szisz kebab

Szisz kebab wychodzi pyszny, mocno aromatyczny od przypraw. Imbir jest mocno wyczuwalny, ale nadaje całego smaku (jeśli nie lubicie imbiru, dodajcie trochę mniej).Na pewno zrobię ponownie. Przepis z Zobacz więcej
Będąc na wakacjach podano nam kiedyś szisze - kebab z warzywami w formie szaszłykowej, bardzo nam się ten pomysł spodobał i od tego czasu wykorzystujemy go w naszym domu. Zapraszamy na obiad który Zobacz więcej
Szisz! czyli kebab czyli kefta ...czyli kafta, czyli kofta - bo transkrypcji jest co niemiara. Kefta to w całym świecie arabskim po prostu mięso mielone - po prostu mięso, cebula, pietruszka i Zobacz więcej
Grill to nie tylko kiełbasa i karkówka! Zaskocz swoich znajomych przygotowując szisz kebab! Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie. Przygotuj: 1kg. Mielonego mięsa wołowego 1 sucha bułka 4 Zobacz więcej
emportepiece
emportepiece Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pudełko rozmaitości
Szisz kebaby

Szisz kebaby 562

1
Idealne na imprezę! Przepis zaczerpnięty od Chef Arkady. Polecam :) Składniki: 500g mięsa mielonego z wołowiny ( lub oczywiście baraniny ), 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka pieprzu czarnego, 1 Zobacz więcej
Jeżeli część z Was zastanawia się po co moczyć patyczki w wodzie, albo w wodzie z ziołami to już spieszę z odpowiedzią – pierwsze pozwala na to, że patyczki się po prostu nie spalą, drugie – dodają Zobacz więcej
w kolejne strony powieści. Począwszy od szisz kebaba, który ma w sobie dzikość. Jest osmalony i chrupiący na zewnątrz, ale różowy, niemal czerwony w środku, pachnący w szczególny sposób szpikiem i Zobacz więcej
, pomidorów, jagnięciny iprzypraw niemal unoszą się znad kartek. Całe szczęście, że wksiążce zostały również zamieszczone oryginalne przepisy (łącznie ponad czterdzieści!), prosto zrodzinnego domu Zobacz więcej
Magdam
Magdam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamagdy
KEBAB z mięsa mielonego

KEBAB z mięsa mielonego 787

0
KEBAB z mięsa mielonego - Zapiski kulinarne ... - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania wp.pl. Zaloguj się Wpisz swój PIP z Zobacz więcej
: Fino - do tapas, dań rybnych ( małże, skorupiaki, krewetki, zupy rybne, lekkie ryby np. łosoś). Podawać dobrze schłodzone. Manzanilla – jako aperitif, do pieczonych, grillowanych lub wędzonych ryb, Zobacz więcej
nocnej eskapady do centrum za 7 $ :) . W drugą stronę podobnie. Urzekła mnie ulicaTheRainbow Street - tętniąca życiem nocnym. Wiele knajp z sziszą, niewiele z trunkami. Z obserwacji w lokalu - siedzą Zobacz więcej
TasteAffair
TasteAffair Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste Affair
Marrakesh Café

Marrakesh Café 138

0
ofertę lunchową, bar z kawą tuż przy wejściu i na wieczorny chillout też się coś znajdzie. No i można zapalić sziszę, jak ktoś lubi. Choć randkowo tu nie jest, miło posiedzieć z kimś bliskim i Zobacz więcej
te dwa ostatnie dania. A do domu zabrałam małą porcję kimchi, które również bardzo mi smakowało. Szkoda, że w Łodzi nie ma żadnego lokalu prowadzonego przez Koreańczyków, bo bardzo lubię tamtejszą Zobacz więcej
i co będziesz robić w tej Turcji? Gorąco, spocisz się tylko, spieczesz skórę. Przez trzy kolejne dni nie wyjdziesz z hotelu, bo skóra z ramion będzie schodzić jak wężowi przy wylince. Klimatyzacja w Zobacz więcej
, szisz-kebab już dziś był, a gorąco jak diabli. Coś lekkiego i świeżego się prosi. Na uliczce Aqabat El-Khanqa, kilka lokali za miejscem, gdzie podaje się najlepszy hummus świata, właściciel knajpki Zobacz więcej
lub dodatkiem do sosów, do wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako aperitif lub do hiszpańskich tapas ale i do dań z ryb , małży, homarów, krewetek. Manzanilla za to do Zobacz więcej