szmaciak marynowany

Ciekawy sposób na wykorzystanie tego kiedyś chronionego grzyba. Składniki Zalewa: 1250 ml wody 200 ml octu 10 % 2 łyżki soli kamiennej nie jodowanej 4 płaskie łyżki cukru Do każdego słoiczka 0,5 l: Zobacz więcej
Żaden sos albo zupa. Jedynie słuszna koncepcja – patrz powyżej. Masło, czosnek, sól, pieprz i nic więcej. Takie połączenie wydobywa i podkreśla smak grzybów. W tym roku bezkarnie nazbierałam Zobacz więcej
Grzyby leśne w zalewie miodowej - Grzyby leśne 2013 - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Grzyby leśne w zalewie miodowej (28.09.2013)Prosta sałatka na zimę z Zobacz więcej
dosypywać do powideł dodatkowego cukru. Pamiętajcie też o zrobieniu kilku słoików śliwek marynowanych. Ja nie wyobrażam sobie świątecznego pasztetu bez takiego dodatku. Śliwki w słodkim kompocie czas Zobacz więcej