"szczypta smaku"

Kalafior jest u nas dość często, najczęściej podsmażany delikatnie z curry, czasem tylko lekko podduszony z solą, czasem w zupie, czasem surowy, czasem grillowany w piekarniku, różnie. Ostatnio Zobacz więcej
*zdjęcie pochodzi ze strony Wydawnictwa Literackiego Agata Ziemnicka-Łacka i Olga Kwiecińska to dla mnie postacie kultowe. W styczniu tego roku po obejrzeniu wszystkich odcinków ich programu Zobacz więcej
Składniki (na 1 porcję) - 100 g dyni, - jabłko (ok. 188 g), - pół łyżeczki miodu (ok. 6 g), - 2 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 40 g), - łyżka płatków migdałów (ok. 10 g), - szczypta cynamonu. Sposób Zobacz więcej
Nie jestem dobrym potencjalnym klientem, jeśli chodzi o książki kucharskie, bo kupuję je bardzo rzadko. Owszem, za każdym razem, gdy jestem w księgarni, łapię w rękę Gordona czy innego Jamiego i Zobacz więcej
Rozwiązanie konkursu „Szczypta Smaku” Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kaszka manna bananowa Rozwiązanie konkursu „Szczypta Smaku” Witam Was serdecznie i zapraszam na rozwiązanie Zobacz więcej
Szczypta smaku – recenzja książki Szczypta smaku to nowa książka autorek programu ” Rewolucja na talerzu„, która w dniu dzisiejszym ma premierę w księgarniach. Książka napisana jest przez autorki Zobacz więcej
Lato to czas poznawania nowych smaków i eksperymentowania. Jednym z takich eksperymentów jest oryginalny orientalny dżem truskawkowy ze szczyptą cynamonu. Można powiedzieć, iż jest to niezwykłe Zobacz więcej
Te ciasteczka znikają w oka mgnieniu. Rozpływają się w ustach. Można sięgać po nie raz po raz. Są idealną przegryzką dla nas i dla naszych gości. Pyszne, delikatne i chrupiące ciasteczka z serem... Zobacz więcej
Konkurs wygraj książkę „Szczypta Smaku” Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Koktajl z jarmużem i owocem granatu Konkurs wygraj książkę „Szczypta Smaku” Autorki książki znam z Zobacz więcej
Wersje recenzenckie słabo motywują mnie do gotowania, ale mimo to, na tą czekałam z niecierpliwością. To nowa książka Olgi i Agaty które znamy z programu „Rewolucja na talerzu”, książka „Szczypta Zobacz więcej
„Szczypta smaku” to najnowsza książka redaktorskiej pary TVN Style, Olgi Kwiecińskiej i Agaty Ziemnickiej-Łaskiej, której premiera nastąpi już jutro – 14 listopada. Autorki o swej nowej publikacji Zobacz więcej
Witajcie w sobotni poranek, choć właściwie to już południe, tylko ja dziś później wstałam i działam w zwolnionym tempie :) Dziękuję Wam za komentarze i zainteresowanie. Żałuję, że nie mam więcej Zobacz więcej
Dzięki temu, że wygrałam zaproszenie na blogu grykuchenne.pl, po raz kolejny miałam zaszczyt być uczestniczką warsztatów Akademii Smaku Siemens. 17.01 odbyło się spotkanie "Przyprawy i zioła: Szczypta Zobacz więcej
„Szczypta smaku”, druga książka kulinarnych ekspertek TVN, pod FiK-owym ostrzałem, czyli szału nie ma, drogie Panie. Zacznę od tego, że nie znam telewizyjnych programów autorek, nigdy też nie dane mi Zobacz więcej
Szczypta smaku Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka-Łaska Wydawnictwo Literackie Czy znacie programy emitowane w TVN Style: "Rewolucja na talerzu" oraz "Szczypta smaku", prowadzone przez dwie kobiety Zobacz więcej
Wydawnictwo: Literackie Język oryginały: polski Rok wydania: 2013 Ilość stron: 120 Podejrzewam, że autorki książki "Szczypta smaku" są znane większości osób śledzących różne programy kulinarne. Obie Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Szczypta Smku

Szczypta Smku 55

Przesłanie książki skoro ograniczenie jedzenia ma tak negatywny wpływ na nasze zdrowie,samopoczucie i wagę-nie stosujemy reżimowych,sprzecznych z naszymi potrzebami diet i zaleceń Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Szczypta książki

Szczypta książki 71

Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka to znany z telewizji kulinarno-dietetyczny duet. Najpierw prowadziły „Rewolucję na talerzu”, a później program „Szczypta smaku”. Obie produkcje doczekały się wersji Zobacz więcej
wszystko smakuje
wszystko smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wszystko smakuje
Szczypta Wenecji

Szczypta Wenecji 56

„Szczypta Wenecji” to książka specyficzna, którą można sprezentować zarówno wielbicielowi gotowania, miłośnikowi Wenecji jak i entuzjaście... kryminałów :) Skąd takie rozbieżności? A stąd, że jest to Zobacz więcej
lubię indyjskie przyprawy i dania. tu wykorzystujemy moc dostępnych teraz warzyw korzeniowych i końcówki mrożonek. dhal robiłam już z soczewicą i grochem, ale ta druga wersja zdecydowanie bardziej mi Zobacz więcej