sznycel kapary

Nie robię tego nigdy, ale co tam! Macie dowód, że moja mała Marysia to prawdziwy smakosz, wybiera, co najlepsze i potrafi się tym rozkoszować. Nożem i widelcem! Widzicie też jak na dłoni, jak bardzo Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Sznycle cesarskie

Sznycle cesarskie 1696

2
Sznycle w sosie cytrynowym z kaparami z przepisuRoberta Makłowicza. W takiej postaci sznycle podawane były na dworze Habsburgów z tą różnicą, iż zamiast indyka używano cielęciny. Sznycle cesarskie Zobacz więcej
pesto z suszonych pomidorów 4 suszone pomidory w oliwie 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki oleju makaron razowy (30 g) cebula opcjonalnie: kapary, anchois świeża bazylia parmezan potarty Zobacz więcej
Sznycel holsztyński, to mięso z historią. Swą nazwę wziął od księstwa Holsztyn, krainy położonej na północy Niemiec. Z pochodzeniem potrawy wiąże się ciekawa historia. Pewnego dnia do karczmy przybył Zobacz więcej
dzisiaj pierwszy efekt: mięciutkie mięso, słono-słodko-kwaśny kremowy sos- kulinarna poezja. Kaisershnitzel- sznycle cesarskie 4 sznycle indycze mąka do panierowania plus 1 łyżka do zasmażki 2 łyżki Zobacz więcej
po żydowsku? Wy mi powiedzcie, ja nie wiem. Spaghetti alla putanesca garść oliwek mała puszka anchois łyżka kaparów (ja nie użyłam) sos pomidorowy/puszka pomidorów ząbek czosnku mała cebula pieprz Zobacz więcej
po przepisie inspirowanym boską nigellą... dla tych, którzy w tym momencie drżą o arterie - i tak zmniejszyłam ilość masła :-) dla dwóch osób sznycle 300 g sznycli z indyka 1 łyżka oliwy sos 1 Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 159

0
na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami i świeżą ... Musli z owocami Befsztyk tatarski Zobacz więcej
Kilka moich ulubionych smaków w jednej sałatce. Uwielbiam lekko ostry smak rukoli, wielkie, mięsiste i słodkie izraelskie daktyle (to zdecydowanie moje ulubione suszone owoce), wyrazisty smak kaparów Zobacz więcej
ją jakieś 10 lat temu, kiedy nie przypuszczałam jeszcze, że gotowanie kiedyś stanie się moją pasją i że będzie mnie tak kręcić... cóż, ludzie się zmieniają... :) Teraz moja półka z książkami Zobacz więcej
często podaje się go z frytkami i pieczonymi ziemniaczkami (jak wszystko chyba). W Niemczech jada się go również bez cytryny, za to z dodatkiem filecika anchois, kaparów i natki pietruszki. Sznycel Zobacz więcej
Zamiast pieczywa, duży liść cykorii plus dodatki w postaci indyka, jajka sadzonegooraz sera pleśniowego. Pyszna bezglutenowa kanapka, podszywająca się pod gołąbka. Ta przekąska przypomina nieco Zobacz więcej
g piersi z kurczaka (u mnie były to 3 piersi) kilka listków świeżej szałwii 6 plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej, Jamon serrano) łyżka kaparów (opcjonalnie) oliwa pieprz cytryna Zobacz więcej
nie można przesadzić gdyż istotnym smakiem jest polędwica wołowa, na którą kładzie się rukolę, odrobinę się soli, pieprzy, skrapia oliwą, można dodać kapary i koniecznie kilka cienkich plastrów Zobacz więcej
Prostota i niebo w gebie, czyli... piccata :) A piccata, to nic innego, jak wloski sposob przygotowania miesa (cieleciny, piersi z kurczaka, indyka) polegajacy na pokrojeniu, jak na sznycle czy Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 79

0
ogórki konserwowe lub kiszone *1 średnia cebula szarlotka *ok.100g marynowanych pieczarek albo mogą też być kapary Sposób przyrządzenia: Mięso bardzo drobno ostrym nożem posiekać ,doprawić do Zobacz więcej
(28.11.2015)Wiejski kociołek (26.11.2015)Ratatouille z kurczakiem (25.11.2015)Szparagi w estragonowym sosie holenderskim (23.11.2015)Czekoladowe ciasto z bitą śmietaną na specjalne okazje Zobacz więcej
To sałatka z kuchni niemieckiej lub pozostającej pod wpływami tejże kuchni, zaliczana jest do potraw postnych, sposób zatem jej przygotowania jest niezwykle prosty. Swoboda w dobraniu składników jest Zobacz więcej
Kasza owsiana z owsa powstaje, która naszemu organizmowi dużo białka dodaje. Można ją na słodko z mlekiem podawać lub do sosów i mięs dodawać. Ja do niej roladę z indyka nadzianą serem i fasolką Zobacz więcej
. Sznycel w płatkach owsianych Składniki (dla 4 osób): 4 plastry schabu, 2 jaja, 40 g mąki pszennej, 100 g płatków owsianych, 100 g bułki tartej, 50 g masła, 600 g ziemniaków, 100 g ogórków kiszonych, Zobacz więcej