szmaciak grzyb

kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 23236

Uwielbiam w tej postaci grzyby wszelakie. To chyba jedyny przeze mnie przyswajalny w 100% sposób ich spożywania. Może dlatego że nie czuć tak wyraźnie ich smaku No co, nie każdy lubi grzyby. Przepis Zobacz więcej
gcichowski
gcichowski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy babci Gosi
Grzyby

Grzyby 2350

Lato było mokre i w lasach pojawiło się dużo grzybów. Lubimy chodzić po lesie i je zbierać. Przynosimy do domu pełne kosze prawdziwków, podgrzybków, maślaków a nawet rydze, które po raz pierwszy Zobacz więcej
Wspaniałe grzyby (chronione w Polsce) zdobyłam będąc w Chinach. Nie wiedziałam co kupuję, ale leżały między grzybami i glonami więc skuszona ich ciekawym wyglądem zaryzykowałam. I nie żałuję ! Do Zobacz więcej
krzys1610
krzys1610 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy i porady kulinarne
Grzyby marynowane.

Grzyby marynowane. 6573

Składniki : 1 kg grzybów ( leśnych lub pieczarek ) 1 łyżka soli 1 l wody Marynata : 4 szklanki ( szklanki 250 ml ) wody 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka białej gorczycy kilka Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Grzyby smazone

Grzyby smazone 182

Moja chyba ulubiona wersja grzybów, czyli najprostsza rzecz pod słońcem, grzyby smażone na patelni. Użyłam tego co mąż przyniósł z lasu, czyli podgrzybki, trochę borowików, kurki. Wszystko podsmażone Zobacz więcej
Kuchnia u Poli
Kuchnia u Poli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Poli
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 116

Grzyby marynowane Grzybki marynowane w zalewie octowej z przyprawami zawsze będą mi się kojarzyły z odświętnymi obiadami u mojej babci, właśnie u niej zasmakowałam w nich po raz pierwszy. Jędrne i Zobacz więcej
Halszka
Halszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chestnutavenuecafe
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 319

Sezon taki, że grzyby ,,same się zbierają''. Trudno wyjść z lasu, bo wciąż coś się znajduje. Grzyby są zdrowe, rzadko robaczywe - doskonałe do marynowania. Najlepiej przeznaczyć na nie małe, całe Zobacz więcej
doduś
doduś Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marzenia na talerzu
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 566

- grzybek, grzybeczek, grzybunio - Sezon na grzyby w pełni, więc szkoda czasu - grzybiarze do dzieła :) Przepis sprawdzony przez domowego krytyka kulinarnego, który nie pamiętam żeby chodził na Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Suszone grzyby

Suszone grzyby 92

W tym roku na brak grzybów narzekać nie można, bo jest ich zatrzęsienie w lasach i na bazarach.Warto zatem skorzystać z okazji i przygotować ich większy zapas, bo nie wiadomo, jaki będzie przyszły Zobacz więcej
AniaGotuje.pl
AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AniaGotuje
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 386

Jesień to idealna pora na przetwory.. również na marynowanie grzybów. Jeśli nie masz pomysłu co zrobić z grzybami, które zebrałaś w lesie; albo Twój Mąż :-) marynowane będą idealne. W Święta zaś jak Zobacz więcej
Kanarkowa
Kanarkowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kanarkowa
Marynowane grzyby

Marynowane grzyby 430

W tym roku całą Polskę dopadło szaleństwo grzybowe… Wyjątkiem nie jestem. Posuszone, zamrożone, uduszone…. Czas na marynowane! Tak się zajęłam tymi grzybami, że nie zauważyłam że nadszedł Zobacz więcej
kobieta przy garach
kobieta przy garach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
domowe gotowanie
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 1400

Sezon grzybowy w pełni. Zamrażalka pęka w szwach od grzybów różnej maści, półki spiżarki uginają się pod ciężarem słoiczków, a my … ciągle w lesie:). Coraz trudniej pogodzić obowiązki zawodowe i Zobacz więcej
bonappetitmonamie
bonappetitmonamie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bon appetit mon amie
GRZYBY MARYNOWANE

GRZYBY MARYNOWANE 1168

Lasy w tym roku obrodziły w grzyby. Jest ich mnóstwo, wystarczy się wybrać na godzinny spacer do lasu i wraca się z całym koszyczkiem. Ja część swoich zbirów już zasuszyłam, ale też zrobiłam słoiczki Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 2131

Składniki: grzyby leśne, u mnie drobne podgrzybki sól zalewa na 3 słoiki 250 ml: 1 szklanka wody 1/2 szklanki octu 5dkg cukru 3liście laurowe 3ziela angielskie 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego … Czytaj Zobacz więcej
Przepis znaleziony dawno temu w gazecie, tytułu nie pamiętam. Za to do dziś delektuję się smakiem:) Po każdym grzybobraniu robię kilka słoików takich grzybków. Nie może ich zabraknąć w mojej spiżarni. Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Grzyby po cygańsku

Grzyby po cygańsku 93

Przepis od mojego Ojca pasjonata grzybów wszelakich, a że w tym roku jest tego tyle w lasach to i form przyrządzania powstaje co chwile nowych kilka. Mama już na nie patrzeć nie może, Tata się cieszy, Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej kuchni
Sos z kurek-grzyby

Sos z kurek-grzyby 2418

Składniki 300-400 gr. kurek(grzyby) 1 łyżka oliwa 200gr. kremówki szklanka rosołu (warzywny lub na mięsie 2 ziele angielskie Sól i pieprz do smaku 1 liść laurowy 1 cebula koperek zielony Wykonanie Zobacz więcej
Magda Mirabelles
Magda Mirabelles Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
les mirabelles
Pomysł na grzyba

Pomysł na grzyba 61

Zapowiada się piękny weekend. A to oznacza, że praktycznie na każdych zajęciach słyszę, że ktoś był lub planuje być na grzybobraniu. Ci co planują się cieszą, a ci co byli zazwyczaj mają problem. Co z Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magia w kuchni
Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie 222

Moja ulubiona potrawa ze świeżych grzybów więc kiedy tylko mam świeże grzyby pod ręką nie może zabraknąć grzybków w śmietanie. Są delikatne , maślane i pyszne polecam. Na ok 2 porcje Składniki: 300 g Zobacz więcej
Lena Gotuje
Lena Gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lena-gotuje
Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie 561

Podgrzybki marynowane w occie to kolejny sposóbna wykorzytanie zebranych grzybów. Składniki: ok 1 kg podgrzybów kilka sztuk maślaków 2 szklanki octu 10% 6 szklanek wody, 1 1/3 szklanki cukru, 3 łyżki Zobacz więcej