szparagówka przepis

Pewnie każdy z Was kiedyś robił tradycyjną szparagówkę z posypką z bułki tartej. Taka też jest dziś u mnie z dodatkiem pieprzu ziołowego firmyRafex, w skład którego wchodzi: gorczyca, kolendra, Zobacz więcej
Ach jak dobrze pojawić znów się na sieci :-)Przeprowadzka doprowadziła do braku dostępu do netu ale już jest i jestem wraz z nim ja :-) Na początek zacznę od czegoś sezonowego i pysznego :-) - Zobacz więcej
Ach jak dobrze pojawić znów się na sieci :-)Przeprowadzka doprowadziła do braku dostępu do netu ale już jest i jestem wraz z nim ja Na początek zacznę od czegoś sezonowego i pysznego - Szparagówki! Zobacz więcej
to okropne lenistwo mnie dopadło. Ale już powoli z tego wychodzę. Trzymajcie za mnie kciuki :-) SZPARAGÓWKA PO CHIŃSKU Łatwe dla 2-3 osób ok 1h Składniki 0,5 kg fasolki szparagowej (może być mrożona, Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
"Szparagówka"

"Szparagówka" 85

0
. . 20 dag zielonych szparagów 20 dag fasolki szparagowej 1 marchewka 3 ziemniaki 1 l rosołu wołowego sól, pieprz 100 ml śmietany 30% koperek . Warzywa obrać, opłukać i pokroić. Ziemniaki ugotować w Zobacz więcej
, ale ze szparagówki, czyli lżejsza :) Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie dodała od siebie :) Składniki: 2 laski kiełbasy (ja użyłam zwyczajnej i boczkowej - jakaś nowość, pachniała mmmm) ok. 1 kg Zobacz więcej
średnie patisony duża garść zielonej szparagówki (użyłam mrożonej) 200 gwędzonej szynki w kawałku przyprawa do ziemniaków olej do smażenia sól posiekana natka pietruszki i koperek Sos: 2 łyżki masła Zobacz więcej
łyżeczki cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju oraz mąka do podsypywania Sos: 3-4 łyżki zielonego pesto z tego przepisu Nadzienie: 150-200 g sera żółtego (użyłam ementalera) kilka plastrów domowej Zobacz więcej
Uwielbiam ten bogaty sezon mnogości ! I ciągle mam wtedy problem z wyborem :-) Sezon na Bób się skończył :-(. Więc dYNIA kontra sZPARAGÓWKA! Zobacz więcej
Kulinarny Zenit03.07.2013, 22:08 Świetna zapiekanka! Będziemy musieli taką zrobić... Zapiekanki są super, mają fajny smak, szybko się je robi i mniej mycia ;) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Na dworze pochłodniało. Całą noc padało, była burza, teraz wieje, przejściowo pada . Brr...Na obiad proponuję więc coś na ciepło, coś co Nas rozgrzeje i solidnie pożywi . Propozycja z której ucieszy Zobacz więcej
jesienny powiew wiosny. idealna jako dodatek lub główne danie przepis na dwie porcje 200 gram ugotowanej fasolki szparagowej - może być mrożona 1 mała cebula pokrojona w piórka 50 gram boczku Zobacz więcej
Puszyste racuchy z jabłkami No i jest! Sezon na jabłka :) - wspaniałe owoce! Mają mnóstwo odmian więc każdy znajdzie takie, które mu posmakują- moje ulubione to twarde,... Zobacz więcej
Przepis ten pochodzi z gazety lokalnej "Życie podkarpackie" i wynalazłam go tam już dobre kilka lat temu. Sałatka jest idealna do mięs z grilla lub na obiad na upalne dni (jak to u mnie dzisiaj). Zobacz więcej
Taki zestaw w postaci surówki podałam do mielonego i młodych ziemniaków na niedzielny obiad. Nie były to zwyczajne mielone, ale o tym w innym wpisie. Dziś proponuję fasolkę szparagową w nieco innym Zobacz więcej
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie tak aby były chrupkie. Ciecierzycę podpiekamy na rozgrzanej patelni z przyprawami. W międzyczasie podsmażamy serek Halloumi i gotowe. Skrapiamy ulubionym olejem lub Zobacz więcej
Ogórki wcale nie poukładane ciasno, koperek, korzeń chrzanu, czosnek, sól i letnia przegotowana woda. Efekt ocenię jutro ;-) Zobacz więcej
Smak dzieciństwa... Pamiętam jak łapało się w dłoń taka długaśną fasolkę i leciało dalej do zabawy ;) Fajne czasy to dzieciństwo,a do tego tak pysznie było Składniki: 30 dag fasolki szparagowej 4 Zobacz więcej
. "Fasola mung – jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Posiada zdolność usuwania wszelkich toksyn z organizmu, korzystnie wpływa na wątrobę i woreczek żółciowy. Stosowana w leczeniu Zobacz więcej
Nie wróży to dobrze, bo coś chłodno się zrobiło! Czas przetrwać jesień i zimę! Dziś pierwsze i znakomite podejście. Zupa na żółtej szparagówce. Przepis uzupełnię jutro, bo mam urlop :-) Zobacz więcej