej
Polecam! Są naprawdę przepyszne! Ciasto wychodzi bardzo delikatne. Składniki na ciasto: - 0,5 kg mąki typ 450 lub 480 - 50 g masła - gorąca woda - szczypta soli Składniki na farsz: - 250 g ricotty - Zobacz więcej
Skład. 1 sztuka (około 1,2 kg piersi z indyka) 25 dag drobno mielonej piersi z kurczaka 1 kg pieczarek 5 dag rodzynek 5 dag pistacji 1 ząbek czosnku 1 szalotka 5 dag masła 3 łyżki oleju kilka łyżek Zobacz więcej
na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni ok. 10 minut. Podpieczone pieczarki odwracamy żeby nadmiar wody wypłynął. Przygotowanie farszu: Nóżki pieczarek i szalotkę Zobacz więcej
Smaczne danie jednogarnkowe na bazie kleistego ryżu arborio o drobnych i pękatych ziarenkach. Potrawa ma intensywny grzybowy aromat, jest sycąca, ale nie ciężka. Odrobina masła dodana na koniec Zobacz więcej
Uwielbiam dania jednogarnkowe. Nie są ani czasochłonne ani pracochłonne. Właściwie robią się same, po prostu obiad idealny. Dzisiaj mamy mięso z indyka w towarzystwie warzyw. W prowansalskim stylu. Zobacz więcej
Piersi z gęsi oczyszczamy, skórę nacinamy w 5 mm kostkę. Sok mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i 2 łyżeczkami mielonego pieprzu, wkładamy filety z gęsi i marynujemy je min 12 godzin. Zobacz więcej