Celebruję jesień, piekąc dynie piżmowe i tęczowe marchewki w glazurze. Wydobywam z szałwii jej alter ego. W planach na coraz to dłuższe wieczory mam przeczytać wszystkie odkładane na później książki,
Zobacz więcej
Co oznacza dobry smak dla Ciebie? Pytasz mnie podczas jednej z kolacji. Nie wiem czym jest dla Ciebie, ale dla mnie to połączenie kilku składników i stworzenie idealnej proporcji: wykwintności, przy
Zobacz więcej
Jeśli macie tylko 15 minut na przygotowanie pysznego obiadu to makaron z soczewica i szałwią sprawdzi się idealnie. Proste połączenie wyraźnych smaków, a do tego węglowodany złożone i wartościowe
Zobacz więcej
Proste i świeże w smaku danie w sam raz dla osób, które pierwsze majowe słońce wykurzyło z kuchni ;)) Robi się błyskawicznie a uczta dla podniebienia jest przednia. Pierwsza, wiosenna szałwia z
Zobacz więcej
Szałwia z makaronem fot. D.Szymborska Poszperałam, nasłuchałam się i w końcu i ja usmażyłam szałwię na maśle. Jakie to proste! Do tego makaron z ostrym serem i kurczakiem i jest biegowe danie!
Zobacz więcej
Dzisiaj, z okazji Światowego Dnia Makaronu zapraszam Was na sezonową pastę. Do farfalli wskoczyła dziś dynia, szałwia i kemowy serek typu Philadelphia. Wyszło z tego delikatne i cudownie jesienne
Zobacz więcej
Pyszne, lekkie... nic dodać nic ująć. Składniki: 120 gram makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany, bez glutenu) 1 puszka tuńczyka, najlepiej z wody 1/2 opakowania ricotty 1/2 pęczka szałwii 1
Zobacz więcej
Szybkie i dziecinnie proste danie: muszle makaronowe w śmietanowym sosie z dodatkiem intensywnej w smaku szynki parmeńskiej i listków świeżej szałwii. Bardzo smaczne. Przepis z książki "Makarony"
Zobacz więcej
Super jest, naprawdę! Pięknie pachnie smażona na oliwie szałwia, a dodatek dyni o orzechowym smaku sprawia że duet jest magiczny. Odrobina chili podkreśla charakter tego prostego dania. Musicie
Zobacz więcej
Pyszne, lekkie... nic dodać nic ująć. Składniki: 120 gram makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany, bez glutenu) 1 puszka tuńczyka, najlepiej z wody 1/2 opakowania ricotty 1/2 pęczka szałwii 1 szalotka
Zobacz więcej
Szybka propozycja na ciepły obiad do pracy. Miały być canelloni z masą dyniowo - serową zapieczone pod szpinakiem, ale w najbliższych paru sklepach nie było szpinaku. Początkowo miałam nawet
Zobacz więcej
Weekend minął jak jeden dzień. Wiem, wiem dzisiaj jest wtorek ale ja miałam długi weekend. Piękny i bardzo smaczny. Dla Was z tego weekendu mam przepis na makaron z brokułem i szałwią, częstujcie się.
Zobacz więcej
Celebruję jesień, piekąc dynie piżmowe i tęczowe marchewki w glazurze. Wydobywam z szałwii jej alter ego. W planach na coraz to dłuższe wieczory mam przeczytać wszystkie odkładane na później książki,
Zobacz więcej
makaron z szałwią w śmietanie Mamy wrażenie, że szałwia jako przyprawa jest wciąż mało doceniana i znana. Świetnie nadaje się do marynowania mięs, sałatek, dobrze smakuje właśnie z makaronem. Często
Zobacz więcej
Wiedziałam, że dzisiaj nie mam czasu na gotowanie, długie stanie „przy garach”, również Piotrek był dzisiaj zajęty. Postanowiłam bez wahania przygotować ekspresowe danie dla zabieganych-
Zobacz więcej
Moje pesto rzodkiewkowe które opisałamtutajpodałam z żytnim makaronem pełnoziarnistym. Smak zmieniłam dodając odrobinę szałwii. Makaron żytni z pesto i szałwią 300 g makaronu żytniego pełnoziarnistego
Zobacz więcej
Pyszne, lekkie... nic dodać nic ująć. Składniki: 120 gram makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany, bez glutenu) 1 puszka tuńczyka, najlepiej z wody 1/2 opakowania ricotty 1/2 pęczka szałwii 1
Zobacz więcej
Wiedziałam, że dzisiaj nie mam czasu na gotowanie, długie stanie „przy garach”, również Piotrek był dzisiaj zajęty. Postanowiłam bez wahania przygotować ekspresowe danie dla zabieganych-
Zobacz więcej
Składniki: - 300 g makaronu - 2 i 1/2 łyżki masła - 15 listków szałwii - parmezan do podania - sól Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Masło umieścić na rozgrzanej patelni. Gdy się
Zobacz więcej
Jedli makaron z szałwią. Pippo i Rico z odrazą zgarniali z nitek cierpką zieleniną, ale Meggie i Paulince bardzo smakowały chrupiące listki. C. Funke – „Atramentowe serce” Jak to jest, że jeden opis,
Zobacz więcej