szczupak w białym winie

Wątróbka cielęca w białym winie - przepis Szczupak w sosie szafranowym - przepis Chleb domowy - przepis Domowa kiełbasa - jak zrobić Sałatka pieczarkowa z jajkami - na Wielkanoc Pieczeń wielkanocna - Zobacz więcej
Szczupak jest bezkonkurencyjny. Polacy lubią sosy, a do szczupaka sos szafranowy smakuje obłędnie. Do dzieła! Skaładniki: średniej wielkości wyfiletowany szczupak oliwa z oliwek sól, pieprz czarny i Zobacz więcej
i gałką muszkatałową 8. Wątróbka cielęca duszona - smaż i daj kwiatu muszkatałowego 9. Zupa najlepsza - z kapłonem, bażantem, łopatką cielęcą, prawdziwkami, jałowcem i goździkami 10. Gęś gotowana w Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 184

2
1 kg / 59,00 zł Kaczka faszerowana 1 kg / 69,00 zł Udko kaczki faszerowane bakaliami 1 kg / 59,00 zł Pieczona gęś nadziewana 1 kg/ 69,00 zł Udo z gęsi pieczone w gęsim tłuszczu 1 kg / 59,00 zł Pierś Zobacz więcej
Zainspirował mnie pomysł na sos na bazie szampana .Szampana nie było - było zamrożone białe wino wytrawne .A że szczupak lubi koperek postanowiłam zrobić koperkowy sos do smażonego na maśle szczupaka Zobacz więcej
rzepakowego koperek sok z limonki 4 łyżki wina białego Filet z szczupaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Do miski dajemy przyprawę uniwersalna ,olej rzepakowy , suszone pomidory z czosnkiem , Zobacz więcej
filety ze szczupaka - 100 ml białego, półwytrawnego wina - 1łyżeczka suszonego imbiru - po 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich, rozmarynu , kopru i bazylii - sól, pieprz do smaku - mąka do panierowania Zobacz więcej
losu. Ten sos zostanie przysposobiony do innych ryb. Tych słodkowodnych. Już go widzę ze szczupakiem. kilka dzwonek karpia obranego i dobrze osuszonego sok z 2 pomarańczy mąka ziemniaczana do Zobacz więcej
Szymon
Szymon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Szczupak z grilla

Szczupak z grilla 601

0
duży szczupak 2 duże pory 1 cytryna pół kieliszka białego wytrawnego wina sól, pieprz Grillując, nie ma co kombinować -najlepsze jest to, co najprostsze. Tak właśnie, to jest w prosty sposób Zobacz więcej
porcelanowa
porcelanowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kresowa panienka
Ucha z porem

Ucha z porem 82

1
ryb słodkowodnych (użyłam płoci i szczupaka), średnia, biała cebula, 1 por (biała część), 2 spore marchewki, kawałek selera, pół pęczka pietruszki, 10 ziarenek czarnego pieprzu, 10 ziaren ziela Zobacz więcej
słowa, a jaki entuzjazm z mojej strony. I jeszcze gotuję ryby w zupie! Ryby w zupie z dynią i jarmużem 500 g ryb: filety z okonia morskiegoi szczupaka bez skóry 200 g dyni prowansalskiej 100 g Zobacz więcej
i szerokości 10 kilometrów. Region ten jest wysunięty najbardziej na północ z winnic znajdujących się w północnej Burgundii, 150 km na południe od Paryża, sąsiad Szampanii i Côte d’Or. Chablis to Zobacz więcej
Chablis to słowo, które elektryzuje wielu miłośników dobrego chardonnay i ludzi szukających dobrego stylu w winie. Chablis to wino o niezapomnianej przyjemności, która charakteryzuje się Zobacz więcej
solą kuchenną, ale chyba nie warto takiej zastępować morską w całości. Sól skrapiamy odrobiną wody, naczynie zamykamy (lub przykrywami folią aluminiową) i wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika. Zobacz więcej
. Dzięki temu cała dojdzie idealnie. Solimy na sam koniec. Można dodać posiekaną pietruszkę. Podajemy z grzanką lub ryżem i dobrze schłodzonym białym winem. Świetne danie na gorące, letnie wieczory. Zobacz więcej
pieprz kolendra opcjonalnie pół lampki czerwonego wina , niby do rybki powinno być białe ale skoro sos wychodzi w kolorze czerwonym to winko dałam czerwone Szczupaka sprawiamy , kroimy w dzwonki Zobacz więcej
śmietany kwaśnej parę chlustów oliwy z oliwek 1/4 masła szklanka białego dobrego wina sól i pieprz świeżo mielony 1. Szczupaka złowić ;) i sprawić zostawiając głowę (wyjąć skrzela i oczy).Wsadzić do Zobacz więcej
grupa rodzaj Mięso i drób Indyk, kurczak, kura hodowlana typu Cornish Owoce morza Jesiotr, Lucjan, okoń oceaniczny, rekin, szczupak, tuńczyk biały Jaja i produkty mleczne Jogurt, kefir, mleko kozie, Zobacz więcej
nam dobrze karp. Na stole wigilijnym nie brakowało wina, nalewek, koniaków, miodu pitnego.... Ziemiaństwo wielkopolskie zajadało się zupą rybną z łazankami. Na Mazowszu na deser była strucla z makiem Zobacz więcej
1 szklanka dobrego, wytrawnego białego wina sól pieprz Dodatkowo: 3 – 4 jajka ugotowane na twardo 3 – 4 łyżki masła cytryna zielona pietruszka (można pominąć) Sandacza sprawić, wypatroszyć, wypłukać Zobacz więcej