szczypta kuchnii

{{headerMessage}}
Klasyka kuchnii francuskiej Boeuf bourguignon potrzebujemy: - ok. 700 g wołowiny (chudej, bez tłuszczu) - 300 g boczku - 500g pieczarek - kawałek obranego selera - 2 marchewki - butelka wina (użyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
postanowiłam wykorzystać do jutrzejszego obiadu. Wystarczy ugotować makaron i wymieszać z sosem. v'oila! dwa obiady za jednym razem. Kto się skusi? :) składniki: 2 cukinie 500g mięsa mielonego z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fileta z łososia 200g zielonego groszku (ok. 1 puszka) 150g zielonej fasolki szparagowej (można użyć fasolki z puszki lub surową ugotować na parze) 250 ml mleczka kokosowego kawałek świeżego imbiru 1 Zobacz więcej
gosiaa29
gosiaa29 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocie Oczka
Smaki Maghrebu: Zlabia

Smaki Maghrebu: Zlabia 94

2
{{headerMessage}}
W tym roku, dziś, minął pierwszy dzień Ramadanu, muzułmańskiego postu. Dlatego przygotowałam jeden ze znanych kuchnii arabskiej deserów - Zlabia. Są to ciastka drożdżowe w kolorze złota, smażone na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, jakiej będzie mogli spróbować, jeżeli Wasz przepis szczególnie mi się spodoba :) Otóż do wygrania mam dwa designerskie czajniczki (poniżej zdjęcie) wraz z herbatą. Także do dzieła! ;) Konkurs kończę Zobacz więcej
Stworek
Stworek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stworkowo
Wegańskie muffinki piernikowe!

Wegańskie muffinki piernikowe! 193

0
{{headerMessage}}
Jednym z podstawowych produktów w kuchnii bezglutenowej są jajka. Zmieniając przepisy, w których w składzie jest mąka pszenna, powinno się zwiększyć (nawet dwukrotnie) ilość wykorzystanych jajek. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sobie tu radzi blender (malakser). Bazylię, czosnek, migdały, szczyptę gruboziarnistej soli miksujemy w blenderze, stopniowo dodając oliwę aby otrzymać gładką konsystencję. Ser ścieramy na małych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kokosowego 1 papryka czerwona 2 duże pomidory 1 cebula czerwona 2 lub 3 ząbki czosnku 1 cytryna 6 łyżek oleju palmowego dende* garść świeżej kolendry chili peperoncini całe (firmy Kotanyi) 2 kostki Zobacz więcej
Stworek
Stworek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stworkowo
Wegańskie muffinki piernikowe!

Wegańskie muffinki piernikowe! 31

0
{{headerMessage}}
Jednym z podstawowych produktów w kuchnii bezglutenowej są jajka. Zmieniając przepisy, w których w składzie jest mąka pszenna, powinno się zwiększyć (nawet dwukrotnie) ilość wykorzystanych jajek. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za pasem jesień,więc czas przygotować nasze coroczne zapasy sałatkowe. Od dawna nie kupuję już gotowych przetworówbo te domowe są tańsze i o niebo lepsze. Jak co roku oprócz zakiszenia ogórków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla alergika: Pyszne muffinki. Bez jajek i mleka! – MAMA WIE WSZYSTKO Skip to content Secondary left navigation Search Secondary right navigation Facebook Instagram O blogu Kontakt MAMA WIE WSZYSTKO Zobacz więcej