szczupak po góralsku

malowanymi bukietami fiołków. Gotowane, smażone, faszerowane, w galarecie zastygłe szczupaki i karpie. Nie było tylko potrawy codziennej – stosów chrupiących karasi. Podśmiewali się z naszego ubóstwa Zobacz więcej
rybna, na Kurpiach grzybowa ,na kresach migdałowa ,na Śląsku i we Wielkopolsce siemieniotka , no i „ moczka” ,którą dzisiaj na Śląsku każdy robi inaczej . W góralskiej kuchni dominowała kwaśnica Zobacz więcej
z grilla Szaszłyki z karkówki i cukini Szaszłyki z piersi indyka Szaszłyki ze szparagami Szczupak w galarecie z białymi porzeczkami Sznycle z pieczarkami Szybkie śniadanko Szynka pieczona Ś Śledzie Zobacz więcej
podwędzane Graal na pyszne wartościowe śniadanie. Szybkie ratatuj Szybkie śniadanko Szyneczka domowa z szynkowara Szynka jałowcowa Szynka pieczona Szynka w ziołach i warzywach z sosem ziemniakami i Zobacz więcej
oczywiście na wesoło - Pierwszy dzien roku obchodzony jest oczywiscie na wesolo. W Pistoi glownymi uliczkami przeszla orkiestra. Sloneczko ogrzewalo wszystkim twarze i bylo bardz... 17 godzin temu Zobacz więcej
jest oczywiscie na wesolo. W Pistoi glownymi uliczkami przeszla orkiestra. Sloneczko ogrzewalo wszystkim twarze i bylo bardz... 16 godzin temu Moje Wypieki Muffiny z żółtym serem - [image: Muffiny z Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Paszteciki

Paszteciki 9235

1
amigos! Nesse finalzinho de ano ando sem tempo para minhas encomendas, mas elas estão todas agendadas e vou ter que me virar nos trinta para dar... 5 dni temu Red and Pale Ciastka "1, 2, 3" i krem z Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Pierś kurczaka w ziołach skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 2 stycznia 2014 Pierś kurczaka w Zobacz więcej
córci w dniu jej urodzin, czyli jakiś czas temu. Nadzienie szpinakowe też jest na specjalne życzenie. ... 1 godzinę temu Moje Małe Czarowanie Barszcz biały na zakwasie chlebowym - Skoro mam już Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pierniczki

Pierniczki 1623

0
blog se... 1 godzinę temu Grażyna gotuje Lasagne ze szpinakiem - To moja pierwsza lazania, zrobiona na zamówienie córci w dniu jej urodzin, czyli jakiś czas temu. Nadzienie szpinakowe też jest na Zobacz więcej
życzenie. ... 2 godziny temu Moje Małe Czarowanie Barszcz biały na zakwasie chlebowym - Skoro mam już własną kiełbasę to do niej szybko muszę ugotować biały barszcz.Nie zarobiłam wszakże zakwasu na Zobacz więcej
. ... 2 godziny temu Moje Małe Czarowanie Barszcz biały na zakwasie chlebowym - Skoro mam już własną kiełbasę to do niej szybko muszę ugotować biały barszcz.Nie zarobiłam wszakże zakwasu na barszcz Zobacz więcej
na zakwasie chlebowym - Skoro mam już własną kiełbasę to do niej szybko muszę ugotować biały barszcz.Nie zarobiłam wszakże zakwasu na barszcz ale od czego jest ten chlebowy?Pyszn... 2 godziny temu Zobacz więcej
Barszcz biały na zakwasie chlebowym - Skoro mam już własną kiełbasę to do niej szybko muszę ugotować biały barszcz.Nie zarobiłam wszakże zakwasu na barszcz ale od czego jest ten chlebowy?Pyszn... 3 Zobacz więcej
jest na specjalne życzenie. ... 1 godzinę temu Moje Małe Czarowanie Barszcz biały na zakwasie chlebowym - Skoro mam już własną kiełbasę to do niej szybko muszę ugotować biały barszcz.Nie zarobiłam Zobacz więcej
już własną kiełbasę to do niej szybko muszę ugotować biały barszcz.Nie zarobiłam wszakże zakwasu na barszcz ale od czego jest ten chlebowy?Pyszn... 3 godziny temu INTERIA.PL - Kobieta Pałeczki z Zobacz więcej
kusiło. Wykorzystałam p... 5 godzin temu w mojej kuchni Z maślanką i amarantusem-chleb - *SKŁADNIKI:* - 1 l maślanki - 520 g mąki razowej - 140 g orkiszowej - 160 g mąki z nasion amarantusa - 180 g Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Hiszpan

Hiszpan 1453

1
chwila może paść pompa myjąca a... 15 godzin temu Moje Małe Czarowanie Hiszpańska Paella z małżami - Paellę czyt. paeję - pokochałam będąc w Hiszpanii ubiegłego lata i teraz często gości na naszym Zobacz więcej