szermula

ZOBACZ TAKŻE:

Jeśli macie pod ręką ładny, smaczny kawałek ryby i szkoda go Wam zmarnować smażąc w grubym cieście albo rozdrabniać na kotlety rybne, to chyba mam dla Was propozycję… Szermula to znana w całym Zobacz więcej
W marokańskiej kuchni istnieje wiele sposobów na przygotowanie tagine, każda rodzina na swoją rodzinną recepturę. Ten przepis łączy w sobie ziemniaki, cebulę, pomidory, zielone oliwki i kiszone Zobacz więcej
się z Wami przepisem na bakłażany z szermulą, sałatką z bulguru i jogurtem. Szermula (chermoula) to rodzaj aromatycznej marynaty używanej w krajach Maghrebu. Jeśli nie macie bulguru, możecie go Zobacz więcej
sos, chermoula lub po naszemu szermula, pochodzi z północnej Afryki (tu relacja z bezpośrednich doświadczeń z kuchną marokańską), jednak tego specjału kuchni marokańskiej, algierskiej i tunezyjskiej Zobacz więcej
tak dużego powiększenia. Z powodzeniem można by zmniejszyć jej wymiary o 1/4! Przepisów w książce jest około 200 z czego około 1/3 to i tak tylko wariacje lub przepisy “zdaniowe” typu: “Przepis na 6 Zobacz więcej
koszernym to właśnie tutaj znajdziecie o nim informacje. Na koniec książki w rozdziale „Dodatki” znajdziemy przepisy na: kiszone cytryny, bulion warzywny, sos sezamowy, szermula, zatar, pasta Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: