szczupak pieczony z porami

Dziś gotujemy kreatywnie :) . Ryba z gruszkowo-selerowym puree pod kołderką z marchewki i pora- to coś doskonałego! Dekoracja nieco świąteczna, bo takie były sugestie w regulaminie zabawy, w której Zobacz więcej
Przepis na smaczną i dietetyczną rybkę ? Bardzo proszę! Ja wykorzystałam mirunę – Wy możecie śmiało pokusic się o swoją ulubioną rybę! Może być to dorsz … mintaj … szczupak … dorada … pstrąg i Zobacz więcej
Wiewi00ra
Wiewi00ra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wiedźmienie
Jedzenie testowe

Jedzenie testowe 153

0
w porach rybę maliny szynkę pieczoną w imbirowym miodzie, musztardzie i majeranku wołowinkę pieczoną w cebulce i kozieradce * bób dziedziczny (q.e.d.) wyjęty z łupinki, bez soli placuszki Zobacz więcej
Tata złowił szczupaka to trzeba go należycie spożytkować :) Szczupak smakuje wyśmienicie. Jest to ryba chuda, dlatego dodatek oleju z awokado nadaje jej soczystego smaku. Przyprawy sprawiają, że danie Zobacz więcej
Długo nie zamieszczałam przepisów na ryby. Tak jakoś niefortunnie się złożyło, wszak z mięs lubię je najbardziej. Dziś nadrabiam szczupakiem. Szczupak oczywiście pieczony, bo zdrowszy i lżej strawny a Zobacz więcej
Przepis na smaczną i dietetyczną rybkę ? Bardzo proszę! Ja wykorzystałam mirunę – Wy możecie śmiałopokusićsię o swoją ulubioną rybę! Może być to dorsz … mintaj … szczupak … dorada … pstrąg i wszystko Zobacz więcej
Danie zainspirowane, przepisem na faszerowanego szczupaka przygotowanego przez Pana Jerzego Pasikowskiego na ostatnimspotkaniuPrzyjaciół Winiary. Składniki: 50 dag wołowiny(użyłem mięsa pieczeniowego) Zobacz więcej
szczupaka. Składniki: -1 kg ryby ( dorsz, karp, tołpyga lub szczupak ) -30 dag włoszczyzny: marchewka, seler, pietruszka, por -duża cebula -6 pomidorów -2 łyżkitartego sera -3 łykimasła lub oleju Zobacz więcej
ogromnego prawdziwka, a każde mniejsze wzgórze jest żółte od nadmiaru kurek. Wykorzystałam je więc jako akcent jesienny do mojej rybnej zapiekanki. Połączenie ziemniaków i ryby jest naprawdę pyszne, Zobacz więcej
Do tej pory zamieściłam na blogu trzy przepisy na potrawy, które przygotowywaliśmy podczas warsztatów „Dylematy sklepowej półki”. Tym razem czwarty i ostatni wpis na ten temat, moja krótka relacja i Zobacz więcej
sól pieprz przyprawa delikat do mięs cytryna olej do smażenia 2 łyżki masła 1 duży por Sposób Karpia przyprawiamy solą, pieprzem oraz delikatem (opcjonalne), skrapiamy sokiem z cytryny. Panierujemy Zobacz więcej
Zazwyczaj rybę piekę zawiniętą w folię srebrzystą w piekarniku, a ostatnio z braku tegoż, w prodiżu, albo na parze, też zawiniętą we wspomnianą folię - tak jest najszybciej, najprościej i Zobacz więcej
Kucharzyca
Kucharzyca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharzyca
Dieta CTZO, dzień drugi

Dieta CTZO, dzień drugi 36

0
brzoskwinią. Drugie śniadanie 1 jajo gotowane 50 g bułki grahamki 50 g rzodkiewki 12 g sałaty Obiad 40 g jogurtu naturalnego 2% 140 gdorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g Zobacz więcej
Czyli kolejny weekend zguby… Czy możliwe jest, że pod dwóch tygodniach tortur, nie jedzenia, kładzenia się spać głodnym w jeden li tylko weekend nadrobić wszystko do tej pory zgubione? Ano możliwe, Zobacz więcej
DO PIECZYWA ZALECANE Masło, twarożek, jaja na miękko, jajecznica na parze, pasta z cielęciny, drobiu. W ograniczonej ilości margaryna miękka, miód, marmolada, chude wędliny ( szynka, polędwica, Zobacz więcej
Wyniki konkursu - "Twój przepis dla restauracji Grand Sal" W najbliższej okolicy palników Blog > Komentarze do wpisu « Jesienny quiche z porami i szynką Wyniki konkursu - "Twój przepis dla Zobacz więcej
2) Kiedy masz już obie ryby wyfiletowane to pora robić terrinę - na początek potrzebny Ci będzie Wilk (maszynka do mielenia) albo kuter (malakser) ;D 3) Podziel swoją rybę na 3 częsci - sandacz , - Zobacz więcej
je także spożywać na zimno. Składniki na: Warzywne babeczki 300g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek tartego sera żółtego – ja użyłam sera cheddar + garść sera do posypania babeczek Zobacz więcej
| blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Jesiotr z makaronem z pora i podsmażaną papryką. autor: Łosoś w kuchni | blog: Łosoś w kuchni SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z MARYNOWANYMI PODGRZYBKAMI Zobacz więcej
proszek do pieczenia przecie mango przecier pomidorowy przecier pomidowy przyprawy korzenne pczak patki migdaowe patki migdaw patki owsiane patki z migdaw po quinoa rabarbar rigatoni rodzynki Zobacz więcej