szaszłyki z piekarnika

Uwielbiam szaszłyk. Ale nie mam ani możliwości robienia go na grillu , ani nie mam rożna w piekarniku. Wymyśliłam sobie sposób by mieć coś podobnego do szaszłyka. Raz nabijam mięso na patyczki, a Zobacz więcej
Uwielbiam szaszłyki, ale tak się do tej pory działo, że nigdy mi nie wychodziły. Zawsze cebula i warzywa spalone, a mięso twarde. Tym razem zrobiłam je zupełnie inaczej - nie na grillu, nie na patelni Zobacz więcej
łyżeczki ziół, sól i pieprz i 2 łyżki oliwy, mieszamy. Do drugiego pojemnika kładziemy kurczakapół łyżeczki ziół, sól i pieprz i 2 łyżki oliwy, mieszamy i odstawiam do lodówki na godzinę. Następnie Zobacz więcej
Przepis do zastosowania, gdy znudzi się kurczak w tradycyjnej postaci :) nadesłany do nas od Martrudy :))) Dziękujemy :* SKŁADNIKI: - 1 pierś z kurczaka - 30 dag mięsa wieprzowego (opcjonalnie) - 30 Zobacz więcej
Z podanych składników wychodzi ok. 12 sztuk szaszłyków. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 12 małych plastrów boczku 1 papryka zielona 1 papryka żółta 1,5 cebuli fioletowej 6 szt. pieczarek 2,5 Zobacz więcej
. Cykorię przeciąć na 4 części, wyciąć głąbek i przekroić na pół w poprzek. Na patyczki nadziewać na przemian mięso, cebulę, pieczarki i cykorię, ułożyć na blaszce, podlać resztą marynaty i piec ok 45 Zobacz więcej
papierowymi. Nacieramy solą i pieprzem. Kroimy w kawałki ok. 2,5x 2,5 cm i polewamy odrobiną oleju. Dodajemy pozostałe przyprawy i mieszamy. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Paprykę Zobacz więcej
Szaszłyki drobiowe z piekarnika z cukinią i papryką Dzisiaj prezentuję przepis na pyszne, aromatyczne szaszłyki. Szaszłyki powstały z potrzeby chwili. Wyszły ekstra. Bardzo aromatyczne za sprawą Zobacz więcej
Temperatura za oknem i brak możliwości skorzystania z tradycyjnego grilla nie oznacza wcale konieczności rezygnacji z typowo grillowych przysmaków. :-) Szaszłyki z piekarnika są idealne na zdrowy Zobacz więcej
Dziś chciałabym podzielić się z Wami moim pomysłem na szybki obiad w domu, choć nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować go na świeżym powietrzu. Jeśli jednak pogoda nie dopisuje, a macie ochotę Zobacz więcej
Nastał ten dzień , pora uporządkować lodówkę. W łapki wpadły mi pieczarki , papryka , mała cukinia , kawałek boczku ( kupiony bo mąż lubi, a teraz leży i nie ma chętnego ) . Pomysł na obiad Zobacz więcej
Chciałabym, żeby dzisiaj nie padał deszcz i żeby nie było pochmurno, bo inaczej zdjęcia efektów moich dzisiejszych działań w kuchni wyjdą słabo. Te szaszłyki robiłam już prawie miesiąc temu, wyszły Zobacz więcej
Ostatnio zachciało mi się szaszłyków. Co pomyślałam "mięso", w rzeczywistości przed oczami stawały mi właśnie szaszłyki. Dawno temu Małżon robił świetne, postanowiłam więc go namówić, żeby zrobił i Zobacz więcej
Truskawki w wielkim mieście: Szaszłyki z piekarnika wtorek, 22 lipca 2014 Szaszłyki z piekarnika Szaszłyki z piekarnika? Kiedy nie ma pogody, grilla albo ochoty na niego, to chyba najlepsze Zobacz więcej
Truskawki w wielkim mieście: Szaszłyki z piekarnika wtorek, 24 czerwca 2014 Szaszłyki z piekarnika Szaszłyki z piekarnika? Kiedy nie ma pogody, grilla albo ochoty na niego, to chyba najlepsze Zobacz więcej
0,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wędzonego boczku 2 cebule sól, pieprz, tymianek Pokrój schab i boczek na 1cm plastry a cebulę na trochę cieńsze. Schab dopraw delikatnie solą i pieprzem. W prostokątnej Zobacz więcej
Z piekarnika na Wojtusia iskiereczka mruga, chodź upiekę Ci szaszłyka uczta będzie długa. Na dwie porcje potrzebujemy: małego bakłażana małą cukinię jedną czerwoną paprykę jedną żółtą paprykę kostkę Zobacz więcej
około cm i posypujemy przyprawą grillową. Plasterki boczku kroimy na pół, żeby uzyskać mniejsze kawałki, a cebulę w prążki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków kolejno: plaster ziemniaka, pół Zobacz więcej
większe kostki i dobrze namoczyć w marynacie z oleju, papryk, kucharka, przyprawy w płynie i schować do lodówki na 2 godziny, owoce, paprykę, cebule, pieczarki, boczek pokroić na kawałki na dłuższe Zobacz więcej
umytą pierś osuszyć ręcznikiem papierowym, każdą połowę piersi pokroić na 2 cm paski i przeciąć je na połowę pozostałe składniki pokroić na porcje odpowiedniej wielkości, grubości na patyczki Zobacz więcej