szparagi w kwaśnej zalewie

, odsączonych z zalewy Sos: kilka łyżek oleju, zimnej wody, sok wyciśnięty z połówki cytryny, zmiażdżony ząbek czosnku, szczypta włoskich ziół (do pizzy lub samego oregano), sól, pieprz, odrobina Zobacz więcej
szczypiorku 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki 1 łyżka suszonego estragonu 2 łyżki kaparów w zalewie octowej (odsączonych) sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 Zobacz więcej
). Chili bez pestek, imbir, czosnek, łodyżki kolendry drobno posiekać. W woku rozgrzać oliwę z łyżeczką oleju sezamowego. Wsypać chili, imbir, czosnek i kolendrę. Po chwili dodać papryki, szparagi i Zobacz więcej
Szparagi lubimy, choć nie uwielbiamy, ale taki obrazek pochłonęliśmy z przyjemnością :). Banalnie łatwa do przygotowania i przede wszystkim - szybka. 1 płat ciasta francuskiego 0,5 pęczka zielonych Zobacz więcej
rzodkiewek szczypior od dymki 1 mały ogórek małosolny jogurt naturalny (ok. dwie duże łyżki) koperek mały ząbek czosnku sól, pieprz, szczypta cukru brązowego PRZYGOTOWANIE: 1. Filety śledziowe Seko Zobacz więcej
na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem i szparagami lub wędzonym łososiem i jajkiem sadzonym. Przed podaniem wystarczy kanapkę przeciąć na pół i jeśli lubisz skropić sosem Zobacz więcej
w zalewie kwaśnej - grzyby mun marynowane krojone - kukurydza konserwowa - cebula czerwona - świeże liście bazylii czerwonolistnej i cząbru - całe liście szczypioru Marynata do mięsa: - 2 łyżeczki Zobacz więcej
Naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas (grillowany) naleśnik z łososiem 3D(pikantny) Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta Naleśniki z Zobacz więcej
po biały pęczek cofam się myślami do naszych chwil i do tej radości ze wspólnego odkrywania. Dziś sięgnęłam po białe łebki pierwszy raz w tym roku i usadowiłam je na tarcie z mocnym estragonowym Zobacz więcej
manną i gotujemy do czasu aż zupa zacznie gęstnieć. Doprawiamy do smakusolą i pieprzem. Czas wykonania: ok. 1h Ilość porcji- 6-8 Koszt wykonania: ok. 15zł Źródło: "Encyklopedia gotowania.Najlepsze Zobacz więcej
innego charakteru, to postanowiłam dodać do nich kapary. Kapary świetnie podkręciły smak zwykłych jajek z majonezem. Jajka faszerowane między innymi kaparami… Jajka faszerowane między innymi kaparami Zobacz więcej
NANBAZUKE, czyli kawałki smażonego łososia w japońskiej (słodko-kwaśnej) zalewie z warzywami, podanej, jak przystało na dzicz, w słoiku. Może z tą dziczą przesadziliśmy, ale na pewno przesadą nie Zobacz więcej
Strefa Smaku
Strefa Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Strefa Smaku
Sałatka gyros

Sałatka gyros 495

0
pekińska,kukurydza,kurczak,ogórek,papryka,sałatka Brak komentarzy: Prześlij komentarz Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:) Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Wszelkie Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Chińczyk ekspres

Chińczyk ekspres 144

1
chińskiej czy orientalnej. Jednak przygotowując danie z własnych składników macie wpływ na jego skład i proporcje. j np. uwielbiam grzyby mun i zawsze dodaję ich dużo więcej niż jest w gotowych Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Chińczyk ekspres

Chińczyk ekspres 77

2
chińskiej lub orientalnej. Jednak przygotowując danie z własnych składników macie wpływ na jego skład. ja np. uwielbiam grzyby mun i zawsze dodaję ich dużo więcej niż w gotowych mieszankach. Danie Zobacz więcej
cukinii (np. zupa bazyliowa z cukinią) 3. Pomidory (np. sałatka z pomidorów malinowych, bobu i fety czy zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych) 4. Truskawki, maliny, jagody, wiśnie (np. Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia nasza polska
Kiszone szparagi

Kiszone szparagi 592

1
W południowej części Wielkopolski, konkretnie w okolicach Rawicza, od czasów zaboru pruskiego na dużą skalę uprawia się szparagi. Przywieźli je tam rzecz jasna niemieccy osadnicy, miejscowi zaś Zobacz więcej
i mieszając - stopić na małych ogniu. Lekko przestudzić i polać ciasto. czwartek, 26 czerwca 2014 Prosty i bardzo smaczny pasztet z czerwonej soczewicy, idealny do rozsmarowania na kanapce. Zobacz więcej
(hiszpańska) Zupa rybna z płotek (słodko-kwaśna) Zupa szczawiowa z jajkiem Zupa szpinakowa z jajkiem (zupa krem) i serem topionym VN:F [1.9.22_1171] please wait... Rating: 0.0/10 (0 votes cast) VN:F Zobacz więcej
(3) regionalne smaki(1) rodzynki(2) rucola(1) ryż(5) ryż preparowany(1) rzodkiewka(2) sałata(3) sałata lodowa(3) sałatka(1) seler naciowy(1) ser biały(7) ser feta(4) ser pleśniowy(4) ser topiony(2) Zobacz więcej