szatan grzyb

{{headerMessage}}
Goryczak żółciowy Tylopilus felleus - znacie go na pewno bo to bardzo pospolity grzyb naszych lasów. Mnóstwo osób cieszy się na jego widok bo z pewnej odległości do złudzenia przypomina prawdziwka. Zobacz więcej
zabawykulinarne
zabawykulinarne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zabawy Kulinarne Anity
GRZYBOBRANIE

GRZYBOBRANIE 195

0
{{headerMessage}}
Dawno nic nie pisałam a to dla tego , że zmieniłam pracę i mam troszkę mniej czasu no swoje przyjemności , ale wreszcie udało mi się znaleźć wolna chwilkę i mogę pokazać, co ugotowałam po moim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak się czujecie po świątecznym obżarstwie ? A może nie objedliście się aż nadto ale macie ochotę na zmianę smaku ? Co powiecie na kulinarną wycieczkę ? Zapraszam Was dziś na azjatyckie śniadanie. A Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak się czujecie po świątecznym obżarstwie ? A może nie objedliście się aż nadto ale macie ochotę na zmianę smaku ? Co powiecie na kulinarną wycieczkę ? Zapraszam Was dziś na azjatyckie śniadanie. A Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i mieszamy. Dodajemy świeżo mielony pieprz i próbujemy. W razie potrzeby korygujemy smak. 4. Lepimy pierogi według ulubionych metod lub tak, jak robię to na filmie. Życzę miłośnikom grzybobrania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prawdę mówiąc, z grzybami to jest tak, że znacznie chętniej bym je zbierała, niż jadła. Wykorzystuję oczywiście suszone grzyby. Uwielbiam ich zapach. Jakiś czas temu nauczyłam się nawet nie wyławiać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No i stało się. Odwiecznym prawem natury ziemia zatoczyła koło i znów mamy jesień. Koniec z upałami i lekkimi, letnimi ciuchami, za to początek długich wieczorów, treściwych, rozgrzewających posiłków, Zobacz więcej
Metadieta
Metadieta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Metadieta
GRZYBY

GRZYBY 127

0
{{headerMessage}}
Sezon grzybowy już za nami…leśną ściółkę pokrył srebrzysty szron, więc nie o smakowitych grzybkach dziś będzie…również nie o pstrych trujących muchomorach, czerwonych kapeluszach z bajki, nakrapianych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wersjach) Społeczne: - Wywiad, Barbara Kurdej-Szatan, Mam plan na każdy dzień: - Reportaż: Wybrałam własną drogę (sylwetki: Anny Klary Majewskiej-Stypułkowskiej, Marty ubilewicz-Ambroziewicz, Marty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szatan został wyrzucony z nieba, tam gdzie postawił lewą nogę kiełkował czosnek, a tam gdzie prawą - cebula. Była ona uprawiana w Egipcie ponad 3000 lat p.n.e., gdzie zwano ją badjar i uważano za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a nie wirusy? Ano po to, moi kochani, że podczas infekcji wirusowej i tak spada nam odporność, co stanowi przyczynek i zaproszenie wręcz dla wszelakich bakterii i grzybów, by zaatakowały nasz Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Troszkę o mnie :)

Troszkę o mnie :) 713

1
{{headerMessage}}
(1)beszamel(1)beza(1)bigos(1)borówki(1)botwinka(1)brokuly(1)budyń(1)chipsy(1)chrzan(1)ciecierzyca(1)cukier puder(1)fasola czerwona(1)frytki(1)gałkv Zobacz więcej
Dorodne pomidory
Dorodne pomidory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorodne pomidory
Kawa

Kawa 59

0
{{headerMessage}}
traktował kawę nieufnie i nazywał ją „napojem diabelskim”. Dopiero papież Klemens VIII na przełomie XVI i XVII w. uznał, że byłoby grzechem pozostawić ten napój niewiernym i stwierdził, iż „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o kuchenkach mikrofalowych (który próbowała usunąć, ale niestety, internet pamięta), gdzie m.in. sugerowała, że poddana działaniu mikrofal woda nie formuje już pięknych śnieżnych gwiazdek, lecz Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
FILMY ZE SMAKIEM #1

FILMY ZE SMAKIEM #1 60

0
{{headerMessage}}
filmową stricte związaną z kulinariami. I powiem Wam, że to było całkiem ciekawe doświadczenie. Postanowiłam odświeżyć ten projekt i uzupełnić gokolejne, ciekawe (bądź nie) propozycje, jakie zostały Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
FILMY ZE SMAKIEM #1

FILMY ZE SMAKIEM #1 56

0
{{headerMessage}}
roku, codziennie oglądałam jedną pozycję filmową stricte związaną z kulinariami. I powiem Wam, że to było całkiem ciekawe doświadczenie. Postanowiłam odświeżyć ten projekt i uzupełnić gokolejne, Zobacz więcej