sznycel z kaparami

Nie robię tego nigdy, ale co tam! Macie dowód, że moja mała Marysia to prawdziwy smakosz, wybiera, co najlepsze i potrafi się tym rozkoszować. Nożem i widelcem! Widzicie też jak na dłoni, jak bardzo Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Sznycle cesarskie

Sznycle cesarskie 1737

2
Sznycle w sosie cytrynowym z kaparami z przepisuRoberta Makłowicza. W takiej postaci sznycle podawane były na dworze Habsburgów z tą różnicą, iż zamiast indyka używano cielęciny. Sznycle cesarskie Zobacz więcej
pesto z suszonych pomidorów 4 suszone pomidory w oliwie 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki oleju makaron razowy (30 g) cebula opcjonalnie: kapary, anchois świeża bazylia parmezan potarty Zobacz więcej
Sznycel holsztyński, to mięso z historią. Swą nazwę wziął od księstwa Holsztyn, krainy położonej na północy Niemiec. Z pochodzeniem potrawy wiąże się ciekawa historia. Pewnego dnia do karczmy przybył Zobacz więcej
dzisiaj pierwszy efekt: mięciutkie mięso, słono-słodko-kwaśny kremowy sos- kulinarna poezja. Kaisershnitzel- sznycle cesarskie 4 sznycle indycze mąka do panierowania plus 1 łyżka do zasmażki 2 łyżki Zobacz więcej
po żydowsku? Wy mi powiedzcie, ja nie wiem. Spaghetti alla putanesca garść oliwek mała puszka anchois łyżka kaparów (ja nie użyłam) sos pomidorowy/puszka pomidorów ząbek czosnku mała cebula pieprz Zobacz więcej
po przepisie inspirowanym boską nigellą... dla tych, którzy w tym momencie drżą o arterie - i tak zmniejszyłam ilość masła :-) dla dwóch osób sznycle 300 g sznycli z indyka 1 łyżka oliwy sos 1 Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 166

0
pół, pozbawiona nasion *duży pomidor przekrojony na pół, pozbawiony nasion *wydrążone połówki bakłażana *przekrojona na pół, wydrążona cukinia *łyżka kaparów *skórka otarta z cytryny Zobacz więcej
Kilka moich ulubionych smaków w jednej sałatce. Uwielbiam lekko ostry smak rukoli, wielkie, mięsiste i słodkie izraelskie daktyle (to zdecydowanie moje ulubione suszone owoce), wyrazisty smak kaparów Zobacz więcej
ją jakieś 10 lat temu, kiedy nie przypuszczałam jeszcze, że gotowanie kiedyś stanie się moją pasją i że będzie mnie tak kręcić... cóż, ludzie się zmieniają... :) Teraz moja półka z książkami Zobacz więcej
często podaje się go z frytkami i pieczonymi ziemniaczkami (jak wszystko chyba). W Niemczech jada się go również bez cytryny, za to z dodatkiem filecika anchois, kaparów i natki pietruszki. Sznycel Zobacz więcej
i jajko sadzone. Dodaj łyżeczkę kaparów i trochę sosu. 7. Zawiń całość dokładnie, podwijając boki liścia, dokładnie tak jak w przypadku gołąbka. 8. Dla dodatkowego efektu możesz przekłuć „pakunek”, Zobacz więcej
g piersi z kurczaka (u mnie były to 3 piersi) kilka listków świeżej szałwii 6 plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej, Jamon serrano) łyżka kaparów (opcjonalnie) oliwa pieprz cytryna Zobacz więcej
nie można przesadzić gdyż istotnym smakiem jest polędwica wołowa, na którą kładzie się rukolę, odrobinę się soli, pieprzy, skrapia oliwą, można dodać kapary i koniecznie kilka cienkich plastrów Zobacz więcej
Prostota i niebo w gebie, czyli... piccata :) A piccata, to nic innego, jak wloski sposob przygotowania miesa (cieleciny, piersi z kurczaka, indyka) polegajacy na pokrojeniu, jak na sznycle czy Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 80

0
ogórki konserwowe lub kiszone *1 średnia cebula szarlotka *ok.100g marynowanych pieczarek albo mogą też być kapary Sposób przyrządzenia: Mięso bardzo drobno ostrym nożem posiekać ,doprawić do Zobacz więcej
Sznycel cielęcy w sosie maślano estragonowym z domowymi frytkami - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Sznycel cielęcy w sosie maślano estragonowym z domowymi Zobacz więcej
i pieprz. Do tego schematu można dodać jeszcze rzodkiewkę, ogórki kiszone, kapary, szczypiorek, musztardę, zieloną pietruszkę, koperek, majeranek no i oczywiście szynkę lub jak kto woli wędlinę Zobacz więcej
, 300 ml słodkiej śmietanki, 2 łyżeczki kapary, sok z cytryny, ponadto: dowolne warzywa np. marchew, duże kapary, świeża bazylia. Przygotowanie: Rolada: Kotlety z indyka rozbijamy jak najcieniej. Zobacz więcej
Sznycel, albo po prostu schabowy, czyli ulubione męskie danie. Sznycel brzmi jednak bardziej „egzotycznie” niż taki domowy schaboszczak, a ten w dodatku obtoczony jest w płatkach owsianych, co jest Zobacz więcej