szarlotka kanadyjska

Testuję kolejne ciacha z jabłkami i to chyba jeszcze trochę potrwa, bo przepisów co niemiara! Ta szarlotka charakteryzuje się cudowną karmelową skorupką na wierzchu. W ogóle całe ciasto jest strasznie Zobacz więcej
Cynamonka
Cynamonka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon
Kanadyjska szarlotka Froda

Kanadyjska szarlotka Froda 122

0
Za oknem piękna jesienna aura: nie za ciepło, nie za zimno, piękne kolorowe liście i wyjątkowe dla tej pory roku powietrze. Nie wiem czy macie podobnie, ale ja zawsze w tych momentach mam ochotę na Zobacz więcej
Chyba nie ma na świecie szarlotki, która by mi nie smakowała. Na odwiedziny półtorarocznego Stasia i jego rodziców przygotowałam wersję kanadyjską. Właściwie samo ciasto nie różni się wiele od Zobacz więcej
ciasta. Przygotowanie zajmuje nie więcej niż kwadrans. W godzinę gotowe do podania. Znika jeszcze szybciej. To chyba dobrze o nim świadczy? Kanadyjska szarlotka Froda Składniki: 4 jabłka golden Zobacz więcej
czemu zbiegiem czasu nie wysycha, ale lekko wilgotnieje. Smaczna nawet na trzeci dzień, podana właśnie z jogurtem lub ulubionym serkiem. Kanadyjska szarlotka Froda wykonaniem i wyglądem przypomina Zobacz więcej
' Prościutka szarlotka, której przygotowanie to sama przyjemność! W smaku całkiem inna niż tradycyjne szarlotki, ale na pewno nie mniej smaczna :) Najlepiej smakuję na drugi dzień, po nocy spędzonej w Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Kanadyjska szarlotka

Kanadyjska szarlotka 90

1
Składniki: - 1,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 2 jajka - 2 łyżki mleka - 3/4 szklanki brązowego cukru Zobacz więcej
proszku do pieczenia szczypta soli cynamon Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy w niedużą kostkę. Wszystkie składniki ciasta poza wodą wrzucamy do miski i ugniatamy ciasto Zobacz więcej
Nazwę podaję za źródłem przepisu (magazyn "Kuchnia"), ale według mnie to bardziej jabłecznik lub rodzaj ciasta z jabłkami, niż szarlotka. Nie mniej jednak to bardzo smaczny i prosty w wykonaniu Zobacz więcej
słodki, a oni proponowali do posypania zostawić tylko łyżkę cukru...). Poza tym już rok się zastanawiam, dlaczego właściwie Froda...Hobbici piekli szarlotki? :P Składniki: 4 kwaśne jabłka 1.5 Zobacz więcej
Szarlotka jest pyszna. Oczywiście najlepsza jeszcze letnia, którą można podać z lodami waniliowymi. Jej zapach był obłędny, jak tylko wyjęłam z blaszki, zjadłam cały pasek ciasta, następny poszedł do Zobacz więcej
Marzena
Marzena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bakeholic
Kanadyjska Szarlotka Froda

Kanadyjska Szarlotka Froda 64

0
moją kuchnię wciąż uwielbiam! :) Podczas pieczenia jest taki zapach w całym domu, że człowiek po prostu ślini się i tylko czeka aż się w końcu skończy piec!:) W środku miękkie i delikatne z chrupiącą Zobacz więcej
To jedno z najdziwniejszych ciast, jakie do tej pory piekłam. Jest niezwykle proste i bardzo smaczne, ale dziwny jest sposób przygotowania i dziwna jest nazwa tego ciasta. Przepis znalazłam w dodatku Zobacz więcej
do nich dodaj pokrojone w kostkę masło. Rozetrzyj składniki palcami, aż powstanie kruszonka. Następnie dodaj pokrojone jabłka, cukier (1 łyżkę zostaw), jajka ubite z mlekiem i dokładnie wymieszaj. Zobacz więcej
Zachciało mi się coś słodkiego i padło na tą właśnie szarlotkę...Powiem szczerze, że zakochałam się w niej od razu jest cudowna, może to zasługa tej maki pełnoziarnistej..? Składniki na tortownicę 18 Zobacz więcej
W konkursie jesiennym zdecydowaną faworytką jest szarlotka w różnych odsłonach i babka herbaciana, było też kilka babeczek i muffin, ale ku mojemu zaskoczeniu, nikt nie odważył się upiec ciasta ze Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam tą szarlotkę na blogu ANNY, po pierwsze zachwyciła mnie szybkość z jaką się ją robi. Po drugie kilkakrotnie czytałam cały wpis szukając wzmianki oFRODO BAGGINS. I nie znalazłam :). Po Zobacz więcej
zeskrzynki. Pocichu iwtajemnicy. Babcia Tosia piekła pyszne ciasta iszarlotki, alejeżeli chodzi ojabłka tozawsze będę wspominać jej placuszki, które wszyscy wprost uwielbiałyśmy iktóre babcia smażyła Zobacz więcej
odmiana jabłek, które ja po prostu kocham zamykać w słoiki. Są rewelacyjne do musów czy dżemów. Owoce są soczyste i lekko kwaśne w smaku. Kolor jasnozielony z żółtym odcieniem. Spróbujcie koniecznie Zobacz więcej
Dziś mam dla Was kolejne produkty, na które według mnie warto zwrócić uwagę. Szukając zdrowych, ekologicznych słodkości, natknęłam się na zdrowe przekąski owsiane kanadyjskiej marki MadeGood, Zobacz więcej